Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakáció

„Mindig is a szívem csücske volt London…”

1 perces olvasási idő

Mindig is a szívem csücske volt London, anélkül is, hogy ellátogattam volna oda. Aztán egyszer adódott a lehetőség, hogy elmehetek és megnézhetem álmaim városát. Nem csalódtam, és most el is mesélem nektek, hogy miért. Tartsatok velem, barangoljuk be együtt a mesés Londont, lenyűgöző látnivalóival együtt!

Amikor eszembe jut a város, mindig a régi kőépületek, a hatalmas zöld parkok és a kis utcák villannak be először… Nem csoda hát, hogy ez az a hely, ahová szívesen megyek bármikor. Írásomban szeretnék nektek bemutatni néhány igazán impozáns látnivalót, melyekről hiba lenne lemaradni, még akkor is, ha csak egy hosszú hétvégét töltünk el itt.

Utazás és szálláskeresés

Az első nap fele utazással telik, hiszen el kell jutnunk a városba, viszont ez könnyen kivitelezhető repülőgéppel. Két és félóra utazás után már a repülőről láthatjuk, ahogyan a Temze kettészeli a várost, és azt, ahogyan az épületek egymást érve várják, hogy megcsodálják őket a látogatók.

A városban érdemes olyan szálláshelyet keresni, mely viszonylag közel van a belvároshoz, hiszen a programok zöme ott található. A szálláshelyre érve érdemes lepakolni, és egy könnyű táskával elindulni várost nézni!

1.nap: Hyde Park és a Buckingham Palota

Első úti célnak a Hyde Parkot ajánlanám figyelmetekbe, mely London, sőt a világ egyik legnagyobb városi parkja. Helyet ad a Speakers’ Corner nevű saroknak, ahol olyan elmék, mint Orwell adtak hangot véleményüknek és elveiknek. A parkban váltják egymást a játszóterek, zöld területek, különböző események. Érdemes hát végig sétálni és gyönyörködni a hatalmas fákban, a tavakban és részt venni a különböző programokon. A Hyde park másik gyönyörű látnivalója a Marble Arch, mely a római Constantinus Diadalív alapján készült John Nash tervei alapján. Az ív márványból készült, és a Buckingham palota bejárata volt régen, azonban Viktória királynő átvitette a Hyde Parkba, ugyanis elmondása szerint a hintója nem fért át alatta.

Első napunk második állomása a Buckingham Palota, ahol megnézhetjük az őrségváltást, ha kellően korán érkezünk. Nem teljes a kiruccanás a Buckingham Palota nélkül, ugyanis már csak maga az épület is gyönyörű építészeti alkotás. A palotában van a királyi család által összegyűjtött és féltve őrzött műkincsgyűjtemény is, mely megtekinthető a megnyitott részeken. Néhány szobát is megnyitottak a vendégek előtt.

A nap további részét kikapcsolódással töltjük, mégpedig a Covent Gardenben. A teljes városrész a vásárlásról, éttermekről és egy hatalmas vásárcsarnokról szól. És ha még ez nem lenne elég, utcai művészek fokozzák a hangulatot, hogy sose legyen unalmas a város zaja. Éttermek, színházak, boltok és annyi szórakozás várja az idelátogató vendégeket, hogy egy teljes délutánt érdemes itt eltölteni. A Királyi Operaház is ebben az övezetben található.

2. nap: Westminster Apátság, London Eye

Második napunkat a Big Ben és a Parlament épülete előtt kezdjük, ahol megcsodálhatjuk a hatalmas óratornyot, mely a Westminster Apátsághoz tartozik. A Big Ben elnevezést a torony harangja kapta, de magát az óratornyot is szokták így hívni.

A következő úti célunk a London Eye, mely a Temze partján foglal helyet közvetlenül. Sosem hagynám ki a városban ezt az attrakciót, ugyanis akkora élményt nyújt, ami felbecsülhetetlen. A 135 méter magas óriáskerék London legmagasabban lévő óriáskilátója. 2000-ben állították fel, és azóta is az Egyesült Királyság jelképe. Csodálatos látvány nyílik minden irányba, amint az óriáskerék legmagasabb pontjára érünk.

Végül pedig megnézzük a Picadilly Circust, mely London egyik híres útkereszteződése, a Shaftesbury Avenuet, a Haymarketet, a Coventry Streetet, illetve a Glasshouse Streetet kapcsolja össze. Sokszor hasonlítják a teret a New York-i Times Square-hez. A West End legnagyobb bevásárló negyede a Picadilly Circus, ahol ismét érdemes szétnézni, beülni egy Pub-ba és élvezni a város nyüzsgését. Leghíresebb jellegzetességei az óriási kijelzők, melyek a tér északi oldalán lévő épület falát borítják és reklámokat vetítenek egész nap.

3. nap: British Museum

Utolsó napunkat a British Múzeumban kezdjük. A múzeum 1759-ben nyitotta meg kapuit az ide látogatóknak. Gyűjteménye, mely több mint 13 millió tárgyból áll, bemutatja az emberiség fejlődését a kezdetektől a jelenkorig. Érdekes látványt nyújtanak Afrika, Egyiptom vagy Ázsia kincsei, de minden földrész képviselteti magát a hatalmas termekben. Ha mindent végig akarunk nézni, érdemes a nap jórészét erre szánni, ugyanis hatalmas az épület, és rengeteg a látnivaló.

A nap további részében pedig, mivel közel van a múzeumhoz, ajánlom, hogy sétáljunk végig az Oxford Street hosszú utcáján, mely a Tottenham Court Road-tól a Marble Arch-ig húzódik. Az utca tele van vásárlási lehetőséggel, a Debenhams hatalmas bevásárlóközpontjával, és különböző lehetőségekkel a szuvenírvásárlásra.

Remélem tetszettek a programok, és meghoztam a kedveteket, hogy egy hosszú hétvégére meglátogassátok a várost és látnivalóit!

/Fotók: Tóth Boglárka, pixabay/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%