Site icon Szallas.hu Blog

5 kirándulóhely, ahonnan varázslatos a téli panoráma


Hiába szökik a hőmérő higanyszála egyre lejjebb és lejjebb, nem szeretnél lemondani a kirándulás élményéről? Megértjük, éppen ezért olyan helyeket hoztunk, amelyekhez nem kell órákig gyalogolni a fagyos szélben, mégis gyönyörű a téli panoráma.

Visegrádi vár – Téli panoráma a Fellegvár legszebb részén

Visegrád, az élő középkor városa nem csak nyáron vonzó célpont a turisták számára, a város télen is különleges élményeket tartogat. A Fellegvár megközelíthető gyalogosan (kék jelzés) és autóval is, a parkolótól a vár mindössze 3 perces sétára található. A várban több olyan kilátópont is van, ahonnan mesés látvány a téli panoráma. Bátran keresd fel!

Szállástipp a közelben: Silvanus Konferencia és Sport Hotel Visegrád

Visegrádi Fellegvár

Lombkorona tanösvény – Pannonhalma télen is remek úti cél

A 2018-ban épült Lombkorona tanösvény a Pannonhalmi Apátságnál található, a halat formázó sétány különlegessége, hogy kilátóként is funkcionál. A 14 méter magasan haladó tanösvényről bámulatos panoráma nyílik a környező tájra, melyet 80 méter hosszan élvezhetünk a magasban. A tanösvényhez az apátság főbejáratától jobbra kell elindulni.

Szállástipp a közelben: Panoráma Apartman Ház Pannonhalma

Lombkorona tanösvény, Pannonhalma

Pisky sétány – A Balaton különleges kilátással ajándékoz meg

Sokszor jártál már Tihanyban, de télen még soha? Itt az idő, hogy felfedezd, milyen a Balatonon a téli panoráma. A sétány a Visszhang dombtól egészen a Bencés Apátságig húzódik, a 300 méter hosszú sétányon ráadásul Gombóc Artúr-miniszobra is megtekinthető. Hangulatos félnapos program egy téli tihanyi kirándulás, mindenképpen vedd fel a bakancslistádra. 

Szállástipp a közelben: Kaktusz Ház Tihany

Pisky sétány, Tihany

Pécsi Tv-torony – Kirándulj a Misina tetején!

A pécsi torony a Misina tetején áll, tetején olyan téli panoráma fogad, amely semmihez sem fogható. A közel 200 méter magas toronyban 80 méteres magasságban egy presszó található, feljebb egy 360 fokos panorámás kilátóterasz kapott helyet. Parkolni a torony alatti parkolóban lehet.

Szállástipp a közelben: Mini Flathotel Apartman Pécs

Pécsi Tv-torony

Árpád-kilátó – Élvezd Budapest panorámáját!

A 360 méter magasan álló Árpád-kilátóból csodaszép a téli panoráma, a kilátó megközelítése egyszerű, gyerekkel is nyugodtan célba lehet venni. Látható innen a Duna, a Parlament és a Gellért-hegy is, télen ráadásul a kopasz fák miatt semmi nem akadályozza a kilátást. Ne feledd, az élmény garantált, csak öltözz fel jó melegen!

Szállástipp a közelben: Hotel&More Hotel Budapest

Árpád-kilátó, Budapest

Megfogott a téli panoráma látványa? Foglalj szállást a közelben, és gyönyörködj benne a fagyos napokon is! 

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version