Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Lillafüred és mesebeli környéke télen is vár!

1 perces olvasási idő
Hunguest Hotel Palota Lillafüred****

Habár már nincs verősfényes napsütés odakint, nem érdemes most sem csüggedni. Gyönyörű helyek vannak, amiket érdemes felfedezni télen is. Ilyen például Lillafüred és mesebeli környéke.

Lillafüred télen

A lillafüredi Hunguest Hotel Palota télen-nyáron meleg szívvel és kiváló szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Mi is úgy döntöttünk, hogy egy hosszúhétvége erejéig engedünk a csábításnak és elidőzünk a Bükk hegyei között. A környék télen is gyönyörű főleg, hogy olyan szerencsénk volt, hogy érkezésünkre az egész táj fehérbe borult.

Elegáns berendezés a Hunguest Hotel Palota Lillafüred ****-ben

Kisvonat és cseppkőbarlang

A két ott töltött napból egyre kirándulást terveztünk, hogy felfedezzük a téli tájakat. A kisvonat a nagy havazás ellenére is zökkenőmentesen közlekedett, úgyhogy segítségével bebarangoltuk a környező erdőket.

Lillafüredi kisvasút

Illetve a közeli Szent István-barlang látványos cseppkőképződményeit csodáltuk meg egy vezetett túra keretein belül. A kiruccanás végén még alkalmunk nyílt meglesni pár arra szundikáló denevért is.

Szinva-patak és a Hámori-tó

Leballagtunk a Palota szálló függőkertjében található Szinva-patak vízeséséhez is. Ahol József Attila 100. születésnapjára emelt egész alakos szobra várt minket, mindez teljesen fehérbe öltözve. Így sajnos a vízesésnek csak a helyét találtuk meg, de így is nagyon szép volt a kirándulás.

lillafured

József Attila szobra

Végül, természetesen nem hagyhattuk ki a Lillafüredi Hámori-tavat sem, amin ebben az évszakban sokkal inkább korcsolyázni lehetett volna, mint hajókázni. Igazán izgalmas élmény volt sétálni a befagyott tó jegén.

Miskolctapolcai barlangfürdő

Mindezek után, úgy éreztük jól végeztük dolgunkat és a következő napot a teljes kikapcsolódásnak szenteltük. Miskolc csak fél óra autóútra található, így akár még be is ballaghattunk volna egy kis városnézésre. De végül a kényelem győzött a kíváncsiság felett és ellátogattunk a miskolctapolcai barlangfürdőbe.

Miskolctapolcai barlangfürdő bejárata

Barlangürdő

A fürdőkomplexum számos szolgáltatással várja vendégeit, az ide látogatók még a természet által kialakított barlangrendszerekben élvezhetik a termálvíz kellemes kényeztetését. A barlangfürdő európai viszonylatban egyedülálló. Ezért és nem csak ezért érdemes ellátogatni ide akár télen, akár nyáron.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 30 % kedvezmény jár a belépőjegy árából.

Kilátás a Palotaszállóból

Ha valaki télen vágyik kikapcsolódásra távol a város zajától, de nem rajong a kizárólag wellnessben való pancsolásért, akkor Lillafüred nagyszerű választás. A környezet mesebeli még télen is, főleg, ha valaki van olyan szerencsés, hogy el tudja kapni a tájat havas valójában. Az sem mellékes szempont, hogy errefelé még télen is bőven akad elfoglaltság, nem kell a szállodaszobában gubbasztani. Nagyszerű kikapcsolódási lehetőség az egész családnak télen is.

Kattins az aktuális szállásajánlatokért >>

Kattins a további lillafüredi programokért >>

/Fotók: Varga Nóra/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%