Site icon Szallas.hu Blog

Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés augusztus 20-án


Talán sokan nem is tudnak róla, hogy nemzeti ünnepeken több állami múzeum állandó kiállítása ingyenesen látogatható. Hogy hová érdemes menni az államalapítás ünnepén, ahol ingyenes a belépés? Már mutatjuk is!

Budapesti múzeumok, ahol ingyenes a belépés

Szépművészeti Múzeum

A megújult múzeum 2018-ban új koncepció alapján hozta létre állandó kiállításait, melyeket időszaki tárlatokkal is kiegészítenek. Az egyetemes és a magyar művészet történetét a 18. század végéig mutatják be, az 1800 utáni gyűjtemény darabjai pedig a Magyar Nemzeti Galériában láthatók. Nemzeti ünnepeken minden kiállítás díjtalanul látogatható állampolgárságra való tekintet nélkül.

Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzeti Galéria

A Budai Várban, a Szent György téren lévő galéria is sok érdekességet tartogat a műkedvelők számára. Többek között itt láthatók Munkácsy Mihály csodálatos alkotásai, vagy a fent már említett 1800 utáni gyűjtemény, ami a Szépművészeti Múzeumból került át ide.

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Múzeum

Augusztus 20-án szintén minden látogató előtt ingyenesen nyílnak meg a Magyar Nemzeti Múzeum kapui is, ahol Magyarország története mellett megtekinthetjük a Seuso-kiállítást, vagy akár a koronázási palástot is.

Magyar Nemzeti Múzeum

Sziklakórház Atombunker Múzeum

Egy igazán érdekes kiállítás, ahová nem egyszerű az ingyenes napokon bejutni, de megéri a próbálkozást. Augusztus 20-ra 1 órás ingyenes tárlatvezetéseket hirdetnek, melyek 10 és 17 óra között minden félórai kezdettel indulnak. A túrákra előzetes regisztráció szükséges, melyre a honlapjukon van lehetőség. A regisztrációs ablak megnyitásáról a Facebook-oldalukon adnak hírt.

Fontos tudnivaló: 6 év alatt tilos a belépés, de 12 év alatt sem ajánlják a kiállítás megtekintését.

Sziklakórház Atombunker Múzeum

Magyar Vasúttörténeti Park

Egy kitűnő családi program, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak. Azt érdemes tudni, hogy az interaktív programok általában a díjmentes napokon is térítéskötelesek. Több mint 100 vasúttörténeti érdekesség tekinthető itt meg egészen az 1870-es gőzmozdonyoktól napjaink járműveiig.

Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Természettudományi Múzeum

A nemzeti ünnepeken a Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításai is díjtalanul látogathatók, de sajnos ebbe a körbe nem tartozik bele a gyerekek kedvence, a Dínókert. Ennek azonban nagyon kedvező a díja, gyerekeknek 300, felnőtteknek 400 Ft, ezért kár lenne kihagyni. Újdonságként pedig már szabadulószobát is ki lehet itt próbálni, aminek szintén külön belépője van.

Magyar Természettudományi Múzeum

Aquincumi Múzeum

A „magyar Pompeji” néven is emlegetett tárlat igazán különleges régészeti leleteket mutat be, ami a régi korok iránt érdeklődőket biztosan le fogja nyűgözni.

Aquincumi Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Maga a helyszín felkeresése is kitűnő családi program, hiszen a múzeum a Városliget egyik legszebb épületében, a Vajdahunyadvárban kapott otthont. Itt található Európa legnagyobb mezőgazdasági gyűjteménye 9 állandó kiállítással. Remek családi program, a gyerekek nagy kedvence a páratlan trófeagyűjtemény, a toronyból pedig csodálatos panoráma nyílik a Városligetre.

A legjobb budapesti szállások >>

Vidéki múzeumok, ahol ingyenes a belépés

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Nem csupán ingyenes belépést biztosítanak 2019. augusztus 20-án, hanem még érdekes programmal is készülnek Fronton innen, fronton túl címmel, amelynek keretében az első világháború előtti és alatti életet mutatják be a Skanzenben. A rendezvény már 17-én elkezdődik, de ingyenesen csak 20-án látogatható.

Még több látnivaló a városban: Szentendre – egy csipetnyi délvidék a Dunakanyarban

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Mezőkövesdi Matyó Múzeum

Gyönyörű viseletek, hímzések és szőttesek láthatók itt, amik egy közösség mindennapjaiba engednek bepillantást nyerni a születéstől az esküvőn át az elmúlásig. Egyaránt bemutatják a matyó élet ünnepeit és hétköznapjait is.

Mezőkövesdi Matyó Múzeum

Szállásajánló:

A kirándulást érdemes egy kis wellnesszel is összekötni, ehhez ajánljuk a Zsóry Hotel Zen&Spa szállást.

RepTár – Szolnok

Szolnok repüléstörténeti kiállítása nem mindennapi élmény, hiszen európai szinten is nagy jelentőséggel bír. Jó hír, hogy nemzeti ünnepeken ide is ingyenes a belépés.

Részletek a múzeumról: Szolnoki RepTár – Európa egyik legnagyobb repüléstörténeti kiállítása

Szállások a városban >>

A Csőrike névre keresztelt MIL MI-24D harci helikopter (fotó: Bene Marianna)

Kohászati Múzeum – Miskolc

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményeként szintén ingyenesen látogatható augusztus 20-án a Miskolc-Felsőhámor városrészben található kohászati gyűjtemény. Érdekessége, hogy működő modellekkel teszik még szemléletesebbé a vaskohászati technikákat és eljárásokat. Hozzá tartozik a Massa Múzeum is, ezt se hagyjuk ki!

Miskolci szállások >>

Balatoni Múzeum – Keszthely

A Balaton története mellett a magyar tenger halait is megismerhetjük itt, ráadásul augusztus 20-án mindezt díjtalanul. Akár egy balatoni nyaralással is összeköthetjük, ehhez a legjobb szállásokat az alábbi linken találjátok >>

Balatoni Múzeum – Keszthely

Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum – Hatvan

A hatvani Grassalkovich-kastély ad otthont a Magyar Természettudományi Múzeum tagintézményeként működő gazdag tárlatnak, ami 3 szinten tekinthető meg.


Éljetek ezzel a szuper lehetőséggel! Nézzétek meg valamelyiket a fenti múzeumok közül!

Még több szálláslehetőség a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version