Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTéli tájolóVidéki víkend

Télen is irány a természet! Látogatóközpontok Magyarországon

1 perces olvasási idő

Gyerekkel mindig nagy élmény a természetjárás, de a téli időszakban érdemes olyan beltéri programot is keresni, ami szintén leköti a figyelmüket. A természetvédelmi látogatóközpontok az ország egész területén megtalálhatók és sokszor interaktív kiállítás formájában biztosítanak lehetőséget a környék gazdag természeti és kulturális öröksége megismerésére.

„A természetvédelmi látogatóközpontokat általában egy védett természeti terület, nemzeti park fő belépési pontjában („kapu”-jában) vagy központi fekvésű részén találjuk.”

Íme néhány különleges hely a teljesség igénye nélkül:

Vörös-tói Látogatóközpont – Aggteleki Nemzeti Park

Vörös-tói Látogatóközpont (f:magyarnemzetiparkok.hu)

Vörös-tói Látogatóközpont (f: magyarnemzetiparkok.hu)

A Baradla-barlang Vörös-tói bejáratánál, Aggtelek és Jósvafő között található a látogatóközpont, ahonnan 2 órás barlangtúra tehető a Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakaszán. A túra a barlang vörös-tói bejáratától indul és a jósvafői kijáratánál végződik.

Cím: Aggtelek, Külterület

Szállások Aggtelek környékén >>

Pannon Csillagda – Bakonybél

bfnpi_pannon_csillagda_011

Pannon Csillagda (f: magyarnemzteiparkok.hu)

Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma található Bakonybélen, távol a városok fényszennyezettségétől. A Magas-Bakony szívében modern távcsőpark, 3D-s planetáriumi show, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás várja a látogatókat.

Cím: 8229 Bakonybél, Szt.Gellért tér 9.

Szállások a Bakonyban >>

Ős-Dráva Látogatóközpont

ŐsDráva Látogatóközpont (f: magyarnemzetiparkok.hu)

ŐsDráva Látogatóközpont (f: magyarnemzetiparkok.hu)

Az interaktív kiállítás segítségével bepillanthatunk a holtágat szegélyező mocsarak élőlényeinek életébe, megismerhetjük a térségre jellemző élőhelyeket, azok fajokban gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit.

Cím: 7843 Szaporca

Szállások Baranya megyében >>

Sarród-Lászlómajor

Sarród-Lászlómajor (f: magyarnemzetiparkok.hu)

Sarród-Lászlómajor (f: magyarnemzetiparkok.hu)

Az Esterházyak egykori majorsági központjában, Lászlómajorban került kialakításra egy régi magyar háziállatfajtákat bemutató, kiállításokkal fűszerezett új nemzeti parki látogatóhely. Az egykori falusi életet bemutató látványgazdaság fő attrakciója a 15 őshonos állatfaj 300-nál több példánya (pl. magyar szürke marha, házi bivaly, racka juh, mangalica és magyar baromfi fajták).

Cím: 9435, Sarród-Lászlómajor

Szállások Győr-Moson-Sopron megyében >>

Árpád-kori falu, Tiszaalpár

Árpád-kori falu (f: magyarnemzetiparkok.hu)

Árpád-kori falu (f: magyarnemzetiparkok.hu)

A Tiszaalpáron található Árpád-kori falurekonstrukció a környéken folyó ásatások során előkerült településszerkezetet jeleníti meg. A felépített falurészlet két gazdasági egységet alkot, ahol a mindennapi élet, illetve az állattartás építményei láthatók.

Cím: 6060 Tiszaalpár, Szent István u. 1.

Szállások a Dél-Alföldön >>

***


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%