Budapest és környékeCsaládi kiruccanásTavaszi zsongás

Hová menjünk május 1-jén Budapesten?

2 perces olvasási idő

Fergeteges koncertekkel, bábszínházzal, májusfaállítással, sportprogramokkal, kézműves vásárral és gasztrosétánnyal vár Budapest május 1-jén. Mutatjuk, melyik a 10 kedvenc fővárosi majálisunk 2024-ben, és természetesen szállást is ajánlunk hozzájuk!

Városligeti Majális

2024. május 1-jén rendezik meg a Városligeti Majálist, ami Budapest egyik legnépszerűbb tavaszi ünnepsége. A főváros zöld szívébe élőzenével, ételstandokkal, kulturális műsorokkal és gyermekprogramokkal csalogatják a szervezők az érdeklődőket. Az idei rendezvényen fellép Mohamed Fatima, Caramel és Radics Gigi, 20:30-tól pedig Dj Dominique gondoskodik a vidám hangulatról. 

Hová menjünk május 1-jén Budapesten?
Városligeti Majális

Tavaszi Széll Modern Majális

Ahogyan a szervezők is hirdetik, a Tavaszi Széll idén is modern majálist áraszt a Széll Kálmán tér korzójára. Koncertek, DJ-k, ételkülönlegességek, és vásárok között forgolódhatunk a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba, a Sárkány, az Easy és a Zappi jóvoltából, már délelőttől kezdve egészen estébe nyúlóan a majálison. Ha jókor vagyunk jó helyen, még egy rendhagyó tigristáncot is láthatunk a téren.

Majális – Hello Európa! Fesztivál

Május 1. és 5. között hamisítatlan majális-hangulattal vár kicsiket és nagyokat a Városháza park. A szervezők ingyenes programokkal készülnek, lesz táncelőadás, és számos gasztronómiai különlegesség, illetve a gyerekek sem maradnak ki a jóból: mesekoncertek, gyerekelőadások, bűvész, hiphop táncbemutató, körhinta, újrahasznosított játszótér, és persze az örök klasszikus arcfestés és csillámtetoválás is beköltözik a Városháza parkba. 

Soroksári Majális

A Soroksári Majális tele lesz vidámsággal és kalandokkal, a résztvevőket főzőverseny, gyermekprogramok, ingyenes ugrálóvár, állatsimogató, egészségügyi szűrések és egyéb színes programok várják. Este pedig egy külföldi sztárvendég, a Boney M koncertjét hallgathatjuk meg. 

Soroksári Majális

Mézes Majális

Hangulatos mézes programokkal várja az érdeklődőket május 1-jén a Gazdagréti Közösségi Ház. A gyerekek egy bábjátékot nézhetnek meg a méhek mindennapjairól, emellett különböző pecsétgyűjtő állomásokat is végig járhatnak. Lesz kerékpárbörze, aszfaltrajzverseny, méhviaszkendő készítés, a programok mellett frissítő limonádéval, mézes puszedlivel és Maja, a méhecske maratonnal várnak mindenkit.

Majális Rákosmentén a Népkert Parkban

Gyermekprogramokkal, különféle koncertekkel, buborékfocival, fotókabinnal és ládavasúttal teszi különlegessé a majálist a 17. kerület. Az eszem-iszom sétányon kézműves sörök, sültkolbász, fagylalt churros, kürtőskalács és egyéb finomságok várják azokat, akik szívesen piknikeznének néhány finom falat társaságában. 

Bringás Majális Újbudán

A Bringás Majális május 1-jén a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont melletti zöldterületen, a Kánai-tó szomszédságában várja az érdeklődőket, akik kerékpáros ügyességi versenyeknek, matricagyűjtő kalandozásnak, rövid bringás túráknak, különös és bolondos kerékpárok kipróbálásának, sőt, ingyenes biciklis és alkatrész-börzének is részesei lehetnek.

Hová menjünk május 1-jén Budapesten?
Bringás Majális Újbudán

Kertvárosi Majális

Tavaszi forgatag, koncertek, gyerekprogramok, kirakodóvásár, vidámpark, finom falatok, hűs italok, sok-sok zöld és piknikhangulat vár a XVI. kerület szívében, az Erzsébet-liget majálisán. Aki még sosem vett részt májusfaállításon, annak mindenképpen érdemes részt venni a hagyományőrző programon

Majális a Bókay-kertben 

A Bókay-kert rendezvényén tárt karokkal várják a család apraja-nagyját egy kis kikapcsolódásra. Különféle játékok és szórakoztató tevékenységek, helyi művészek és előadók színesítik a napot. A gyerekek kedvencei a gólyalábasok és óriásbábok lesznek, de a kézműves árusok portékáiból is érdemes lesz szemezgetni. 

Majális a Bókay-kertben 

Retro Majális Óbudán

Az Óhegy klubház valódi látvány házi sörfőző műhellyé alakul erre a napra. Majaros Szilvia és Fonyódi Gábor sörfőző mesterek segítségével kifőzhetjük az Óhegy sörét. Lesz még májusfaállítás, élőképes fotózás, retro „felvonulók kérték” zenei kívánság műsor, lacipecsenye, csillámtetkó, és tombola is.

5 különleges gyerekbarát szállás Budapesten

Mutatjuk, melyek azok a szálláshelyek Budapesten, ahol garantáltan jól érzitek magatokat a gyerekekkel, ha a fővárosban ünnepelnétek május elsejét!

Aquaworld Resort Budapest ****

Aquaworld Resort Budapest komplexum Közép-Európa legnagyobb fedett szálloda- és élményfürdő együttese, amely játszótérrel, játszóházzal és számos más gyerekbarát szolgáltatással teszi felejthetetlenné a budapesti kikapcsolódást. A szállásfoglalás 14 éves korig ingyenes

Mercure Budapest City Center ****+superior

A Superior Mercure Budapest City Center szálloda Budapest történelmi központjában található, ahonnan könnyedén elérhetőek a múzeumok, a híres fővárosi fürdők és a Duna-part is. A gyerekekkel érkező vendégek számára fontos tudnivaló, hogy 16 éves korig a szállás ingyenes

Rubin Wellness&Conference Hotel Budapest ****

A hotel a főváros budai oldalán, a Sas-hegy lábánál helyezkedik el, 15 percnyi távolságra a belvárostól és a Budai vártól. 1000 m2-es saját belső árnyas kertjével nyugodt, barátságos környezetet kínál, míg a wellness és sportrészleg szolgáltatásai a teljes kikapcsolódást, és felüdülést teszik lehetővé. A szállás 6 éves korig ingyenes

Katona Apartments Budapest

A Katona Apartments Budapest belvárosában, a Katona József Színház épületében található. Az apartman egyedi, ötletes megoldásaival a vendégek nagy kedvence, a szállásadók programtippekkel és turisztikai információkkal járulnak hozzá ahhoz, hogy kellemes legyen az itt eltöltött idő. 3 éves korig a szállás ingyenes. 

Nova City Apartments Budapest

Az apartman mindössze 5-10 perces sétára fekszik a városközponttól és mindössze 3 percre a legközelebbi metróállomástól, így kiváló kiindulópont Budapest felfedezéséhez. Az otthonosan berendezett, hangulatos szálláshelyen 2 éves korig ingyenes a szállás. 

Részt vennél a főváros majális-programjain? Most, hogy már nem kérdés, milyen események várnak május 1-jén, böngéssz bátran tovább a Szallas.hu kínálatában >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
109 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Balcsi

    TOP cukrászdák a Balaton körül

    5 perces olvasási idő
    Vidéki víkend

    Itt az Év Kerékpárútja! + még 10 bicikliút, amit érdemes idén bejárni

    2 perces olvasási idő
    Balcsi

    Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes étel vár

    3 perces olvasási idő