Site icon Szallas.hu Blog

Egy hely, a horvát tenger partján, amitől tátva marad a szátok: Supetar


Pezsgő, élettel teli, tengerparti vakációra szavaztok, ahol a mediterrán életérzés egyből magával ragad benneteket? Akkor idén nyáron utazzatok el a festői szépségű Horvátországba, a zseniális látnivalókat, strandokat, éttermeket és szállásokat rejtő Supetarba! Mutatjuk a város kihagyhatatlan látnivalóit és TOP szállásait.

A lebilincselő Brač szigeten, Splittől alig 16 km-re fekszik a mesés horvát település, Supetar, mely csodálatos öblével, varázslatos kikötőjével, kristálytiszta strandjaival, múltról suttogó épületeivel, valamint rengeteg szórakozási lehetőségével olyan vonzó úti cél, aminek nehezen (vagy egyáltalán nem) lehet ellenállni. Megmutatjuk, hogy mi minden vár rátok, ha ide látogattok. Tartsatok velünk!

Supetar kikötője, Brač szigeten

Történelmi kincsek mindenfelé

Kezdjétek meg a felfedezést a Fő téren, ahol pár lépés után megszemlélhetitek az ókeresztény bazilika romjaira épült Angyali Üdvözlet templomot! Az épülethez egy csodás lépcsősor vezet fel, de érdemes betérni az építmény udvarára is, mely Teréz anya szobrának ad otthont!

A legfontosabb látnivalók között tartják számon a Leroy óratornyot, a Templomi Múzeumot, valamint az Egyházi Múzeum bejáratánál magasodó Szent Viktor szobrot is, de nem mehetünk el szó nélkül a neobizánci stílusú Petrinović-mauzóleum mellett sem, mely domborművet és ókeresztény szarkofágokat is őriz.

Csodás hajókirándulás Splitbe

Horvátország második legnagyobb városába könnyedén átruccanhattok a kikötőből induló komp segítségével. A körülbelül 50 perces menetidő után egyből megkezdhetitek a barangolást a lenyűgöző óvárosban, mely olyan helyekkel kápráztat el benneteket, mint a Tengeri kapun át vezető, több mint 1700 éves Diocletianus palota vagy a Peristilium mellett található Szent Duje székesegyház.

Azért szakítsatok időt rá, hogy a remek éttermekkel és bárokkal zsúfolásig megtöltött, modern tengerparti sétányon, a Riván is andaloghassatok egy jót – szenzációs élmény lesz!

Változatos strandkínálat

Nagy szerencsétek van Supetarral, ha szeretitek a sokszínű strandokat, ugyanis itt kaviccsal és homokkal fedett fürdőzőhelyeket is találtok majd. Készítettünk egy kis összeállítást a legjobb lehetőségekről:

Supetar strandja

Étteremajánló a gasztrokirándulásokhoz

Tengerparti étteremre vagy a kőházak között megbújó, családias hangulatú kisvendéglőre szavaztok inkább, ha étkezésről van szó? Nos, abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a városban járva akár mindkettő variációra benevezhettek. Sőt! Az édesszájúak kedvéért még egy csoda fagyizó is felkerült a listánkra!

Étterem a kikötőnél

Szálláskínálat a varázslatos Supetarban

Ugye, hogy ennyi izgalmas felfedeznivalótól megjött a kedvetek a horvátországi vakációhoz? Akkor ne habozzatok, mert a legjobb apartmanok csak rátok várnak! Böngésszétek át TOP10-es listánkat, ahol biztosan meglelitek majd az igényeitekhez és a pénztárcátokhoz leginkább megfelelő szálláshelyet! Íme:

1. Tökéletes elhelyezkedés: Apartmani Dimić Supetar 

2. Homokos- és kavicsos strand a közelben: Apartments Silvana Supetar

3. Gyönyörű, klimatizált lakások: Apartments Tihana Supetar 

4. Az otthon kényelmével: Apartmanok Parkolóhellyel Supetar, Brac – 538

5. Mediterrán csoda: Apartments Ante Supetar

6. Jól felszerelt, 4 fős kuckó: Apartmanok Parkolóhellyel Supetar, Brac – 16923

7. Hangulatos teraszok: Apartments Ivanka Supetar

8. Tágas apartmanok: Apartments KATA Supetar

9. Ízléses és komfortos szállás: Apartment Vitaic Supetar

10. Álomvakáció egy medencés villában: Stone Villa Olea Supetar

Ezek is érdekelhetnek, ha Horvátországba készülsz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version