Kutyás-cicás tekergésEldugott kirándulóhelyekKastélyok és várakProgramok hétvégére

Izgalmas vártúrák – négylábú útitársakkal

1 perces olvasási idő

Nem szívesen ítélnéd szobafogságra kedvencedet, míg te bebarangolod Magyarországot? Amennyiben nálad is családtagnak számít a kutyád, ne hagyd otthon: vidd magaddal és fedezzétek fel együtt hazánk gyönyörű, állatbarát várait! Izgalmas vártúrák négylábú kedvenceinkkel!

Izgalmas vártúrák - négylábú útitársakkal

Izgalmas vártúrák – négylábú útitársakkal

Várbörtöntől a jó borokig: Siklósi vár

Baranya megye déli részén, a horvát határhoz közel találjuk a siklósi várat, mely számtalan izgalmas kalandot tartogat a kíváncsi szemeknek –  ráadásul a négylábú vendégeket is szívesen fogadják, akár a várkávézóban is. Az egész évben nyitvatartó tárlatokon bepillanthatunk a várbörtönök és a kínzókamrák, a nemesi börtöncellák hátborzongató világába, megcsodálhatunk reneszánsz bútordarabokat és a középkori fegyverkiállítás  is a látogatók rendelkezésére áll.

Izgalmas vártúrák - négylábú útitársakkal
A siklósi vár tövében vad- és vadászati állandó kiállítás is működik. A belépésért felnőtteknek 500, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 300 forintot kell fizetni.

A történelemrajongóknak ajánljuk, hogy az épület második szintjét se hagyják ki, ahol a vár múltjába és a hadtörténeti kiállításba nyerhetnek betekintést és ha még mindig van erő a lábatokban, akkor a várkápolnát és Kanizsai Dorottya kertjét, a Rosariumot is nézzétek meg. Indulás előtt pedig ne felejtsétek el felkeresni a bormúzeumot és vinotékát sem, ahol a Villányi borvidék nedűit kínálják pinceáron!

  • Belépők: A felnőtt jegyért 1900, a diák és nyugdíjas jegyérért 1000, míg a gyermekbelépőkért 700 Forintot kell fizetni.
  • Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig 9.30-17 óráig látogatható. December 24-én a vár zárva tart.
A siklósi vár nem csupán kutya-, hanem gyermekbarát is.

+1 Program:

Édesszájúaknak a Czukor Borsó nevű kézművescukrászdát ajánljuk, ahol mennyei macaronok, piték és torták gondoskodnak az ízélményről. 

Spórolj velünk!

Amennyiben a szallas.hu segítségével intézed a foglalásod, 10%-kal olcsóbban léphetsz be a Siklósi várba, és a Czukor és Borsóban is 10%-kal olcsóbban próbálhatod ki a süteménykülönlegességeket. 

Szállástipp: Aralica Parasztház Siklós

A remek hangulatú Aralica Parasztház Siklósban egészen biztosan jól fogjátok magatokat érezni és a kisállatok elhelyezéséért sem számítanak fel plusz költséget, a Siklósi vár pedig mindössze 4.5 km-re található a szállástól. Ráadásul a rusztikus dézsafürdőt nem csupán nyáron, hanem a téli időszakban is lehet használni – ebben az évszakban 20.000 Ft/alkalom áron. 

Lélegzetelállító panoráma: Regéc vára

A Zempléni-hegység középső részén elhelyezkedő Regéci vár a közelmúltban teljes felújításon esett át: az újjáépült Öregtoronyban négy szinten is kiállítótermeket hoztak létre, visszaépítették a palotaszárny falait és új rendezvénytérrel is bővült az épület. Az egyik legkülönlegesebb élményt mégis az Öregtoronyból látható csodálatos panoráma adja. A várat autóval és gyalogszerrel is könnyen megközelíthetjük és az útbaigazító tábláknak hála biztosan nem fogunk eltévedni sem, a környéken pedig számos remek túraútvonal közül válogathatunk.

Izgalmas vártúrák - négylábú útitársakkal
Derült időben a Magas Tátráig is elláthatunk a Regéci várból.
  • Belépők: A felnőtt belépőkért 800, a diák és nyugdíjas jegyekért 600 Forintot kell fizetni. 
  • Nyitva tartás: minden nap 9-19 óra között, szombati napokon pedig egy órával tovább látogatható.

+1 program:

A Regéci Vár Látogatóközpontját is érdemes felkeresni. Felnőtteknek a belépésért 500, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Forintot kell fizetni. A szallas.hu-n történő foglalás esetén azonban ennél is olcsóbban juthatunk a belépőkhöz (20 és 30%-kal!).

Szállástipp: Liget Vendégház Mogyoróska

A Regéci vártól alig 1.6 km távolságra található a Liget Vendégház Mogyoróska, ahol 500 Ft ellenében kedvencünk is megszállhat velünk. 

A történelem szerelmeseinek: a szigetvári Zrínyi vár

A Baranya megyében található Szigetvár neve 1566. szeptember 7. óta egybeforrt Zrínyi Miklós emlékével, aki dicső halált halt a törökök ellen vívott kilátástalan ütközetben. A barokk stílusú bejáratot elhagyva egy boltozott kapualjon át juthatunk be a várba. Amint a várudvarra érünk, szemünket egyből magával ragadja a Szulejmán szultán különleges dzsámija. 

Izgalmas vártúrák - négylábú útitársakkal
A Zrínyi vár falai tekintély parancsolnak hat méteres magasságukkal és három méteres szélességükkel.
  • Belépők: A felnőtt jegyért 1850, a diák és nyugdíjas belépőkért 1250 Ft-ot kell fizetni. 6 éves kor alatt ingyenes. 
  • Nyitva tartás: Április 30-ig keddtől vasárnapig – a téli nyitva tartás szerint – 9-16 óra között látogatható. 

+1 Program:

Kevesebb mint fél órás autóútra található a Kővágószőlős melletti Szent Jakab-hegy, amelyre felkapaszkodva lélegzetelállító látványban lehet részünk – természetesen kedvencünk társaságában.

Szállástipp: Szigetvári Stúdió Apartman Szigetvár

Igazi ultramodern és extravagáns ékszerdoboznak számít a belvárosban elhelyezkedő Szigetvári Stúdió Apartman Szigetvár, mely kutyák-macskák fogadására is fel van készülve – ráadásul mindezért súlyos összegeket sem kell fizetnünk, mert ingyenesen szállhatnak meg velünk kedvenceink is.

Még több belföldi szálláshelyet a szallas.hu oldalán találsz >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%