HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen

2 perces olvasási idő

Jártál már a legek földjén? Krk a legkülönlegesebb, legnépesebb és legjobban megközelíthető horvát sziget, ahol a kristálytiszta tengervíz mellett bőven akadnak bakancslistás látványosságok is.

Toplistánk ezúttal egyenesen az Aranysziget szívébe, Krk városába kalauzol el. Ha kapható vagy egy élményekkel teli horvát nyaralásra, itt minden alapanyagot megtalálsz hozzá a programoktól kezdve a legszebb tengerparti szállásokig. A desztináció a kulturális látnivalói mellett természeti örökségeinek is köszönheti az Aranysziget elnevezést. 

Mutatjuk hozzá a TOP látványosságokat és szállásokat:

Hol található Krk?

Horvátország legészakibb szigete kevesebb mint 300 kilométerre fekszik a magyar határtól, a Kvarner-öböl hűs hullámoktól és perzselő napsugaraktól ölelt vidékén. Célállomásunk, Krk város, a földszelet déli régiójában pihen, így ha Budapest a startmeződ és korán kelős típus vagy, dél körül már kezdődhet is a tengerparti szieszta.

Utunk fénypontja az 1430 méter hosszan elnyúló, masszív betonhíd lesz, ami a 80-as évek óta csatolja össze Krk szigetet a szárazfölddel. Hidd el: ez a másfél kilométer olyan panorámával ajándékoz meg, ami egy életre beléd ivódik. Sokáig egyébként fizetős is volt az áthajtás, de szerencsére 2020 óta már mindenki ingyenesen veheti igénybe.

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
Krki híd

2000+ éves kőfalak mögött rejtőznek az óváros kincsei

Krk óvárosa még a sokat látott utazónak is tud meglepetéseket okozni. Ahogy kanyarogsz a macskaköves sikátorok és mediterrán házak erdejében, egy picit elvéknyul az idő szövete és úgy érezheted, mintha teljesen más korba nyernél bepillantást.

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
A 2000 éves városfalak még ma is szilárdan tartanak

Ne lepődj meg a kulturális sokszínűségen: Krk felett uralkodtak már velenceiek, franciák, olaszok, németek, jugoszlávok és persze egy időre a Monarchia is kivetette rá a hálóját. Ha megbabonáznak a különleges épületek és a romantikus sétányok, Krk óvárosát muszáj végigjárnod!

Fedezd fel az impozáns Frangepán várkastélyt

Krk egyik legértékesebb történelmi kincse a Kamplin térnél magasodó Frangepán várkastély. A 12. században épített erődítmény szavak nélkül mesél a városról. Ha leküzdöd a várfal tetejére vezető lépcsősorokat, a jutalmad a térség legszebb tengeri panorámája lesz.

Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig 10:00-17:00, vasárnap zárva

Jegyárak: Felnőtt 22 kn, gyerek 15 kn, 5 év alatt ingyenes

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
A Frangepán várkastély egyik bástyája

Bulizd át az éjszakát egy több ezer éves katakombában

Szürcsöltél már Sex on the Beach-et egy 2 000 éves katakomba mélyén? Ez nem egy életkép valamelyik Bond-főgonosz mindennapjaiból: Krk szigetén koktélbárrá alakítottak át egy római kori katakombát.

A Volsonist már csak a rusztikus hangulata miatt is megérné felpöttyinteni a bakancslistádra, de a tulajdonosok nem elégedtek meg ennyivel. Gazdagon feltétezett pizzakorongokkal, színpompa koktél kínálattal és egész estés élőzenével lett az aggastyán korú katakombából a Krk sziget legkirályabb szórakozóhelye.

Vízi kalandok a család minden tagjának

Búvárkodtál már elsüllyedt hajók körül? Tudod, milyen érzés sétálni a tenger fenekén? Na és azt, hogy hogyan néz ki egy oroszlánhal? Ha bármelyik kérdésre is nemet mondtál, Krkben pótolhatod a lemaradást! A város és a környéke igazi vízi élménybirodalom, ahol kicsik és nagyok is felejthetetlen kalandokat élhetnek át.

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
A Dive Center Krk jóvoltából 5 hajóroncsot is megnézhetsz testközelből

Íme Krk legszebb tengerpartjai

Te is dupla hatost dobhatsz idén nyáron, ha Krk strandjai mellett teszed le a voksod. Minden partszakaszán tiszta, türkizen csillogó hullámok várnak, és mindegy, hogy az aprókavicsos, a sziklás vagy a betonozott strandok híve vagy, itt tuti megtalálod a kedvenced.

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
Merülj el a hűs habok kényeztetésében

Legnépszerűbb mind közül a Punta Di Galetto, de a gyerekek kedvencét, a Porporelát sem szabad csobbanás nélkül hagyni. Talán a Plaza Jezevac viszi el a legszebbnek járó címet, a Portapisana strandot pedig akkor érdemes felkeresni, ha túlmelegedtél az óvárosi tekergőzés közben. Egy biztos: Krknek minden hangulatra van egy tengerpartja!

Rövid kirándulások a Krk szigeten

Gyerekkel is szuper program: a kalózbarlang kincsei

Krk szigeti élménycsomagunk elengedhetetlen része a Rudine mellett tátongó, 110 méter hosszú kőbirodalom. Helyi legendák szerint volt idő, amikor a Biserujka ádáz kalózok kincseit őrizte, de ma már csak változatos cseppkőformációknak ad otthont.

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
A túra legszebb pontja a 13 méter mélyen ásítozó főcsarnok

Apró sziget, hatalmas értékekkel – Könnyű kirándulás a košljuni kolostornál

Punat városától mindössze 100 méterre egy bűbájos, zsebkendőnyi földkorong lebeg a tengerszín felett. Ez a sokat emlegetett Košljun sziget, amely pöttömsége dacára bő 2 órás, tartalmas időtöltést biztosít az idelátogatóknak. Itt található ugyanis a térség egyik legrégebbi ferences kolostora, ahol már a 16. század óta zajlik a szerzetesi élet.

Úti cél: az Aranysziget! Krk legszebb látnivalói és szállásai egy helyen
4 kiállítást és több mint 300 000 kötetet őriznek a kolostor falai

A horvát kultúra bölcsője: Jurandvor

Szinte már lejárt lemez, hogy Baška világbajnok strandok terén, de azt talán még te sem hallottad, hogy az egyik szomszédját, egy bizonyos Jurandvor nevű falucskát a horvát kultúra bölcsőjeként tartunk számon. Hogy miért? Mert az itt álló Szent Luca templomban leltek rá a horvát nyelv legkorábbi írásos emlékére, a Baškai kőtáblára. 

Persze ha már úgyis Baška felé kalandozik az ember, célszerű útba ejteni a több mint 30 állomással bíró Glagolita ösvényt is. Meglásd, a misztikus szobrok felkutatása után még jobban fog esni a délutáni mártózás a Stara Baškan.

Krk szállástippek – 10 apartman és szálloda a horvát álomnyaraláshoz

Buliztunk ókori katakombában, láttuk Krk természeti kincseit, végigjártuk a titokzatos glagolita ösvényt és megmártóztunk a legtutibb strandokon. Tudod, mi az a titkos hozzávaló, ami tökéletes nyaralássá gyúrja össze ezt a tengernyi élményt? Hát egy jó szállás!

A most következő toplistában olyan horvát apartmanokat és szállodákat állítottunk csatasorba, amelyek extra napsütést visznek az idei üdülésedbe. Vigyázz, jó eséllyel köztük van az álomnyaralód!

Mediterrán életérzéssel megfejelt tengerparti szállás – Apartman Petra

Családi apartman tengerre néző erkéllyel – Apartment Goran Kinkela

Horvátországi nyaralás, kompromisszumok nélkül – Apartmanok és Szobák Parkolóhellyel Krk

Csend és nyüzsi határán áll ez a pazar horvát szállás – Apartments Miha

Csipet luxussal hódít Krk egyik TOP tengerparti szállodája – Hotel Dražica

Közös családi élmények, horvát köntösbe bújtatva – Apartments Hriljac

Karnyújtásnyira a strand és a belváros – Apartments Ivanka

Extra csend, extra panoráma – Apartman Ruža Krk

Krki szállás tengerparti romantikára hangolva –  Apartments Kristina Krk

Maximumra vitt szépség és kényelem Krk szigetén – Apartment ZORA

Ezek is érdekelhetnek, ha Horvátországba készülsz

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
12 bejegyzés

A szerzőről
Brigi vagyok: fordító, blogger és harcedzett szövegszelídítő. Legszívesebben minden szabad percet írással vagy utazással töltenék – ha vegyíthetem a kettőt, úgy a legjobb. Itt a blogon főleg városnézések, könnyű túrák és bakancslistás látnivalók kapcsán találkozhatsz velem, de nem idegen tőlem a gasztro téma sem.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Horvátország

    Ezek a Magyarországhoz legközelebbi homokos tengerpartok Horvátországban

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő