Site icon Szallas.hu Blog

7 kedvenc termálfürdőnk Észak-Magyarországon

Kedvenc termálfürdők Észak-Magyrországon - gyógyvizek Eger közelében

Kedvenc termálfürdők Észak-Magyrországon


A kénes gyógyvizek földjén

Történt egyszer, hogy egy kiadós mezőkövesdi fürdőzés után nem
zuhanyoztam le; hosszú napokig éreztem még a pulóveremen az matyóföldi termálvíz különös illatát. Talán a szulfidionok – gondoltam. Vagy valami más a kénes gyógyvizek birodalmából. Mezőkövesd illetve a nem olyan távoli Eger és térsége különösen gazdag termálvizekben és kitűnő fürdőkben. Nem kell hát- és derékfájósnak lenni ahhoz, hogy elmerüljünk a gyógyító vizekben.

A legjobb melegvizes gyógyfürdők Eger közelében

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő  -Mezőkövesd

A mezőkövesdi gyógyvíz immár 70 éve gyógyír a reumára, a bevezetőben idézett Zsóry Gyógy- és Strandfürdő eredete nem szokatlan módon a ’30-as évek kőolajfeltárásaihoz köthető. A földtulajdonos Zsóry Lajos azonban nem jött zavarba a feltörő víz láttán. „Legyen hát melegvíz!” – gondolta. De nem sejthette, hogy a víz gyógyhatása európai viszonylatban is egyedülálló, reumakórház is épült a fürdő mellé.

Zsóry – a legnaygobb területű termálfürdő Észak-Magyarországon

Miért érdemes ide látogatni?

Szallas.hu pontszám: 9.1 /10 pont – 249 hiteles vendégértékelés alapján
Jegyárak: 1.600-2.200 Ft

Foglalj itt és -10% kedvezményt kapsz a fürdőbelépő árából >>

Szálláshely a mezőkövesdi fürdő közelében

Ha már fürdőzünk, semmi esetre se szaladjunk haza, foglaljunk szállást, hiszen a mezőkövesdi strandfürdő akár több napos programnak is ideális a látogatók szerint.

A Balneo Hotel Zsori Thermal és Wellness Mezőkövesd az autópályához közel, a fürdő szomszédságában áll. Wellness szolgáltatások, saját spa részleg, baba-, kutya- és macskabarátság.

Mezőkövesdi szállások >>>

Saliris Gyógy- és Wellnessfürdő – Egerszalók

Mi köti össze Egerszalókot, a töröket és a távoli Yellowstone Nemzeti Parkot? Hogy csupán ott és a török Pamukkaléban alkotott a termálvíz az egerszalókihoz hasonló sódombot. Nem mellesleg eredetileg Eger vonzáskörzetében is olajat kerestek, ám helyette metakovasavas vizet találtak. A sódomb mára a Saliris Gyógyfürdő védjegyévé vált, esténként szivárvány színű díszkivilágítás teszi hangulatossá.

Sódomb a háttérben – az egyik ok, amiért közkedveltek az egerszalóki a termálfürdők Észak-Magyarországon

Miért érdemes ide látogatni?

Szallas.hu pontszám: 8.8 /10 pont
Jegyárak: 1.300 – 5.800 Ft

Nosztalgia Fürdő – Egerszalók

Sokan ma is nosztalgiával emlegetik azokat az időket, amikor a sódomb és a medencék a maguk pőre, természeti valójukban várták az erdő mélyén éjjel- nappal a fürdőzni vágyókat. A gyógyvíz kiválóan élvezhető a Nosztalgia Fürdőben is, sőt még az éjszakai fürdőzés is lehetséges, hiszen hétvégente éjjel 1 óráig ücsöröghetnek a vendégek a csillagos ég alatt a 3 medence egyikében, a 36-39 fokos termálvízben.

Eger közeli termálfürdők Észak-Magyarországon – Nosztalgia Fürdő

Miért érdemes ide látogatni?

Jegyárak: 1.200 – 1.500 Ft

Egerszalóki szállás tipp

Az egerszalóki termálvölgyben épült Salt Hill Apartmanok tágas teraszáról nagyon szép kilátás nyílik a sódombra és a hegyekre. Bármelyik fürdő rövid sétányira található: a Nosztalgia Fürdő mindössze 100 méterre, a Saliris Gyógy- és Élményfürdő pedig 300 méterre van a szálláshelytől. A demjéni barlangfürdő szintén nagyon közel van. Családoknak is ideális választás, 6 éves korig ingyenes.

Foglalj szállást itt és -10% kedvezményt kapsz a fürdőbelépő árából >>

Demjéni Termál Völgy – Demjén

Az éjszaka császára egyértelműen a Demjéni gyógyfürdő, hiszen az Egerszalókkal szomszédos településen egész évben hajnali 2-ig csobbanhatnak az ide látogatók. Habár a demjéni termálfürdő nagyrészt szabadtéri, a 68 °C-os gyógyvízben biztosan nem fogtok fázni a hidegebb időben sem.

Éjjel-nappal Demjén – nem hiába népszerű, a termálfürdők Észak-Magyarországon hamar bezárnak sötétedés után, itt viszont hajnalig tart a strandolás

A demjéni termálvölgyben található a Cascade Barlang- és Élményfürdő is, ahol fedett vízi vidámpark és csúszdapark várja a szórakozni vágyókat

Miért érdemes ide látogatni?

Termálfürdők Észak-Magyarországon tesztelve: Ilyen élmény lecsúszni az UFO csúszdán!

Szallas.hu pontszám: 9.8 /10 pont
Jegyárak: 3.990 – 5.490 Ft

Foglalj szállást itt és -10% kedvezményt kapsz a fürdőbelépő árából >>

Szálloda és vendégház Demjénben

Az Év Szállása 2017 – Minőségi Díj I.helyezettje a Hotel Cascade Resort Spa &
Conference Demjén
. Közelebb aligha lehetne megszállni, a fürdőhöz hangulatos, kivilágított ösvény vezet, így akár fürdőköpenyben is át lehet sétálni.

Ha kisebb társasággal utaznál a demjéni termálfürdőhöz, a négyszobás Napraforgó Vendégház Demjén remek választás.

Bogácsi Termálfürdő – Bogács

2018-ban előkelő helyen végzett az Év Fürdője szavazás Feltörekvő Fürdő kategóriájában a Bogácsi Termálfürdő. A szintén kénes gyógyvíz megannyi nyavajára gyógyír.

Miért érdemes ide látogatni?

Szallas.hu pontszám: 9.0 / 10 pont
Jegyárak: 1.500 -1.900 Ft

Hotel a strandon Bogácson

Alig 50 méterre található a termálfürdőtől a Strand Hotel Bogács. Bár a szálláshely is kínál saját wellness-szolgáltatásokat, a fürdő már reggel 6-tól várja a szálloda vendégeit.

Foglalj szállást itt és -10% kedvezményt kapsz a fürdőbelépő árából >>

Egri Termál- és Strandfürdő – Eger

Az 1932-ben(!) nyitott Egri Termálfürdő 5 hektáros parkjával ország egyik legszebb, legismertebb fürdőhelye. Itt áll a 2013-as európai Év Fája, de nem csak a több mint 250 éves platán miatt szeretjük ezt a fürdőt. Számunkra igazi csemege a vidéki Magyarország egyetlen török fürdője.

Miért érdemes ide látogatni?

Szallas.hu pontszám: 9.6 / 10 pont
Jegyárak: 1.300 -2.200 Ft

-10% kezdezmény a fürdő belépők árából >>

Hamam Eger szívében – Török Fürdő

A török hódoltság pozitív hozadéka, hogy Eger már az 1600-as évek óta igazi wellnessközpontként üzemel. A legenda szerint Mohamed próféta úgy tartotta, hogy rendszeres tisztálkodástól javul a nemzőképesség is, ezért elrendelte híveinek, hogy minden héten legalább egyszer menjenek el egy fürdőbe és tisztálkodjanak meg. Arnaut pasa eleget tett a próféta parancsának és neki köszönhetően felépült Eger Török Fürdője, a korabeli fürdőkultúra fellegvára. A műemléknek tekinthető épület védjegye 200.000 aranymozaikból álló kupola, amely máig érintetlen maradt.

Miért érdemes ide látogatni?

Jegyárak: 500 – 2.200 Ft
Szallas.hu pontszám: 9.3 / 10 pont

Szállástippek Eger közelében

Képek: szallas.hu, egertermal.hu, youtube.com


Exit mobile version