Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés augusztus 20-án

1 perces olvasási idő

Talán sokan nem is tudnak róla, hogy nemzeti ünnepeken több állami múzeum állandó kiállítása ingyenesen látogatható. Hogy hová érdemes menni az államalapítás ünnepén, ahol ingyenes a belépés? Már mutatjuk is!

ingyenes belépés augusztus 20

Budapesti múzeumok, ahol ingyenes a belépés

Szépművészeti Múzeum

A megújult múzeum 2018-ban új koncepció alapján hozta létre állandó kiállításait, melyeket időszaki tárlatokkal is kiegészítenek. Az egyetemes és a magyar művészet történetét a 18. század végéig mutatják be, az 1800 utáni gyűjtemény darabjai pedig a Magyar Nemzeti Galériában láthatók. Nemzeti ünnepeken minden kiállítás díjtalanul látogatható állampolgárságra való tekintet nélkül.

ingyenes belépés augusztus 20
Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzeti Galéria

A Budai Várban, a Szent György téren lévő galéria is sok érdekességet tartogat a műkedvelők számára. Többek között itt láthatók Munkácsy Mihály csodálatos alkotásai, vagy a fent már említett 1800 utáni gyűjtemény, ami a Szépművészeti Múzeumból került át ide.

ingyenes belépés augusztus 20
Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Múzeum

Augusztus 20-án szintén minden látogató előtt ingyenesen nyílnak meg a Magyar Nemzeti Múzeum kapui is, ahol Magyarország története mellett megtekinthetjük a Seuso-kiállítást, vagy akár a koronázási palástot is.

ingyenes belépés augusztus 20
Magyar Nemzeti Múzeum

Sziklakórház Atombunker Múzeum

Egy igazán érdekes kiállítás, ahová nem egyszerű az ingyenes napokon bejutni, de megéri a próbálkozást. Augusztus 20-ra 1 órás ingyenes tárlatvezetéseket hirdetnek, melyek 10 és 17 óra között minden félórai kezdettel indulnak. A túrákra előzetes regisztráció szükséges, melyre a honlapjukon van lehetőség. A regisztrációs ablak megnyitásáról a Facebook-oldalukon adnak hírt.

Fontos tudnivaló: 6 év alatt tilos a belépés, de 12 év alatt sem ajánlják a kiállítás megtekintését.

ingyenes belépés augusztus 20
Sziklakórház Atombunker Múzeum

Magyar Vasúttörténeti Park

Egy kitűnő családi program, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak. Azt érdemes tudni, hogy az interaktív programok általában a díjmentes napokon is térítéskötelesek. Több mint 100 vasúttörténeti érdekesség tekinthető itt meg egészen az 1870-es gőzmozdonyoktól napjaink járműveiig.

ingyenes belépés augusztus 20
Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Természettudományi Múzeum

A nemzeti ünnepeken a Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításai is díjtalanul látogathatók, de sajnos ebbe a körbe nem tartozik bele a gyerekek kedvence, a Dínókert. Ennek azonban nagyon kedvező a díja, gyerekeknek 300, felnőtteknek 400 Ft, ezért kár lenne kihagyni. Újdonságként pedig már szabadulószobát is ki lehet itt próbálni, aminek szintén külön belépője van.

Magyar Természettudományi Múzeum

Aquincumi Múzeum

A „magyar Pompeji” néven is emlegetett tárlat igazán különleges régészeti leleteket mutat be, ami a régi korok iránt érdeklődőket biztosan le fogja nyűgözni.

Aquincumi Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Maga a helyszín felkeresése is kitűnő családi program, hiszen a múzeum a Városliget egyik legszebb épületében, a Vajdahunyadvárban kapott otthont. Itt található Európa legnagyobb mezőgazdasági gyűjteménye 9 állandó kiállítással. Remek családi program, a gyerekek nagy kedvence a páratlan trófeagyűjtemény, a toronyból pedig csodálatos panoráma nyílik a Városligetre.

A legjobb budapesti szállások >>

Vidéki múzeumok, ahol ingyenes a belépés

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Nem csupán ingyenes belépést biztosítanak 2019. augusztus 20-án, hanem még érdekes programmal is készülnek Fronton innen, fronton túl címmel, amelynek keretében az első világháború előtti és alatti életet mutatják be a Skanzenben. A rendezvény már 17-én elkezdődik, de ingyenesen csak 20-án látogatható.

Még több látnivaló a városban: Szentendre – egy csipetnyi délvidék a Dunakanyarban

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Mezőkövesdi Matyó Múzeum

Gyönyörű viseletek, hímzések és szőttesek láthatók itt, amik egy közösség mindennapjaiba engednek bepillantást nyerni a születéstől az esküvőn át az elmúlásig. Egyaránt bemutatják a matyó élet ünnepeit és hétköznapjait is.

Mezőkövesdi Matyó Múzeum

Szállásajánló:

A kirándulást érdemes egy kis wellnesszel is összekötni, ehhez ajánljuk a Zsóry Hotel Zen&Spa szállást.

RepTár – Szolnok

Szolnok repüléstörténeti kiállítása nem mindennapi élmény, hiszen európai szinten is nagy jelentőséggel bír. Jó hír, hogy nemzeti ünnepeken ide is ingyenes a belépés.

Részletek a múzeumról: Szolnoki RepTár – Európa egyik legnagyobb repüléstörténeti kiállítása

Szállások a városban >>

A Csőrike névre keresztelt MIL MI-24D harci helikopter (fotó: Bene Marianna)

Kohászati Múzeum – Miskolc

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményeként szintén ingyenesen látogatható augusztus 20-án a Miskolc-Felsőhámor városrészben található kohászati gyűjtemény. Érdekessége, hogy működő modellekkel teszik még szemléletesebbé a vaskohászati technikákat és eljárásokat. Hozzá tartozik a Massa Múzeum is, ezt se hagyjuk ki!

Miskolci szállások >>

Balatoni Múzeum – Keszthely

A Balaton története mellett a magyar tenger halait is megismerhetjük itt, ráadásul augusztus 20-án mindezt díjtalanul. Akár egy balatoni nyaralással is összeköthetjük, ehhez a legjobb szállásokat az alábbi linken találjátok >>

Balatoni Múzeum – Keszthely

Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum – Hatvan

A hatvani Grassalkovich-kastély ad otthont a Magyar Természettudományi Múzeum tagintézményeként működő gazdag tárlatnak, ami 3 szinten tekinthető meg.


Éljetek ezzel a szuper lehetőséggel! Nézzétek meg valamelyiket a fenti múzeumok közül!

Még több szálláslehetőség a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
Ajánlott bejegyzések
Toplisták

Imádott szállásaink bakancslistás szobái – ha egyedi és megismételhetetlen helyekre vágytok

2 perces olvasási idő
Téli tájoló

Farsangozz a busókkal Mohácson!

2 perces olvasási idő
Wellness + Hotelek

Ettől leesik az állad - Luxus hotelek Magyarországon

1 perces olvasási idő
Csatlakozz több mint 1,8 millió utazónkhozIratkozz fel hírlevelünkre!

Neked szóló szállás ajánlatok és programok.
💌 IDE SÜSS! Ajándék mézeskalács ház sütőforma a most feliratkozóknak!⬇️