Kedvenc szállásokCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Malom szállások – Aludjatok malomépületben!

1 perces olvasási idő
malom szállások
Malom Hotel Debrecen ****

A szél-, víz-, és egyéb malmok egy része mára számos országban mássá nemesült, például szálláshellyé. Magyarország sem kivétel ez alól. Több malom működik országszerte szálláshelyként.

Örömteli, amikor funkciójukat vesztett épületeket nem a földdel tesznek egyenlővé és építenek a helyükre nagy ökológiai lábnyommal egy valamit, hanem új szerepben megtartják őket a jövőnek. Ilyen például, amikor egykori ipari ingatlanokból modern galéria, kalandpark, rendezvényhelyszín lesz. És ilyen, amikor a szintén ipari ingatlannak számító malmok szálláshellyé avanzsálnak. Ezekből gyűjtöttünk össze számotokra egy kisebb csokorra valót. Íme!

A tési malom

6 magyarországi malom-szálláshely

Malomtó Vendégház Tapolca

Nem véltetlen kapta Tapolca belvárosi tava a malom jelzőt. A megújuló vízi energiát kihasználó épület már az Árpád-korban működött. A tó szomszédságában vár titeket 16 férőhellyel a szépen felújított Malomtó Vendégház Tapolca központjában. A város másik érdekességét, a Tavas barlangot alig fél kilométerre találjátok a szálláshelytől.

Malom Hotel Debrecen

Klasszikus alföldi szélmalom-épület. A műemlék Hortobágy Gőzmalom átépítésével alakították ki néhány éve ezt a nagyon hangulatos 22 szobás hotelt. A négycsillagos hotelt eklektikus környezetben, a debreceni belvároshoz közel találjátok.

Villa Malom Luxury Resort Pusztazámor

Délszaki hangulatú luxusvillát alakítottak ki a Budapest szomszédságában található mintegy 150 éves malomépületben. Luxuslakosztályban, négy szobában szállhattok itt meg. Különösen akkor ajánlott a villa, ha társasággal kerestek valami nagyon különleges szálláshelyet.

Hotel Historia Malomkert Veszprém

Veszprém egyik legújabb szállodája a négycsillagos butikhotel, amit egy, a Séd-patak mellett álló régi malomépületből alakítottak ki. Múlt századi hangulat és 21. századi modern egy helyen. 11 szobából választhattok. Veszprémet Magyarország egyik legcsendesebb városának tartják, hangulatos belvárosát sétatávra találjátok.

Malom Club Étterem-Panzió Baja

Jellegzetes malomépület, amit alföldi városok vasútállomásaihoz közel annyiszor láthattok. A hely Baja egyik szórakoztató és rendezvényközpontja. 16 szobája mellett 120 és 300 fős éttermi, 120 főt befogadó 4 sávos bowling – pizzázó, 100 fős emeleti részleg is üzemel az ódon épületben.

Őrségi Malom Panzió Bajánsenye

Egykori gőzmalom masszív épületében 8 szoba vár titeket 20 férőhellyel szeptember 30-ig. A panzió három országhatár – Magyarország, Szlovénia, Ausztria – találkozásánál elterülő Őrségben 1996 óta működik.

Ne malmozzatok sokat, ha régi malomból kialakított szálláshelyet kerestek, mert nincs belőlük túl sok, viszont élmény bennük megszállni.

Még több magyarországi szálláshely >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%