Téli tájolóCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekKülföldi kalandok

Fantasztikus sípályák a hó és az osztrák Alpok szerelmeseinek

2 perces olvasási idő
Sípálya Bad Kleinkirchheim mellett

Élményekkel és havas hegycsúcsokkal teli, romantikus utazásra hívunk titeket Ausztria legszebb és leghíresebb sípályáival rendelkező hegyei és városai közé. A tél és az osztrák Alpok szerelmesei lesztek, ha ellátogattok Ausztria legszebb sícentrumaiba, ahol varázslatos fények, káprázatos kilátópontok és Narniába illő díszletek várnak rátok.

Érdekel melyek a legjobb sípályák Ausztria területén?

Segítünk a keresésben!

TIPP:

Csak írd be a szallas.hu főoldalán található keresőbe a kiválasztott sípálya nevét és mi megmutatjuk neked, milyen szálláshelyeket találsz a közelben! 

Seefeld

Téli útjaink, kirándulásaink során is szeretünk különleges helyeket felkeresni, s ha Ausztriában járunk, mi is lehetne jobb választás, mint Seefeld. Az ország nyugati csücskében ez a nyugodt, csendes, barátságos település már 1964 óta híres, hiszen ekkor és 1976-ban téli olimpiát rendeztek itt.

Seefeld, Ausztria

A hely azóta is közkedvelt, hiszen a széles völgyek és a lankásan rohanó hegyek vonulata minden képzelet felülmúló látvánnyal fogadja az utazókat és a sportolni vágyókat. S akik csak a hegyek adta friss levegőt, a mesés tájat és a helyi gasztrokultúrát szeretnék élvezni, azok számára a remek túraútvonalak és az üdülőhely kiváló vendéglátó egységei segítik a kikapcsolódást.

Szállást keresel Seefeld közelében? >>

Turracher Höhe

Tegyünk egy kis kitérőt a Turracher Höhére, amely magaslati fekvésének (1763 m) köszönhetően Ausztria leghóbiztosabb síterepei közé tartozik és ezért hihetetlen téli kalandokat is tartogat számotokra. Teljes mértékben téli sportközpont, számtalan sportturisztikai attrakcióval. A síelőknek és a snowboardosok kedvez a hely, ahol új kidslope pálya, hópark, valamint funslope és funcross élménypályák várják a látogatókat.

Ausztria egyik leggazdagabb fun mountain kínálata vár itt rátok, miközben a telente hatalmas korcsolyapályává átalakuló Turrachi-tó kínál hatalmas téli, csodákkal teli élményt. Nem fogjátok megbánni, ha a Nockberge idilli, érintetlen téli környezetében töltitek el a szabadidőtöket, főleg ha meglátogatjátok a hely egyik legmenőbb élményközpontját is, a Nocky’s WinterZeitot, ahol Nocky, a régió kabalafigurája és barátai gondoskodnak a vidám síélményekről.

Kattints a legjobb szállásajánlatokért >>

Bad Kleinkirchheim

Ha Ausztria, akkor téli sportok, olimpiák és remek olimpikonok juthatnak eszünkben. Többek között Bad Kleinkirchheim büszkesége az olimpiai bajnok, Franz Klammer, akiről még egy lesiklópályát is elneveztek.

Sípálya Bad Kleinkirchheim mellett

Ne felejtsétek el, hogy ez a hely egy igazi sídorádó, ahol 103 kilométernyi gondozott és hosszú sípálya, Karintia leghosszabb sípályái és a sípályák mellett kihelyezett napfürdőzésre alkalmas pihenőhelyek várnak titeket. De az 1100 méter magasan fekvő völgyben található települést nem csak környezet teszi végtelenül elegánssá, hanem az élményt számos termál- és élményfürdő is fokozza, így ne hagyjátok ki az eseménydús kikapcsolódás kínáló a St. Kathreint sem, a római kori termálfürdőt.

SZÁLLÁSTIPP: Ha Bad Kleinkirchheim városára esett a választás, szállásnak ajánljuk a Hotel OTP Birkenhofot!

Itt tudod lefoglalni a szálláshelyet! 

Mariazell

Az ausztriai úti célok között kihagyhatatlan Mariazell, mert annak ellenére, hogy főleg adventi és karácsonyi vásárairól híres, fontos búcsújáró hely és remek síparadicsom is egyben. Így aki közvetlenül szeretné megtapasztalni a lelki-szellemi nyugalmat és a testi feltöltődés együttes harmóniáját, annak itt a helye.

Mariazell közelében

Főleg, hogy akár közvetlenül a faluból is fel lehet jutni a hegy tetejére, de ha szigorúan csak síelni jöttök, akkor a St. Sebastian melletti négyszemélyes ülőlifttel vágjatok neki a pályáknak. A Bürgealpe-hegy tetejéről pedig át lehet látni a szomszédos Gemeindealpe – Mitterbach síterep tetejére, így ha jó időben vagytok jó helyen, akkor fantasztikus kilátásban lehet részetek.

Szálláshelyek Stájerországban >>

Millstätter See

Egy varázslatos helyre invitállak titeket, hiszen a Millstätter See a magas hegyek ölelésében felejthetetlen, romantikus, téli élményt ad annak, aki erre a vidékre látogat.

Katschberg

A varázslat pedig nem áll másból, minthogy a téli tópart a csipkés hegyek között olyan, mintha Narnia mesés díszletei között sétálnánk. Természetesen nem felejtettük el, hogy különleges sípályák után kutatunk, ezért jó tudni, hogy a tó borzasztóan közel van a síterepekhez, innen könnyen elérhető Katschberg, a Mölltal gleccser, Ankogel, Innerkrems, Turracher Höhe, Verditz vagy Gerlitzen síterepei.

Szállások a Katschberg sípálya közelében >>

Gerlitzen

Micsoda panoráma fogadja azokat, akik feljutnak a Gerlitzen csúcsára! A hihetetlenül gyönyörű Ossiachi-tó fölé emelkedő hegy amellett, hogy Karintia egyik legnagyobb összefüggő pályarendszerével és sícentrumával rendelkezik, Klagenfurt és Villach mesés városai között terül el.

Panoráma a Gerlitzenről

Ausztria legrégebbi hegyi felvonója, amely 1928-ban épült, segít, hogy a tópartról kabinos felvonóval fel lehessen jutni a pályákhoz. S ha még mindig nem győztelek meg titeket arról, hogy érdemes télen is a magasabban fekvő vidékekre látogatni, akkor elárulom, hogy Ausztrián belül e környéken a legmagasabb a napsütéses órák száma. Szóval irány D-vitamint gyűjteni, sütkérezni a szikrázó napsütésben – a felhők fölött, mert itt vannak a legnaposabb sípályák Ausztriában!

Szálláshelyek a Gerlitzen Alpe sípálya közelében >>

Semmering

Végül irány a Varázshegy, a Zauberberg, Európa legcsodásabban csillogó, legjobban kivilágított éjszaki sípályája. A kivételes éjszakai megvilágítás és fényáradat miatt méltán nevezik „Varázshegynek”.

Semmering

S ha ez mind nem lenne elég, akkor a megvilágított szánkópályák és éjszakai bárok is hozzájárulnak a varázslatos esti hangulathoz. Ausztria legnagyobb, esti síparadicsomában szinte elveszítjük időérzékünket, mert a csillogó fényrivaldában haladva olyan, mintha a fényes, boldogsággal teli nappalok soha nem érnének véget.

Találd meg a tökéletes alpesi szállást a semmeringi sípálya közelében! >>

+ 1 Innsbruck

Nem véletlenül volt Sissi királyné kedvenc üdülőhelye Innsbruck a téli hónapokban is. A hósapkás hegyekkel körülvett város az Alpok egyik leglátványosabb települései közé tartozik. Az érintetlen táj, a modern városközpont és az óváros egyvelege különleges hangulatot áraszt főleg Altstadtban, Innsbruck középkori városmagjában.

Innsbruck esti fényekben

A régi város egyedülálló építészeti különlegességekkel van tele, mint az Aranytetőt amely a német-római császárnak, I. Miksának lett építve. Több ezer aranyozott réz csempével díszítették, hogy azt a látszatot keltse, mintha az egész tető színaranyból készült volna. Sétátok közben, egy finom forralt borral a kezetekben arról is készíthettek terveket, hogy másnap melyik sípálya felé vegyétek az irányt.

Belvárosi szállások, hangulatos hotelek >>

Szóval léceket, sapkát, sálat és nagy bőröndöt elő, mert itt a remek lehetőség, hogy ne egyszerűen csak síelni induljatok, hanem egy igazi téli kalandot kerekítsetek magatoknak Ausztria legszebb hegyei és sípályái között!

Még több ausztriai szállás egy helyen >>

 

/fotók: shutterstock/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%