Tippek utazáshozCsaládi kiruccanás

Így tudhatod biztonságban a gyereket a nyaralás alatt is!

1 perces olvasási idő

Szülőként igazi kihívás lehet a családi nyaralás, főleg azért, mert az apróságok a szállásra érve egyből elkezdik meghódítani az addig ismeretlen területeket. A felfedező út pedig -, ha nem vagyunk elég óvatosak – sok veszélyt tartogat. Adunk néhány tippet, hogy biztonságban tudjátok a gyereket a nyaralás alatt is és élvezhessétek a vakációt.

Így tudhatod biztonságban a gyereket a nyaralás alatt is!

Így tudd biztonságban a gyereket a nyaralás alatt is!

Fontos a hotelszoba és a wellness kialakítása

A baba és gyermekbarát szálláshelyek nagy előnyei abban rejlenek, hogy olyan plusz szolgáltatásokat nyújtanak, melyek nem csupán a kényelmet, hanem a biztonságot is garantálják. Érdemes a foglalás előtt a szobakínálat átböngészésére is időt fektetni és amennyiben gyermekkel vágtok neki az útnak, a családi szobák egyikét választani. A legtöbb ilyen esetben már van lehetőség arra, hogy külön válasszátok a két szobát vagy akár egybe is nyissátok őket, így magatok számára is teremthettek egy kis meghittséget és bónuszként a gyerkőcöket is könnyebb lesz felügyelni. Ráadásul a legtöbb hotel wellness részlegében is figyelnek már arra, hogy úgy alakítsák ki a medencéket, hogy a szülők akár pezsgőfürdőzés közben is rálássanak az apróságokra.

Így tudhatod biztonságban a gyereket a nyaralás alatt is!
Érdemes családi szobát választani

Extra szolgáltatások: csúszásgátló, WC-szűkítő, konnektorvédő

Az egyik legtöbb veszélyt rejtő helység a gyermekek számára a fürdőszoba. A sok csúszós felület miatt megnő a balesetveszély, így célszerű rákérdezni indulás előtt, hogy tudnak-e biztosítani például csúszásgátlót a szállodában, mely nem csak az apróságok, hanem a felnőttek védelmét is szolgálják. A WC szűkítő szintén hasznos lehet és szerencsére a legtöbb baba és gyermekbarát hotelben tudnak is ilyet biztosítani. 

A másik veszélyes terület maga a hálóhelység – különösen akkor, ha balkon is tartozik hozzá. Kisgyerekkel mindenképp legyen gondunk rá, hogy megkérdezzük a recepcióst: mennyire megbízhatók a balkonajtók? A legtöbb családi szobában ugyanis már biztonsági felszereléssel vannak ellátva a nyílászárók.

Így tudhatod biztonságban a gyereket a nyaralás alatt is!
Fontos, hogy a balkonajtók megbízhatók legyenek

A számos elektronikai eszköz megkönnyíti az életünket, de egy kisgyermekes családnak komoly fejfájást tudnak okozni a szabadon hagyott konnektorok. A kíváncsi lurkók ugyanis örömmel és veszélyérzet nélkül derítik fel ezeket. Indulás előtt érdemes kérdezősködni a kiszemelt szállodánál, hogy van-e lehetőség gyermekbiztossá tenni a szobákat – ha nincs, akkor jobban tesszük, ha magunk vesszük kézbe a dolgokat.

Amit mi tehetünk gyermekeink biztonságáért

  • A fürdőszobában érdemes a kirakott hajszárítót olyan magasságba tenni, hogy azt az apróságok ne érhessék el! 
  • Egy jó wellness hétvége alkalmával a család apraja-nagyja egyik medencéből a másikba vándorol. Közben viszont nem árt, ha a gyerkőcöknek is igényelünk fürdőköntöst, hogy elkerüljük a megfázással járó kellemetlen tüneteket.
  • Nem csupán az édesanyák és édesapák életét könnyítik meg az etetőszékek, de segítségükkel egy plusz biztonságot is nyújtanak az étkezéseknél. Így biztosan egy helyben marad a gyerkőc és nem is sérülhet meg.
Így tudhatod biztonságban a gyereket a nyaralás alatt is!
Az etetőszék plusz biztonságot nyújt az étkezésnél
  • Jó és hasznos dolog a fürdőszobák gyakori kelléke, a fellépő is, de ügyeljünk rá, hogy a kicsik ne vizes lábbal használják ezeket az eszközöket, mert annak könnyen esés lehet a vége.
  • A gyermek- és bababarát szolgáltatások között gyakran szerepel még a babaágy is, mely igazán hasznos lehet és segítségével a szülők is nyugodtabban alhatnak tudva, hogy a lurkó nem fog megszökni vagy leesni az ágyról.
  • További jó tanácsunk, hogy a nyári időszakban térképezzük fel, hogy van-e lehetőségünk napernyőt igényelni a kültéri pancsoláshoz! Az erős napsugárzás ugyanis a gyerekekre nézve még veszélyesebb, óvjuk őket a napégéstől!
Kültéri pancsolásnál fontos a napvédelem

Családbarát hotelajánlatunk, ahol biztonságban tudhatjuk a gyereket

Hotel Karos Spa Zalakaros**** +superior

Hotel Kapitány Sümeg**** +superior

Wellness Hotel Gyula**** +superior

Még több családbarát szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%