Külföldi kalandok

Európai városnézés vagy egzotikus nyaralás? Ide utazz 2020-ban!

1 perces olvasási idő
A Holt-tenger vizében nem lehet elsüllyedni, annyira sós

Minden évben vannak olyan helyszínek, melyek kiemelt figyelmet kapnak a turisták részéről egy-egy jelentős esemény miatt. Lehet az egy fesztivál, egy filmforgatás, vagy sajnálatos módon a klímaváltozás is, ami arra késztet, hogy meglátogassunk egy-egy természeti csodát, mielőtt még túl késő lenne. Elkészült a 2020-as lista is: ezek a legígéretesebb helyek, amiket idén érdemes lesz felkeresni, avagy ide utazz 2020-ban!

Európai városnézés vagy egzotikus nyaralás? Ide utazz 2020-ban!
Ide utazz 2020-ban: Koppenhága, Dánia

Európai városnézés vagy egzotikus nyaralás? Ide utazz 2020-ban!

Szentpétervár, Oroszország

Szentpétervár egyre kedveltebb azok közt, akik a pár napos európai városnézést preferálják. Az „Észak Velencéje”-ként is emlegetett város látképét meghatározza a több mint ezer híd, a Néva folyó és a tengertorkolat. Az olyan impozáns, orosz hagymakupolás épületek, mint a Vérző Megváltó temploma vagy a Szentháromság katedrális igazán monumentális, tekintélyes hatást keltenek. Egy élmény egyszer élőben látni ilyet! Forgalmas városra számítsatok, ahol a szél szinte állandóan fúj. 

Európai városnézés vagy egzotikus nyaralás? Ide utazz 2020-ban!
A Vérző Megváltó temploma Szentpéterváron

Koppenhága, Dánia

Dánia az egyik legboldogabb ország a világon, úgyhogy már csak ezért is érdemes ellátogatni Koppenhágába: hátha ellessük, mi a titkuk! Koppenhága szíve a Nyhavn városrész, ahol a csatorna mentén színes házak sorakoznak, és egymást érik a jó minősítésű éttermek, kávézók. Koppenhága kinézetre beleillik a skandináv városok sorába, az atmoszférát tekintve azonban nem a rideg, távolságtartó északi stílus jellemzi, hanem a lazaság és a nyüzsgés. Virágzik a bicikliskultúra, és pezseg az éjszakai élet.

Európai városnézés vagy egzotikus nyaralás? Ide utazz 2020-ban!
Nyhavn városrész, Koppenhága

A Holt-tenger vidéke, Petra és Jeruzsálem

A Holt-tenger a Föld egyik legkülönlegesebb állóvize. Egyrészt 429 méterrel a tengerszint alatt terül el, így a Föld legmélyebb pontján található, másrészt az óceánoknál 8-szor sósabb a vize. Sajnos azonban a Holt-tenger vízterülete a klímaváltozás miatt rohamosan csökken, így aki szeretné egyszer megtekinteni élőben ezt a fantasztikus helyet, mielőtt teljesen kiszárad, az ne halogassa soká! 

Európai városnézés vagy egzotikus nyaralás? Ide utazz 2020-ban!
A Holt-tenger vizében nem lehet elsüllyedni, annyira sós

Aki eljut a Holt-tengerhez, az nem hagyhatja ki a környező történelmi csodákat sem, amíg még korrekt állapotban látogathatók. Ilyen például Petra híres romvárosa: a lélegzetelállító vörös sziklaváros mintegy 130 kilométerre található Jordániában. A szentföld központja, Jeruzsálem is csupán pár óra alatt elérhető a Holt-tengertől.

Tallinn, Észtország

Május végén rendezik meg a Bocuse d’Or Europe gasztronómiai versenyt, melynek Észtország a házigazdája, de Tallinn ettől függetlenül is egyre kedveltebb úti cél. Takaros házai a skandináv államokéra emlékeztetnek, ám középkori óvárosa igazi gyöngyszem, hangulatos szűk utcákkal. A finn hatás is érződik a városon: Helsinki gyorsan elérhető komppal Tallinnból, így sok a finn turista. Azon se lepődjetek meg, ha a kocsmában a sör mellé nem mogyorót kaptok, hanem szárított rénszarvas hús lesz a kiegészítő rágcsa!

Tallinn óvárosa felülről

Tunézia

Az európai nyaralók körében Tunézia idén újfent a népszerű úti célok közt szerepel megfizethető tengerparti szállásai miatt. Tunézia azok számára megfelelő, akik egzotikus helyet keresnek, ami ugyanakkor mégis közel van Európához. Pár órás repülőút, és már el is mondhatjuk, hogy az afrikai kontinensen jártunk! A kellemes tengervíz, a meleg idő és a napsütés garantált. A Szahara, valamint a fehér házak, és pálmafák látványa mind az élményhez tartoznak. De nem szabad kihagyni az óvárosok élettel teli, alkudozós piacait sem, ami egy teljesen külön világ. 

Sidi bou Side, csupán 20 km-re a fővárostól, Tunisztól

Galway, Írország

Írország népszerűsége töretlen, de 2020-ban a keleti parton található Galway városa még nagyobb figyelmet kap. Idén ugyanis Rijeka mellett Galway lett Európa kulturális fővárosa, ami nem meglepő, hiszen már korábban is megkapta az „Írország kulturális szíve” becenevet. Tehát mikor látogass el Galwaybe? Ha szereted a pezsgést, kultúrát és a művészeteket: fesztiválok, ünnepségek, kiállítások kavalkádja vár. Galway ráadásul bő 2 óra alatt elérhető autóval Dublinból, ami az ír kocsmák és az utcazenészek fővárosa.

Galway belvárosa

Jamaika

Jamaika, ez az apró sziget a Karib-tengeren a laza, „don’t worry be happy” életérzés otthona. Fehér homokos partjaival és pálmafáival a világ minden tájáról csábítja a turistákat. 2020 Jamaika éve lesz, már ami a popkultúra által inspirált turizmust illeti. Egyrészt idén lett volna 75 éves a reggae királya, Bob Marley, amit a helyiek és a külföldi rajongók is minden bizonnyal alaposan megünnepelnek. Másrészt áprilisban érkezik a várva-várt, új James Bond film, amelyet részben Jamaikán forgattak és ott is játszódik – ott, ahol az író, Ian Fleming is tevékenykedett egy időben. 

Negril, Jamaika

Ha azon gondolkodtatok, hova utazzatok pár napos európai városnézésre, vagy egzotikus nyaralásra 2020-ban, meg is kaptátok a választ! Itt tudtok további szállások közt böngészni >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%