Vidéki vendégségÍzkalandRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVárosnézések

Mesés szállások Sopron közelében

2 perces olvasási idő
Weinwirtshaus Klingenbach ***

Sopront sokan csak a Volt-fesztivál ideje alatt látogatják meg, pedig a Fertő tó medencéje és a Soproni-hegység között elhelyezkedő „leghűségesebb várost” érdemes tavasszal is felkeresni. Kristálytiszta levegőjének köszönhetően Sopron jegyzett klimatikus gyógyüdülőhely, és Ausztriáról is csak 6 km választja el, így a kirándulás mellett oda is átnézhettek. Összegyűjtöttük a Sopron környéki legkülönlegesebb szállásokat: elegáns kastélyszállókat, történelmi épületeket, luxus apartmanokat mutatunk, de még romantikus szív alakú tó partjánál épült vendégházat is találsz listánkban! Mesés szállások Sopron környékén!

Mesés szállások Sopron környékén

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj

Ez a romantikus kastélyszálloda a klasszikus stílus híveinek tökéletes választása lehet, akik egy lassan feledésbe merülő korszak különleges világával találkozhatnak. A kastély eredetileg, a XVI. században csak földszintes udvarház volt, melyet 1750-ben építették újjá romantikus, klasszicista stílusú kastéllyá.

mesés szállás Sopron
Szidónia Kastélyszálló Röjtökmuzsaj

Az épületet a mai napig egy csodálatos vadászterület veszi körül, gazdag vadállománnyal (szarvaz, őz, vaddisznó). Kerti tóval és gyönyörű természeti környezettel körülölelt wellnessrészleg is várja a kikapcsolódni vágyókat: szauna, gőzkabin, élménymedence, jacuzzi és Kneipp taposómedence mellett hőterápiás kerámiaágyak is segítik az idelátogatók ellazulását. A kastélyszálloda saját éttermében a speciális étrendet tartóknak sem kell nélkülöznie: laktóz- és gluténmentes, vegetáriánus és szénhidrátszegény ételekkel is várják a vendégeket!

Tovább a szálláshely oldalára >>

„Nagyon udvarias, barátságos, szolgálatkész személyzet, pazar étterem, nagyon jó wellness! A park szép! A kastély kívül-belül impozáns, a hely szelleméhez méltó! Az interneten található képek helytállók!” – Vendégértékelés a szallas.hu oldalról

Luxury Villas Sopron

Tómalmon, Sopron városának üdülőövezetében, az osztrák határ közelében található a Luxury Villas, a minden igényt kielégítő luxus apartmankomplexum.

mesés szállások Sopron
Luxury Villas Sopron

Négy különálló, de teljesen egyforma villaépületből áll, melyet gyönyörű, 1200 négyzetméteres parkosított kert ölel körbe, ahol játszósarok, pihenőhelyek, és a képen is látható gyönyörű kültéri medence is megtalálható. A neobarokk és modern stílusban berendezett kétszintes épületekben étkező, teljesen felszert amerikai konyha, 2 hálószoba és 2 fürdő is található.

Tovább a szálláshely oldalára >>

 „Gyönyörű, extravagáns villa, minden komforttal felszerelve. Az udvar, a design lélegzetelállító. A Fertő tó körülbicajozására érkeztünk, közvetlenül a kerékpárutak mellett fekszik, nagyon szép természeti környezetben. A két hálószoba, a két fürdő, a teljesen felszerelt konyha minden igényünket kielégítette. A szállásadó előzékeny, segítőkész.” – Vendégértékelés a szallas.hu oldalról.

Pro Village – Franciska Major Vendégház Sopronkövesd 

Soprontól 19 km-re helyezkedik el a kutyák Mekkája – így lehetne leginkább jellemezni a Pro Village-et. Bár nem muszáj kutyapártinak lenned, hogy itt szállj meg, a hely szelleméhez a kutyák szeretet nagyban hozzátartozik.

mesés szállások Sopron

A Vendégházzal szomszédos Pro Village ugyanis rehabilitációs helyként is működik, ahol a korábban az utcán vagy a menhelyen élő kutyák új esélyt kapnak, s itt felkészítik őket az új életre, és megpróbálnak számukra új gazdit találni. Természetesen a Pro Village azokat is várja, akiknek már van kutyája, ők kutyákról szóló tematikus élményparkot is meglátogathattok. A 7 hektáros Pro Village birtok egy külön területén helyezkednek el a Franciska Major vendégházai, nyugodt környezetben. Hat igényesen kialakított, modern berendezésű, tó körüli, kétszobás vendégházzal várja vendégeit.

A Franciska Vendégház összes szobának saját terasza és ahhoz kapcsolódó, körbekerített kertje van. A hely saját éteremmel is rendelkezik, de a körülmények adottak a szabadtéren sütni-főzni vágyó vendégeknek grillezni, bográcsozni és szalonnát sütni is.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Tornácos Ház Hegykő

Hegykőn, a Fertő-part szívében helyezkedik el a Tornácos Ház, mely 2015-ben elnyerte az Év Szállása díjat.

mesés szállások Sopron
Tornácos Ház Hegykő

A wellness-szolgáltatások szerelemeseinek kiemelten ajánljuk e szálláshelyet. Finn és infraszauna, gőzfürdő, élmény- és merülőmedence, és gőzkamra is várja a gyönyörű környezetben kikapcsolódni vágyókat. Kétágyas szobákkal és családi apartmanokkal is várják a pihenni és kikapcsolódni vágyókat.  A Tornácos Ház a klasszikus kétágyas szobák mellett apartmanokat is kínál a családdal utazóknak. A szállástól csupán 1 km-re található a számos díjat nyert Egy Csepp Pálinka látvány pálinkafőzdéje, ahol előzetes bejelentkezés alapján csoportokat fogadnak kóstolókra, melyet kár lenne kihagyni! Családdal utazóknak a közeli Madármegfigyelő Szabadidőpark meglátogatása kötelező program! 

Tovább a szálláshely oldalára >>

„Nagyon jól éreztük magunk. Nagyon kedves, segítőkész személyzet. Tiszta szoba es tiszta wellness várt minket. Nagyon finom és kiadós vacsorát fogyasztottunk el az étteremben, kedvező áron. Nagyon pozitív élményekkel tértünk haza. Szívesen visszamegyünk.” – Vendégértékelés a szallas.hu oldalról

Weinwirtshaus Klingenbach 

Sopronhoz közel, épphogy csak túl az osztrák határon, Kelénpatak községében található a Weinwirtshaus Klingenbach hotel.

Weinwirtshaus Klingenbach

A szállás ára magába foglalja a képen is látható ínycsiklandozó házi reggelit, melyet helyi termelők portékájából állítanak össze. A hotel otthonos melegséget áraszt fa bútoraival, meleg árnyalataival, romantikus mintáival. Aki az osztrák vidéki vendéglátást tesztelné, mindenképp látogassa meg Weinwirtshaus Klingenbachot, ahol a kutyákkal érkezőket is szeretettel várják.

„Olyan vendéglátók, akik figyelnek vendégeikre, és mindent megtesznek kényelmükért.” – Vendégértékelés a szallas.hu oldalról.

Esterházy Kastély Fertőd

Természetesen Magyarország legnagyobb (és Európa 3. legnagyobb) barokk és rokokó kastélya sem maradhat ki összeállításból. Az Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás Fertőd város fő nevezetessége, Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója.

Esterházy-kastély Fertőd

Ha pedig már ellátogattok a kastélyba, miért ne szállnátok meg egy pár éjszakára egy történelmi lakosztályban? Nagy alapterületű két- és négyszemélyes lakosztályok várják a pihenni vágyókat. A szobaárak tartalmazzák a reggelit is, mely a kastéllyal szemközti Gránátos étteremben kerül felszolgálásra.

Tovább a szálláshely oldalára >>

„Nagyon különleges érzés ebben a kastélyban megszállni. Korhű, viszont kényelmes berendezés, minden megtalálható, ami szükséges. Csak ajánlani tudom!” – Vendégértékelés a szallas.hu oldalról

További mesés szállások Sopron környékén  >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%