HorvátországNyári vakációTengerparti szállások

Elhoztuk nektek Horvátország rejtett kincseit!

1 perces olvasási idő

Déli szomszédunk, Horvátország csodálatos kincsei közül már biztosan sokat ismertek és talán már jártatok is egynéhánynál, de mostani összeállításunkban arra törekedtünk, hogy a kevésbé forgalmas látnivalókat is megmutassuk nektek. Gyertek velünk és fedezzétek fel velünk az ezerarcú Horvátországot!

Horvátország rejtett kincsei

1. Hangolódás a Plitvicei-tavakra: Slunj

A festői szépségű Plitvicei-tavakon kívül Horvátország bizony tartogat még más csodálatos helyeket is – az egyik pedig közvetlenül az oda vezető úton fekszik. A vadregényes településen Slunjban található a Korana folyó torkolata, így lélegzetelállító vízesésekből és csodás vízimalmokból nincs hiány a városkában. Tegyetek egy sétát a kristálytiszta levegőn, a rusztikus hangulatú házikók között és merüljetek el ebben a páratlan mesevilágban!

Célszerű több napra tervezni a látogatást, mert a környéket nem csupán gyalogszerrel, hanem kerékpárral és lóháton is felfedezhetitek, ráadásul úszni, raftingolni és horgászni is tudtok – többek között – a páratlanul szép helyszínen. 

Horvátország rejtett kincsei
Rastoke

SZÁLLÁSTIPP: Hotel Mirjana & Rastoke****

2. Érintetlen földi paradicsom: Stiniva

Európa egyik legcsodálatosabb strandja a Vis szigeten bújik meg. A Stiniva strand a legtöbb kíváncsi szempár előtt rejtve marad, mert az öblöt hatalmas sziklagyűrű veszi körül, így aki szeretné felkeresni ezt a paradicsomi helyszínt, annak bizony le kell gyalogolnia pár kilométert vagy hajóra kell szállnia. Az viszont biztos, hogy megéri az erőfeszítést!

Stiniva

SZÁLLÁSTIPP: Villa Luana with amazing sea views Vis

3. Strandolj barlangban! A Bettina barlang

Dubrovnikot évről-évre elözönlik a turisták, ami nem csoda, hiszen fantasztikus látnivalókkal büszkélkedhet ez a mediterrán város. Viszont, ha hajlandóak vagytok egy kis testmozgásra, akkor szívből ajánljuk, hogy béreljetek kajakot és evezzetek el a Bettina barlangba, ahol páratlan élményben lehet részetek… elvégre ki ne szeretne egy barlangban strandolni a türkizkék vízben?

Horvátország rejtett kincsei
Barlang Dubrovnik közelében

SZÁLLÁSTIPP: Villa Lia

4. Varázslatos, „világító” barlang: Bisevo Kék barlangja

Szálljatok vízre és nézzétek meg a Bisevo szigetnél meghúzódó Kék barlangot, ahol a természet kreativitásának köszönhetően a napfény a sziklarés és a tenger között be tud kúszni kövek közé, ezáltal úgy tűnik, mintha a lélekvesztőnket alulról világítanák meg. Elképesztő látványt ígér!

Horvátország rejtett kincsei
Bisevo Kék barlangja

SZÁLLÁSTIPP: Apartmanok A Tenger Mellett Komiza, Vis – 8856

5. Hódítsd meg a Tajer világítótornyot!

Az Adriai-tengeren található Sestrica Vela sziget teljesen lakatlan, csupán egy égbe törő, különleges világítótorony árválkodik rajta és egy melléképület, melyben két apartman is kényelmesen megfér – az ablakok a végtelen vízre néznek, ahol delfinek ugrándoznak. Bolt természetesen nincsen a szigeten, de fürdésre van lehetőség. Élvezzétek a tenger hullámait és a magány édes gyümölcseit!

Horvátország rejtett kincsei
Sestrica Vela

SZÁLLÁSTIPP: Hotel Mediteran Zadar*** +superior

6. Egy békés kirándulóhelyszín: Lubenice

Horvátország egyik legrégibb települése a Cres szigetén álló közel 4000 éves település, Lubenice, ahol mindenki ismer mindenkit. A csodálatos falu viszont mentes a turistaáradattól, így amennyiben egy nyugodt kirándulóhelyszínt kerestek a vakációhoz, ez a városka ideális megoldást jelent. Gyönyörű loggiákat, tereket és kápolnákat rejt a sziget. 

Horvátország rejtett kincsei
Lubenice

SZÁLLÁSTIPP: Apartments Gorast

7. A nyugalom szigete: a Saplunara part

A Mljet sziget dél-keleti részén húzódik meg az a varázslatos szakasz, mely csodaszép homokos tengerpartjával és kristálytiszta vizével könnyedén elrabolhatja a szíveteket. Különösen igaz ez akkor, ha nem szeretitek a nyüzsgő strandokat, ahol egymás érik a turisták. Nos, a Saplunara parton garantáltan a pihenésé lehet a főszerep. Töltődjetek fel egy idilli környezetben és ringatózzatok kedvetekre a tenger hullámain! 

Horvátország rejtett kincsei
Mljet sziget

SZÁLLÁSTIPP: Apartmanok és Szobák A Tenger Mellett Öböl Saplunara, Mljet – 4907 Saplunara

Horvátország rejtett kincsei csak Téged várnak! Ha szeretnéd felfedezni ezeket a helyeket, érdemes mielőbb szállást foglalni >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%