Tippek utazáshozCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Félpanziós vagy all inclusive ellátás? Melyiket válasszuk?

1 perces olvasási idő

Utazási szakemberek szerint az éhes vendégnél nincs rosszabb. Ti milyenek vagytok, amikor kopog a szemetek az éhségtől? Amíg gondolkodtok rajta, nézzük meg, hogy milyen ellátással igyekeznek a szálláshelyek a kedvetekben járni! Félpanziós vagy all inclusive?

Félpanziós vagy all inclusive ellátás? Melyiket válasszuk?

Félpanziós vagy all inclusive ellátás? Melyiket válasszuk?

Gyakorlott utazók bizonyára tisztában vannak azzal, hogy mit jelent a félpanziós ellátás, mit kapnak az all inclusive ellátásban. De vajon mit jelent a soft és ultra all inclusive ellátás? Mikor és miért válasszuk egyik vagy másik formát? Nos, a választ leginkább ti tudjátok megadni annak tudatában, hogy számotokra a mennyiség, a minőség, a kettő együtt, az ételhez-italhoz való állandó hozzáférés számít. Az is nyom a latba, hogy gyerekekkel vagytok-e, nem szeretnétek a főzéssel pepecselni, szeretnétek-e a környék éttermeit is felfedezni?

Íme, egy kis segítség a megfelelő ellátás kiválasztásához azzal a rövid megjegyzéssel, hogy amennyiben pihenéskor sincs ellenetekre a főzés, az apartman kézenfekvő választás.

Félpanziós vagy all inclusive ellátás? Melyiket válasszuk?

Mit jelent a bed and breakfast ellátás?

Ahogy a neve is sejteti, ágy és reggeli. Nem csak akkor érdemes választani a bed and breakfast ellátást, ha reggeli után nyakatokba vennétek a várost, és az ebédet, vacsorát megint csak helyi éttermekben költenétek el. A bed and breakfast ellátás a nektek való, ha buli után csak bezuhannátok az ágyba.

5 népszerű bed and breakfast szállás Magyarországon

  1. Komló Hotel Gyula 
  2. Demjén Piramis Fürdő és Üdülőpark 
  3. Dobó Vendégház Eger 
  4. Honti Panzió Visegrád 
  5. Hotel Barbakán Pécs 
Komló Hotel Gyula 

Mit jelent a félpanziós ellátás?

Egyszerűen annyit tesz, hogy a reggeli mellett kaptok egy főétkezést is – ebéd vagy vacsora – a szobaárban, csomagárban. A reggeli lehet egy nagyon alap kontinentális reggeli lekvárral, zsemlével, teával, sajttal, vajjal. Természetesen ez is lehet magas minőségű! Lehet a reggeli svédasztalos. Bőségét és minőségét szálláshelye válogatja. Hasonlóképpen a vacsora és az ebéd is lehet többféle; büféasztalos, a la carte, stb. Utóbbi esetben az asztalnál helyet foglalva rendelünk az étlapról.

Kiknek ajánljuk? Ha szeretitek a szálláshelyen kívül is tölteni az időt, éttermekben felfedezni helyi ízeket, válasszátok a félpanziós ellátást!

Mit jelent a bővített félpanziós ellátás?

Ez esetben már nem csak napi kétszeri étkezést kaptok a szálláshelyen, hanem a félpanziós ellátás kiegészül még egy könnyű, levesebéddel, vagy egy uzsonnával. Ez még messze  van az all inclusive ellátástól, de már közelítünk.

Top 5 magyarországi félpanziós szállás

  1. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő 
  2. Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók 
  3. Hunguest Hotel Pelion Tapolca 
  4. Hotel Karos Spa Zalakaros 
  5. Hunguest Hotel Palota Lillafüred 

Mit jelent az all inclusive ellátás?

Az all inclusive, avagy mindent bele azt jelenti, hogy a főétkezések – reggeli, ebéd, vacsora – idején, mivel kifizettétek mindig lehet valamit fogyasztani. Az alap all inclusive esetében a büféasztalon felszolgált étel a készletek erejéig valóban all inclusive, de az italra többnyire vonatkoznak korlátozások. Tehát, ha egy 20 éves, single malt viszkit szürcsölgetnénk a desszert után, ne felejtsünk el érte fizetni! Az all inclusive ellátás különösen népszerű a tengerpartok családi szálláshelyein, a magyarországi wellness szállodákban. És nem csak az ötcsillagos szállodák kínálnak all inclusive ellátást.

Mikor válasszátok az all inclusive ellátást? Családosan, kisebb gyerekkel utazva, kényelmes, ha minden étkezést egy helyen meg tudtok oldani. Akkor is érdemes az all inclusive-ot választani, ha pihenést jelent számotokra, hogy a szálláshelyen minden étkezéssel kapcsolatos teendőt elintéznek helyettetek.

Félpanziós vagy all inclusive ellátás? Melyiket válasszuk?

Mit jelent az ultra all inclusive ellátás?

Azt jelenti, hogy a főétkezéseken kívül is akad mindig valami csipegetni való a választható italok közt pedig megtaláltok márkás és igényes szeszes italokat; viszkit, bort, pezsgőt, stb. A gyerekek korlátlanul válogathatnak frissen facsart gyümölcslevekből. Sőt, egzotikus tájakon akadnak helyek, ahol a vendég a szobájához akár saját inast kap, aki naphosszat lesi a vendég kívánságát.

Mit jelent a soft all inclusive ellátás?

Az all inclusive ellátásnak is vannak különböző változatai. A soft all inclusive, mint azt az elnevezés is jelzi, egyfajta szűkített all inclusive-ot kapunk; például nem az összes vendéglátó egység vesz részt benne a szállodában. Esetleg az italcsomag csak alkoholmentes italokra korlátozódik.

Legnépszerűbb magyarországi all inclusive szállodák

  1. Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa 
  2. Thermal Hotel Harkány 
  3. Ensana Thermal Aqua Hévíz 
  4. Hotel Marina Balatonfüred 
  5. Belenus Thermalhotel Zalakaros 
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa 

Népszerű horvátországi all inclusive és félpanziós szállások

Sosincs korán elkezdeni a nyári utazás szervezését. Foglaljatok még időben horvátországi all inclusive vagy félpanziós szállást! Íme, néhány tipp!

Hotel Plaža Pag

Fontos, hogy szállásfoglaláskor derítsétek ki, mit jelent a választott szálláshelyen az all inclusive vagy félpanziós és egyéb ellátás, hogy ne a helyszínen érjenek meglepetések.

Még több belföldi szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%