Budapest és környékeCsaládi kiruccanásÍzkalandProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Hogyan tölts el egy hosszú hétvégét Budapesten?

1 perces olvasási idő

Gyönyörű fővárosunk nem csak azoknak lehet kitűnő célpont, akik az ország más részeiről érkeznek, hanem akár budapestiként is érdemes néha más szemmel nézni a városra, és rácsodálkozni mindarra a szépségre, ami egyre vonzóbbá teszi a külföldiek körében is. Íme néhány ötlet, amivel különlegessé és emlékezetessé tudjuk tenni az itt töltött napokat.

Budapesti esti fényekben (Fotó: Dan Freeman / Unsplash)

 Fürdők

Bátran állíthatjuk, hogy Budapest gyógyfürdői világhírűek. Ezek többsége műemlék épület, így már önmagában is látványosságnak számítanak, ám a termálvíz, masszázs és szauna gondolata csak még inkább vonzóvá teszi őket. Jól hangzik, ugye?

Széchenyi Fürdő

Rudas, Gellért, Széchenyi – csak néhány fürdőhely azok közül, ahol garantáltan átadhatjuk magunkat a pihenésnek. És a legjobb, hogy ezt nemcsak nyáron, hanem egész évben megtehetjük!

Belvárosi szállások Budapesten

A legszebb panorámák

Rengeteg olyan hely található a Duna mindkét partján, ahonnan mesés kilátás nyílik az alattunk elterülő városra. Az egyik ilyen kihagyhatatlan hely a Gellért-hegy.

Duna, háttérben a Gellért-hegy

Az Erzsébet hídtól indulva a kis ösvényeken és lépcsőkön haladva gyalogolhatunk fel a hegyoldalon, de ha nem szeretnénk hegyet mászni, autóval is megközelíthető. Az itt található Szabadság-szobor bizony nem panaszkodhat a kilátásra. Szintén a budai oldalon találjuk a Várnegyedet, amelynek bármelyik pontjáról gyönyörködhetünk a városunkban, legyen az a Halászbástya, a Budai vár vagy a Várkert Bazár.

Kilátás a várból

A pesti oldalon a Szent István Bazilika tornyaiból láthatjuk a város háztetőit, az Erzsébet téren álló óriáskerékre felszállva pedig 360 fokos panoráma tárul elénk.

Egy ital a magasban

Ha már panoráma, akkor mindenképpen meg kell említenünk a budapesti rooftop bárokat is, ahol egy pohár bor mellett élvezhetjük a budapesti kilátást. Naplemente után a város meleg fényei egy igazán különleges hangulatot varázsolnak körénk.

Gyönyörködjünk a kivilágított Lánchídban a nemrég megnyílt Leo Budapest teraszáról, koktélozzunk egy karnyújtásnyira a Szent István Bazilikától a High Note Skybarban, vagy élvezzzük a panorámát a St. Andrea Wine & Skybarból a Vörösmarty téren. Bármelyiket is választjuk, különleges élményben lesz részünk.

Belvárosi éttermek                                                  

Budapest hetedik kerülete mára már úgy ismert, mint a város bulinegyede. De nemcsak bárok és szórakozóhelyek várják az idelátogatókat, hanem számos étterem is. Az ázsiai konyhától az olasz ízeken át egészen a magyaros fogásokig megtalálható itt minden, amit csak megkívánunk. Az én egyik kedvenc helyem a Dob utcai Vintage Garden, ahol a finom ételeken túl, a különleges dekorációnak köszönhetően egy igazi tündérmesében érezhetjük magunkat.

Kálvin tér, Budapest

Látogassunk el a Kálvin tér és Ráday utca környékére is, ahol szintén remek helyeket találhatunk, ha megéheztünk, ráadásul innen már csak pár perc séta a Szabadság híd vagy a Bálna Terasz.

Városnézés    

Budapest ezernyi nevezetességét felsorolni is nehéz. Minden városrészben más és más felfedeznivaló vár ránk. A múzeumoktól a színházakon át az állatkertig mindent megtalálunk, ami egy szuper hétvégébe csak belefér. Az Andrássy út múltidéző palotái, a Dunán átívelő monumentális hidak és a parlament gyönyörűen kivilágított épülete is mind megérnek egy-egy pillantást.

Naplemente a Dunánál (Fotó: musicFactory lehmannsound / Pexels)

Ha pedig valami különlegesre vágyunk, szálljunk fel egy hajóra és nézzük meg a várost egy más szemszögből. A Bkk hajójáratait már 750 forintért is igénybe vehetjük, amellyel a Rómaifürdőtől egészen a Kopaszi-gátig utazhatunk. (Mindig tájékozódjunk az aktuális menetrendekről, mert az alacsony vízállás miatt egyes megállók kimaradhatnak).

TIPP: Ha a szallas.hu oldalon foglalsz, 20 % kedvezményt kapsz a Duna Corso Városnéző Sétahajózás áraiból!

A város felfedezésére érdemes rászánni pár napot, hiszen akárcsak a legtöbb főváros, Budapest is rengeteg érdekességet és élményt tartogat. Számomra ez az egyik legszebb város, ezért bátran ajánlom mindenkinek, hogy látogassatok el ide, és használjátok ki a városban rejlő lehetőségeket. Én már beleszerettem, és ti?

 

További programok Budapest >>

Szállások Budapesten >>

/Fotók: Körmöndi Larina, shutterstock, pixabay/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%