Kastélyok és várakCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki vendégség

Magyarországi várak, amiket a gyerekek is imádnak

1 perces olvasási idő

Magyarország tele van izgalmas várakkal, várromokkal. Többüket az utóbbi években rekonstruálták, majd újszerű, érdekes és interaktív kiállítások nyíltak bennük. Fedezzétek fel őket! A várak rendkívül népszerű helyek hazánkban, de különösen a gyerekek találják izgalmasnak. Interaktív kiállításokon, festői környezetekben, az ország változatos tájain indulhattok olykor felújított magyarországi várakban időutazásra.

Magyarországi várak gyerekek

Magyarországi várak, amiket a gyerekek is imádni fognak

Ősszegyűjtöttünk néhányat a magyarországi várak közül, ahol a gyerekek és felnőttek is jól fogják magukat érezni.

Diósgyőri Vár, Miskolc

A ma is ismert Diósgyőri Vár a XIV. századi lovagkirály, Nagy Lajos elképzelése alapján épült. A vár számos részét rekonstruálták 2013-ban. A Diósgyőri Vár falain belül jelmezes animátorok, történelmi játékok, hagyományőrző programok modern eszközök gondoskodnak a kikapcsolódásról. Íjászkodhattok, középkori érmét verhettek, az alkimisták termében bájitalt keverhettek.

Foglaljatok a Szallas.hu-nál miskolci szállást és a belépő árából 15 százalék kedvezményt kaptok! >>

Magyarországi várak gyerekek

Füzér Vára, Füzér

A Zempléni-hegység egyik legimpozánsabb látványa Füzér Vára. A vulkanikus sziklán álló várat néhány éve szintén igyekeztek korhű módon rekonstruálni. A XIII. század eleji várban képzett animátorok segítségével tudhatjátok meg, hogyan éltek a környéken a középkorban, kik voltak a vár tulajdonosai.

Ha a Szallas.hu oldalán foglaltok füzéri szállást, a várbelépő árából 10 százalék kedvezményt kaptok! >>

Magyarországi várak gyerekek

Boldogkői vár, Boldogkőváralja

A Zemplén egy másik jellegzetes vára Boldogkő. A várban kosztümös udvarhölgyek invitálnak időutazásra, maskarás kóborlovagok mutatják be a korabeli fegyvereket egy könnyed csetepaté formájában. A fegyver nem játék, de kézbe is vehetitek őket. A kovácsműhely és várbörtön mellett pedig a magyar történelem híres csatáit bemutató ólomkatona kiállítást is nézhettek.

Számos boldogkőváraljai és környéki szálláshelyből választhattok! >>

Magyarországi várak gyerekek

Sümegi Vár, Sümeg

A kopár hegytetőn álló Sümegi Vár az ország egyik legismertebb és talán legjobb állapotban megmaradt középkori vára. Kőhajító gépeket, ostromtornyot, dárdavetőt, tűzfegyvereket csodálhattok a vár melletti történelmi élményparkban. A gyerkőcök történelmi játszóparkban szerepjátékokkal utazhatnak az időben. Nemrég újult meg a korabeli konyha és az éléskamra, új eszközökkel bővült a kovács- és bognárműhely is.

Sümegi szálláshelyek közül itt válogathattok! >>

Magyarországi várak gyerekek

Siklósi Vár, Siklós

A Siklósi Vár idősebbeknek a Tenkes Kapitányából mindenképp ismerős. Nézzétek meg a kölkökkel a sorozatot és induljatok neki! Az elmúlt évtizedben számos felújításon átesett Siklósi Vár állandó kiállításai mellett egy két éve megnyitott, interaktív „Játékországban” várja a kicsiket és nagyokat.

És 10 százalék kedvezményt kaptok a belépő árából, ha a Szallas.hu oldalán foglaltok siklósi szállást! >>

Magyarországi várak gyerekek

Gyulai vár, Gyula

A dél-alföldi Gyula téglavára szintén a legismertebb magyarországi várak egyike. Hasonlóan más várakhoz egykori lakosztályokban, várbörtönben, konyhában mutatják be a korabeli mindennapokat. Az ifjabbak múzeumpedagógiai foglalkozásokon korhű jelmezben nézhetik meg a kiállításokat és akár lovaggá is üthetik őket.

Ne felejtsetek el időben gyulai szállást foglalni! >>

Békés megye egyik legszebb fürdővárosa, Gyula

A történelem valamennyire mindenkit érdekel. A várak, különösen gyerekekkel, remek apropó egy kis utazásra! Persze egy nem rekonstruált vár sem kevésbé izgalmas és a fantáziának is teret hagy!

Akárhogy is, magyarországi várak közelében biztos, hogy találtok megfelelő szállást! >>


(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%
💚 Maxold ki SZÉP kártya kereted!

✔︎ ELINDULT! 5 000 Ft kedvezmény nyaralásodhoz OTP SZÉP kártyával!

✔︎ 2022.05.25-ig elérhető csak Szallas.hu-n, csekkold a részleteket!