Tippek utazáshoz

Filmek, amiket ha megnézel, azonnal utazni szeretnél

1 perces olvasási idő

Tetszik vagy sem, beköszöntött az az időszak, amikor előbb nézünk meg otthon, négy fal között egy DVD-t, mintsem hogy elinduljunk az esős októberben világot látni. Én persze mindig nagyon várom, hogy hétvégére kisüssön a nap és legyen lehetőségem kirándulni (pl. a TOP 10 őszi kirándulóhely valamelyikére), de ha ez mégsem sikerül, van 1-2 tartalék film a tarsolyomban, ami mindig jó kedvre derít.

A következő filmek amellett, hogy remek kikapcsolódást ígérnek, még inspirálnak is, hiszen mindegyik idegen országban vagy városban játszódik. Biztos vagyok benne, hogy ha bármelyiket megnézed, Te is azonnal utazni szeretnél majd 🙂

Bor, mámor, Provence (2006)

bor-mamor-provance-

Bor, mámor, Provence (f: filmkatalogus.hu)

Nehéz elhinnem, hogy ez a film már 10 éve készült, mivel a mondanivalója azóta sem változott. És Provence sem 🙂 A történet középpontjában egy dél-franciaországi szőlőbirtok áll, amit a nagymenő londoni bankár, Max (Russell Crowe) örökölt bácsikájától. Miközben megismerjük a provence-i tájat és az ott élő embereket, kicsit mélyebbre is áshatunk a kulturális különbségekben.

Napsütötte Toszkána (2003)

140433_galeria_napsutotte_toszkana_09

Napsütötte Toszkána (f: est.hu)

Biztos vagyok abban, hogy nők millióinak életét változtatta meg a Napsütötte Toszkána című film, amelyben a főhős, Frances (Diane Lane) az amerikai élete kudarcai elől Olaszországba menekül és találja meg a boldogságát. A film nem csak a toszkán tájat mutatja be, hanem segítségével Róma és Positano utcáin is barangolhatunk. Dolce vita a javából!

Vicky Cristina Barcelona (2008)

vicky-cristina-barcelona

Vicky, Cristina, Barcelona

Woody Allen filmje is a nyarat idézi, Barcelona-rajongóknak kihagyhatatlan mozi! 2 fiatal amerikai lány utazik a mediterrán Spanyolországba,  míg egyikük a katalán kultúrát tanulmányozná és nem akar kalandokba bonyolódni, a másik lány viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni. A szereposztás parádés, Javier Bardem mellett Rebecca Hall, Scarlett Johansson és Penélope Cruz játssza a főszerepet.

A part (2000)

maya bay, phi phi leh

Phi Phi Leh, Thaiföld

Thaiföld egyik legnépszerűbb turista látványosságává vált a Phi Phi Leh sziget, ahol 2000-ben Leonardo Di Caprio A part című filmet forgatta. Phi Phi Leh nemzeti park és a szigeten nincsenek lakóépületek, hajóval lehet megközelíteni.

Párizs, szeretlek! (2006)

parizsszer1

Jelenet a Párizs, szeretlek! c. filmből

Párizs-rajongóknak kötelező megnézni a svájci-francia filmet, amiben 22 rendező tizennyolc rövid története elevenedik meg. Valamennyi történet a francia fővárosban játszódik, ahol a világ minden részéből érkezett rendezők és sztárok mesélnek a szeretetről és a szerelemről, amely hol elvarázsolja és ámulatba ejti az embert, vagy épp ellenkezőleg, szenvedést okoz neki.

Ízek, imák, szerelmek (2010)

Ízek, imák, szerelmek (f: Elite Daily)

Ízek, imák, szerelmek (f: Elite Daily)

Julia Roberts imét egy kitűnő mozifilmhez adta a nevét! Az Ízek, imák, szerelmek úgy hódította meg a világot, hogy közben 3 kultúrát mutat be: Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal is, de a végét nem árulom el 🙂

***

És nektek melyik a kedvenc „utazós” filmetek? Osszátok meg velem kommentben!

a:pkl


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%