Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Korcsolyázz egy hotel tetején, jégfolyosón vagy a Balaton partján!

1 perces olvasási idő

Kisgyerekként mindig szerettem nézni, ahogy mások siklanak a jégen. Nekem valahogy kimaradt az életemből, hogy kipróbáljam a korizást. Maradt a jégen csúszkálás. Aztán pár évvel ezelőtt én is a jégre merészkedtem a kislányommal és együtt tanultunk állva maradni a jégen, a pengeélen. Aztán évről évre magabiztosabban csúsztunk a jeges pályákon.

Ámulva hallgattam azt a régi-régi történetet, miszerint a Párisi Nagy Áruház tetején valaha korcsolyapálya működött. A város felett lehetett korcsolyázni a magasban? Ezt én is szeretném kipróbálni! Jelenleg az épület tetején bár található. Sajnos ezt az élményt ott már nem tudjuk kipróbálni, de egyre több olyan szálláshely van, ahol a téli sportok szerelmesei is aktívan ki tudnak kapcsolódni. Vegyük sorra őket együtt, meg fogtok lepődni!

Budapest – Korcsolyapálya a hotel tetején

A Hotel President Budapest**** tetején található a legmagasabban fekvő korcsolyapályánk, az Intermezzo JégTerasz. Ez a helyszín tudja leginkább biztosítani nekünk a Párisi Nagy Áruház tetején való jégen siklás élményét. A tető régen helikopterleszállóként üzemelt, most a melegebb hónapokban jóga helyszínként és bárként, valamint télen műjégpályaként használják.

Szállásfoglalás nélkül is igénybe igénybe vehető a szolgáltatás!

Fantasztikus élmény úgy körbe-körbe siklani a csillagos égbolt alatt, hogy rálátunk a kivilágított belvárosra. Érdekessége, hogy a pálya felülete műanyag. A Hold utcai hotel teraszán meleg takaróba burkolózva, hőgombák melegében elszürcsölhetünk egy forralt bort vagy a narancslikőrös forrócsokit. Aki megéhezett a mozgás után próbálja ki a vaníliasodóval leöntött gőzgombócot, nem fog csalódni.

A pályát január 31-éig van lehetőség kipróbálni, korcsolyát lehet bérelni a helyszínen. Belépőjegy ára: 1250 Ft.

TIPP: Érdemes időpontot foglalni, mert a pályán egyszerre 20-25 fő tartózkodhat. Délelőttönként zárva tart. Karácsonyi ajándéknak is különleges egy wellness-szel kombinálva.

 

Budapest – Jégfolyosó Csepelen

Egyedülálló élményben lehet része azoknak, akik felkeresik a Szent Imre téri kacskaringós Jégfolyosót. Magyarországon csak Csepelen lehet kipróbálni jégpálya kiegészítéseként létrehozott kanyarokkal tűzdelt folyosóban való korizást. Az elfáradt sportolók és a fázós kísérők a pálya melletti melegedőben és büfében tudnak kikapcsolódni.

Csepeli jégpálya (fotó: Christo/ commons.wikimedia.org)

A pálya november 29-én nyit és a HÉV megálló mellett található. A megnyitó napján ingyen lehet korizni. Fellépő vendég a Team Passion – magyar szinkronkorcsolya válogatott. Itt lehetőség van korcsolyaoktatásra is jelentkezni.

Magyarország első jégfolyosója nyílik Csepelen! >>

Balaton – műjégpálya élményszaunával

Közvetlenül a Balaton parton, Balatonlellén nyitotta meg kapuit november 24-én a BL YachtClub & Apartments műjégpályája. A pálya alakja kivételesen L alakú és 300 négyzetméteres. Az idei évben itt próbálható ki a Balaton első vízre épített élményszaunája! A szaunából kilépve az ország legnagyobb merülő medencéjében mártózhatunk meg.

A nyitást követően sokszínű programok – Mikulás Vitorlásverseny, adventi gaszto piknik és karácsonyi vásár – kerülnek megrendezésre. Február végéig, a jégpálya nyitvatartásáig szinte minden héten lesz rendezvény Balatonlellén. A Balatonra – a hiedelemmel ellentétben – nemcsak nyáron érdemes ellátogatni, hisz télen is rengeteg sportolási és szórakozási lehetőséget kínál.

Velencei-tó – Korzó Jégpálya a tó mellett

A Velencei-tavunkhoz is érdemes ellátogatnia azoknak, akik speciális korcsolyázási élményre vágynak. 2018. december 1-jén nyitja meg kapuit a Korzó Jégpálya a tóhoz közel, a természetben. A pálya mellett melegedő várja a korizókat, és az arra sétálókat. Szegfűszeg-, fahéj-, és citrus illat garantált!

Aki több napot is eltöltene a tó közelében és kiegészítené a korcsolyázás élményét a tó állatainak megfigyelésével, színvonalas szállások közül válogathat.

Kecskemét – Sportos hotel korcsolyapályával

A Gokart Hotel**** Kecskemét egyik legmodernebb négycsillagos szállodája, a legkedvezőbb árakon. A sportélet fellegvára. A szállodával összeépült 1 km hosszú gokart pályán hódolhatnak szenvedélyüknek a sebesség szerelmesei.

A téli szezonban a korcsolyázni vágyók birtokba vehetik a 30 m x 60 m-es Kecskeméti Műjégpályát. Könnyen megközelíthető autóval, parkolási lehetőség közvetlen a pálya mellett biztosított. A pálya november 25-én nyitott és február végéig várja szeretettel a korizókat.

Tippek a korizáshoz

Korcsolyázni jó, és sosem késő megtanulni! Korcsolyát szinte bárhol tudunk bérelni, így a tárolással és az élezéssel sem kell foglalkoznunk. Aki nem érzi magabiztosnak magát a jégen, hívjon magával egy rutinos korizót, aki segít ráhangolódni a jégre. Aki bonyolultabb mutatványokkal szeretné lenyűgözni társait, annak érdemes beiratkozni korcsolya oktatásra.

Kívánom, hogy az írásom olvasói közül sokan átélhessék a jégen való suhanást a hulló hópelyhek között a ragyogó hófehér fényben.

/fotók: szallas.hu, shutterstock/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%