HorvátországNyári vakációTengerparti szállások

Egy horvát élményváros, ami titeket is megbabonáz: Biograd na Moru

2 perces olvasási idő

Hullámvasutazás, óriáskerekezés, vízi élményparkozás, quadozás, búvárkodás, hajókirándulás – csupán ízelítő azokból a fantasztikus programokból, amiket ti is átélhettek, ha Horvátország egyik leggyönyörűbb turistacélpontját, Biograd na Morut választjátok. A kalandokon túl azonban megmutatjuk nektek: melyik a legjobb strand és hol rejtőznek a kitűnő éttermek, valamint szállások is. Indulhatunk?

Türkizkék hullámokon ringatózó csónakok, alkonyati kabócakoncertek, csobbanásra csalogató strandok és a fantasztikus ízek kényeztetik minden érzéketeket egy hamisítatlan horvátországi nyaralás során. Különösen igaz mindez a Dalmácia északi részén, a Pašman-csatorna mentén fekvő Biograd na Morura, melynek utcáin sétálva egyből megérint a mediterrán életérzés. De miért neveztük „élményvárosnak” ezt a képeslapra illő helyet? Tartsatok velünk, és kiderül!

Egy horvát élményváros, ami titeket is megbabonáz: Biograd na Moru
Biograd na Moru városkép

Felejthetetlen programok, amitől megdobban a szívetek

A magyarul csak Tengerfehérvárként ismert településen hiába keresnétek a sikátoros és macskaköves történelmi óvárost, az ugyanis a háborúk viharaiban elpusztult. Helyette viszont biztosan kárpótol majd benneteket a számos kiváló étterem, a kristálytiszta strandok és az ország egyik legelőkelőbb helyén elterülő kikötője, a Marina Kornati, mely a vitorlázók paradicsomának számít

Egy horvát élményváros, ami titeket is megbabonáz: Biograd na Moru
Sétány menti éttermek

A korzózás és hajókázás mellett viszont érdemes az alábbi programokat is felvenni a bakancslistátokra, ha Biograd na Moruba tervezitek a nyaralást:

  • Barangolás a kalandok földjén: Fun Park Biograd. Lépjetek be a gigantikus Fun Park Biograd kapuján, ahol 50 ezer négyzetméternyi tömény élmény vár rátok! Az összesen 25 játékelemet tartogató vidámparkban különböző, tematikus világokba csöppenhettek, így marcona kalózokkal vagy akár őslényekkel is könnyedén összefuthattok. A legtöbb attrakció azonban gondoskodik róla, hogy ne ússzátok meg szárazon a szórakozást, így mindenképp ajánlatos váltóruhát magatokkal vinni! Pattanjatok fel a hullámvasútra és hódítsátok meg az óriáskereket is!
  • Mászópályától a quad túráig: Biográdi kalandpark. Tegyétek próbára az ügyességeteket a fák között rejtőző, izgalmas mászópályákon, amit nem csak a gyerekek fognak nagyon élvezni! Vagy máshoz lenne kedvetek? Mondjuk egy kis paintballozáshoz? Semmi gond! Ebben a remek kalandparkban ugyanis ez is megoldható. Sőt! Ha kedvetek tartja, akkor benevezhettek egy igazi adrenalinfröccsre is a szuper quad túrákon!
  • Kirándulások egy álomszép helyen: Vrana-tó Természeti Park. Nem messze Biogradtól egyedülálló természeti kincsre bukkanhattok: a meseszép Vrana-tóra, mely több mint 250 madárfajnak ad otthont. A cölöpökre épült, víz fölött kanyargó tanösvényen sétálva könnyedén megfigyelhetitek a szürke cankót, a vadkacsákat és a kócsagokat is természetes élőhelyükön.
  • Vízi expedíció: búvárkodás a tengerben. Fedezzétek fel a víz alatti világ megkapó szépségét: a csodás korallokat, a magával ragadó zátonyokat, az elrejtett barlangokat, a múltról suttogó hajóroncsokat és a színpompás halrajokat egy szuper búvárkodás alkalmával!

Csobbanáshoz ideális: Drazica strand

Kék Zászlós elismeréssel a háta mögött garantálja nektek a minőségi fürdőzést a festői üdülőtelepülés legnagyobb strandja, mely 300 méter hosszan nyújtózik az Adria mentén. A városközponttól alig 10 perces távolságra eső, kavicsos Drazica strandot ráadásul árnyas fák szegélyezik, így nem kell aggódnotok a leégés miatt sem. Béreljetek vízi biciklit vagy robogót, mellyel a partot és a hullámokat is meghódíthatjátok, ha azonban csak pihengetnétek a sós illatú tenger mellett, akkor vízi csúszdázhattok és az eszméletlen éttermeket is letesztelhetitek.

Egy horvát élményváros, ami titeket is megbabonáz: Biograd na Moru
Drazica strand

Fantasztikus éttermek, ahol nem maradtok éhesek

Szívesen megkóstolnátok a horvát éttermek kínálatát is? Akkor a következő helyekre látogassatok el:

  • Dupin. A kiszolgálás, a hangulat és varázslatos ételek egykettőre lekenyereznek majd benneteket ebben a part menti étteremben, ahol főleg a mediterrán ízvilágot ismerhetitek meg közelebbről. 
  • Stari Grad bisztró. A horvát konyha finomságait vétek lenne kihagyni, így azt tanácsoljuk, hogy feltétlen ejtsétek útba ezt az autentikus vendéglátóhelyet, mely az óváros szívében bújik meg!  
  • Kaciol. A tenger gyümölcsei mellett szenzációs grill ételek is kerülnek a tányérra a Kaciolban, mely egy eldugott, gyönyörű kertben található. Ha belehörpintetek az étterem páratlan boraiba, akkor tuti nem tudtok majd megállni egyetlen pohárnál.
Egy horvát élményváros, ami titeket is megbabonáz: Biograd na Moru
Konaba Kaciol étterem

Hibátlan szállások a tökéletes nyaraláshoz

Engedjetek Horvátország hívogató élményeinek és böngésszétek át szuper szállásajánlatainkat, melyek között garantáltan megtaláljátok álmaitok úti célját! Jól felszerelt apartmanok? Medencés hotelszobák? Grillezésre csábító teraszok? Melyiket választanátok az álomnyaraláshoz?

1. Egy barátságos úti cél: Apartments Moritz Biograd 

2. Nyaralásra tervezve: Apartment Quartz Biograd 

3. A tenger érintése: Apartman Biograd na Moru – CDA822

4. Hűsítő klíma és közeli strand: Apartments Kalista Biograd 

5. Erkélyes vagy teraszos lakások: Apartmani Ana 1 Biograd na Moru 

6. Káprázatos ízek és szuper szolgáltatások: Crvena Luka Hotel & Resort Biograd na Moru**** 

7. Játszótér és grill egy helyen: Apartmanok Parkolóhellyel Biograd Na Moru, Biograd – 5899 Biograd Na Moru

8. Kényelmes és jól felszerelt: Apartments Mactra Biograd 

9. Akár kedvencekkel is ideális: Apartmani Luka Biograd na Moru

10. Full extrás pihenés: House Turquoise Biograd 

Ezek is érdekelhetnek, ha Horvátországba készülsz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    50 eldugott, robinzoni nyaraló Horvátországban, pár lépésre a tengertől

    5 perces olvasási idő
    Horvátország

    Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

    1 perces olvasási idő