Tippek utazáshozCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Nyaralás a hegyekben – Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz

2 perces olvasási idő

Vannak, akik a vízparti nyaralásra esküsznek, de legalább ugyanennyien a hegyvidéki üdülőhelyeket választják szívesebben családi vagy páros nyaraláshoz. Főként forró nyári napokon érzi áldásnak az utazó a hegyvidéki nyaralóhelyek hűvösebb klímáját, melyet elsősorban tengerszint feletti magasságuknak, illetve sűrű erdőségeiknek köszönhetnek. De mit érdemes a bőröndbe csomagolni, ha az idei szünidőben dús lombú fák oltalmában, túraútvonalakon barangolva, a természet közelségében szeretnétek eltölteni néhány napot? Erre a kérdésre is választ kaphattok most, ráadásul ajánlunk néhány remek szálláshelyet is.

Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz

Erdei Kisház Noszvaj

Ha hegyvidéki nyaralást terveztek, a bababarát Erdei Kisház Noszvaj az egyik legjobb erdei szálláshely. A wellness szolgáltatásokat is kínáló faházban akár nagyobb társaság is elfér.

Vendégbloggerünk élménybeszámolója itt olvasható >>

nívós szállások
Erdei Kisház Noszvaj

Miért jó hegyvidéken nyaralni?

Még az elkötelezett vízpart-rajongók is egyetértenek abban, hogy a friss, tiszta, hegyi levegő szinte megfiatalít, arról nem is beszélve, hogy a különböző légúti megbetegedésekben szenvedők számára valódi gyógyírt jelent. A magas hegyek, fenséges erdők nyugalmat, időtlenséget sugároznak, s ezt a nyugalmat keresik és meg is találják az ide látogatók. A monitor miatt megfáradt szemet felüdíti az erdők zöldje, a mezők virágsereglete. 

Aprócska Faház Bükkszék

A bájos nevet viselő Aprócska Faház Bükkszék három faházában összesen nyolcan pihenhettek a legtökéletesebb nyugalomban. A Salvus víz hazájában álló bababarát szálláshely épületei az erdő szélén várnak benneteket.

Nyaralás a hegyekben - Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz
Aprócska Faház Bükkszék

Az erdei szálláshelyek másik előnyös tulajdonsága, hogy távol vannak a tömegtől, hisz egyikük sem nagyvárosi környezetben található. Ha a csendes, kis forgalmú helyeket kedveled, biztosan jól érzed majd magad bármelyik hegyvidéki faházban, vendégházban.

Őzike Faházak Bogács

Az Őzike Faházak Bogács szálláson játszótér és ping-pong asztal is várja a gyerekeket. Ha négylábú kedvenc is él veletek, nem kell otthon hagynotok; erre a hegyvidéki szálláshelyre ingyenesen bevihető kutya és macska.

Nyaralás a hegyekben - Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz
Őzike Faházak Bogács

Mit vigyünk hegyvidéki nyaralásra?

Bár Magyarországon nincsenek olyan magas hegyek, mint például a szomszédos Ausztriában vagy Franciaországban, s ezért klímájuk sem tér el jelentősen alacsonyabban fekvő területeink időjárásától, mégis néhány fokkal mindig hűvösebb, párásabb ott a levegő. Ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani, ha hegyvidéki nyaralásra készültök belföldön, és a bőröndök tartalmát próbálod összeállítani. 

Ami az öltözködést illeti, hosszú ujjú felsőruházat és hosszú szárú nadrág mindenképp legyen nálatok, nemcsak a hűvösebb levegő, de a sűrű, néha szúrós aljnövényzet és a kullancsok, szúnyogok elleni védekezés érdekében is. Egy-két pár hosszú szárú zokni szintén hasznos lehet. Rutinos édesanyáknak mondanunk sem kell, hogy mindenből érdemes akár két váltásnyi darabot bekészíteni, hiszen elég egy vidáman csörgedező hegyi patak, s a gyerkőcöt már lehet is átöltöztetni.

Erdei-lak Faházikó Bélapátfalva

Az Erdei-lak Faházikó Bélapátfalva ideális családi szálláshely a Bükkben, közel Szilvásváradhoz, kerti sütögetés lehetőségével. Gyerekek 3 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak itt, s ha szerettek kerékpározni, a szálláshelyen található 2 biciklit térítésmentesen használhatjátok.

Nyaralás a hegyekben - Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz
Erdei-lak Faházikó Bélapátfalva

Napsugár Nyaralóház Bánk

A Bánki-tónál, a strandtól 300 méterre vár tavasztól őszig a Napsugár Nyaralóház Bánk, ahol hatan kényelmesen elfértek. A tavon csónakázhattok, horgászhattok, vízibiciklizhettek, nyaranta pedig a vízi színpad előadásait is élvezhetitek.

Nyaralás a hegyekben - Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz
Napsugár Nyaralóház Bánk

Ha hegyvidék, akkor kirándulás! Minden korosztály számára fantasztikus élmény egy-egy magaslat meghódítása vagy egy rég tervezett, kihívásokat tartogató túra teljesítése. Bármerre is indultok, erős, a bokát jól tartó, vízhatlan cipő vagy túrabakancs szükséges lesz ahhoz, hogy a köves, egyenetlen talajon, a földutakon, hegyi patakok mentén kényelmesen és biztosan járhass. Cipőből is érdemes egy váltást bekészíteni, hátha a rajtunk lévő átázik vagy sáros lesz. 

Levendula Nyaraló Orfű

A csodaszép orfűi tó partján áll a Levendula Nyaraló Orfű, amely az egyik legjobb gyerekbarát hegyvidéki nyaraló. Nemcsak mert a kis vendégeket játszótér várja, hanem mert a gyerekek 18 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak itt. Bringásoknak tökéletes pályaszállás, s ha nem hoztatok magatokkal kerékpárt, de szeretnétek felfedezni a környéket, a szálláson található 3 biciklit használhatjátok.

Nyaralás a hegyekben - Hasznos tippek és szállásötletek hegyvidéki nyaraláshoz
Levendula Nyaraló Orfű

A bepakolnivaló dolgok listájára érdemes felírni az esőkabátot is, persze csak ha csapadékot jósolnak. Ez esetben talán a gumicsizma sem felesleges. Ha szép, derült napon indultok kirándulni, sapka és naptej is jól jöhet, hiszen a hegyekben is le lehet égni, amit jó elkerülni.

Darázshegyi Faház Mátraszentimre

A Darázshegyi Faház Mátraszentimre hegyvidéki szálláshelyen minden együtt van, ami egy tökéletes nyaraláshoz a hegyekben csak kellhet. A világtól eldugott faház wellness élményeket is kínál, jacuzzival, medencével rendelkezik. Ha nincs kedvetek főzőcskézéssel tölteni az időt, nem gond, mivel a faház melletti panzióban ízletes reggeli és vacsora kérhető.

Darázshegyi Faház Mátraszentimre

TIPP: Ha olyan útvonalat választottatok kiránduláshoz, amelyet még nem ismertek, nagyon hasznos lehet letölteni okostelefonra egy internetkapcsolat nélkül is elérhető túratérképet, hogy mindig lássátok, hol jártok éppen, s ha elfáradtok, merre tudjátok esetleg lerövidíteni az utat. Túrázók körében nagyon kedvelt az ingyenes Locus Map applikáció, melyet letölthettek a Google Play áruházból.  

Kiskemence Faház Szatta

Vas és Zala megye határán, erdők által közrefogott kis faluban vár a Kiskemence Faház Szatta erdei szálláshely. A szép kis gerendaház az Őrségben remek szálláshely családoknak, pároknak egyaránt, s kiváló elhelyezkedésének köszönhetően innen könnyen elérhető Szlovénia, Ausztria vagy Horvátország is. Ha nem szeretnétek átlépni a határt, a szállás vonzáskörzetében több termálfürdő, kiránduló útvonalak és még sok más szórakozási lehetőség vár.

Biztosan te is láttál már egy-egy kirándulás alkalmával olyan apukákat, akiknek hátán egy praktikus hordozóban, mint egy apró uralkodó, utazott a család legkisebb tagja. Ez a háti hordozó nagyon jó szolgálatot tehet, hisz a súlyt elosztva nem terheli a gerincet, a kicsi pedig akár alhat is benne egy jóízűt, míg a család folytatja az erdei sétát. 

Gyurka Kisrönkház Ispánk

Szintén az Őrségben, a szlovén és osztrák határ közelében áll a Gyurka Kisrönkház Ispánk hegyvidéki szálláshely, amely családi nyaralásotokhoz ideális megoldás. Ha a pihenésen, feltöltődésen kívül semmivel nem szeretnétek törődni, lehetőségetek van félpanziós vagy reggelis ellátást kérni.

Gyurka Kisrönkház Ispánk

Ha még nem volt részetek a hegyvidéki nyaralás adta élményekben, itt a remek alkalom, hogy idén nyáron ezt is kipróbáljátok. Válogassatok a szebbnél szebb erdei és hegyvidéki szálláshelyek között, melyek kellemes klímájú, egészséges környezetben, távol a tömegtől várnak benneteket.

Foglaljatok a szallas.hu-n, hogy megajándékozhassunk benneteket számos kedvezménykuponnal is!

Hogy megkönnyítsük számotokra a hegyvidéki szálláshelyek keresését, az alábbi linkeken összegyűjtöttük Észak-Magyarország, illetve a Bakony, a Mecsek és az Őrség legjobb önálló házait, hegyvidéki szálláshelyeit.

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
50%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%