Külföldi kalandokRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Napsütéses városnézés januárban? Néhány óra repüléssel télből a nyárba utazhatsz!

2 perces olvasási idő
Lagos belvárosa

Ki mondta, hogy télen nem lehet meleg helyre utazni? Portugáliától Ciprusig számos európai ország kínál felejthetetlen élményt a tél kellős közepén. Lássuk, hova érdemes elrepülni egy kis napsütéses városnézés miatt!

Algarve – Portugália

Portugália olyan, mint egy kincses barlang: bármerre indulunk, hihetetlen látványban és élményben lesz részünk. S mivel mediterrán országról van szó, ezért nem csak nyáron, hanem télen is fantasztikus választás lehet, ha kalandokra vágytok.

Csodálatos öböl Lagos mellett, Algarve régióban

Algarve régió éghajlata télen is nagyon kellemes, és attól még, hogy nincs strandidő, csodálatos tájakat fedezhettek fel. Elsőként a Ponta da Piedade partvidékén haladjatok keresztül, Lagostól induljatok a mesés Luz városáig, a sziklák, öblök világába. Majd Luzból érdemes ellátogatni Salemába, a halászfaluk birodalmába. A Salema és Sagres közötti út pedig a legszebb a tartományban, igazi ékszerdoboz és fel nem fedezett vidék, fimon homokos tengerparttal, nyugalommal. S mivel Sagres Európa legdélnyugatibb pontja, elmondhatjátok, hogy ti is jártatok a „világ végén”.

Madrid – Spanyolország

Európa egyik leglenyűgözőbb mediterrán városát sem szabad kihagyni a téli hónapokban. Nem csak a kivételes táj, ami körbeveszi a várost, hanem remek gasztronómiája és művészeti látnivalói is egész évben fantasztikus élményt nyújtanak. Madrid gyönyörű óvárosa, impozáns terei, parkjai a hangulatos kávézókkal minden évszakban elbűvölnek.

madrid

Spanyolország fővárosa, Madrid

Ha nemzeti büszkeségünkre, Puskás Öcsire szeretnénk emlékezni, akkor kihagyhatatlan a Real Madrid Stadionja. Jó hír, hogy ilyenkor nagy tömegek nélkül járhatók be az öltözők, a játékos kijáró, vagy a nézőtér leglátványosabb pontjai. És ha már aréna, akkor természetesen a Plaza de Toros de Las Ventas is kihagyhatatlan látnivaló, ahol 1931 óta rendezik meg a leghíresebb madridi bikaviadalokat minden vasárnap. S nem utolsósorban kötelező felkeresni a Madridi Nemzeti Múzeumot, a Pradót, amely festészet és a művészetek spanyol fellegvára.

„Egyszerűen szerelmes vagyok Madridba!” >>

Tenerife – Kanári-szigetek

Európa is, meg nem is. Ha igazán meleg klímájú területre vágytok, irány a Kanári-szigetek! Napozni természetesen decemberben és januárban is lehet, de az aquaparkok is várják a látogatókat számtalan vízi élménnyel.

Las Teresitas Beach, Tenerife

A téli mulatságok sora szinte végtelen a szigeten, egészen februárig koncertekkel és fesztiválokkal várják a turistákat. Január 5-én a “három királyok” – Cabalgata de los Reyes – lóháton meglátogatják a várost. Január végén kezdődik a kiemelkedő színvonalú és klasszikus koncertsorozat, a Festival de Música de Canarias. Nincs is jobb évbúcsúztató, évkezdő program annál, mint a Kanári-szigetek fergeteges, színes kavalkádjába belevetni magunkat.

Ciprus

Aphrodité szülőhelye nem csak a legmelegebb, hanem a legnépszerűbb mediterrán sziget Európában. Bár télen nem a strandolás kerül élőtérbe, mégis kellemes klímája és a napsütéses órák magas száma abszolút vonzóvá teszik a szigetet.

Limassol, Ciprus

Az aktív téli nyaralás pedig garantált, hiszen lehet itt golfozni, kerékpározni, túrázni, vitorlázni, hajózni, s ha mégis vágytok a téli élményre, akkor irány a Trodosz-hegység havas csúcsa! De helye van itt az igazi gourmet-knak, hiszen tömegek nélkül, teljes kényelemben és nyugalomban kóstolhatjátok meg a tradicionális ételeket, s a messze földön híres ciprusi borokat.

Szicília

Szicília egy álom a maga megfoghatatlan, lenyűgöző stílusával. Európa és Afrika hatása, a több száz éves hagyományok, a gasztronómia, a történelem, a nyelv különlegessége minden látogatót elbűvöl. A sziget felfedezését tegyük télen, amikor a klíma kedvez a városnézésnek. A Földközi-tenger legnagyobb szigete még autóval is könnyen bejárható, hiszen a nagy városok, mint Catania,  Palermo, Siracusa vagy Taormina elérhető távolságban vannak egymástól.

Városnézés cataniában

Városnézés Cataniában

A szigeten fellelhető UNESCO világörökség részei, úgy mint az Agrigento régészeti lelőhelyei, a Templomok Völgye, a Villa Romana del Casale, a Val di Noto későbarokk városai a sziget dél-keleti részén, Siracusa városa és Pantalica nekropolisza szintén könnyedén bejárható távolságokra találhatóak egymástól. S ha kíváncsiak vagytok, hol forgatták a Keresztapa című film híres jelenetét, akkor látogassatok el Savocába, vagy tegyetek egy vulkántúrát az Etnára.

Tipp: Taorminában érdemes abból a szögből nézni a görög színház romjait, mint egykor Csontváry!

Marrakesh – Marokkó

Az örök klasszikus Marrakesh, ahol még télen sem megy le a hőmérő higanyszála 18 fok alá, így a legnagyobb kényelemben, hőguta nélkül fedezhetitek fel a különös és vonzó várost. A téli időszakban természetesen a látvány sem utolsó, hiszen az Atlasz-hegység csúcsait ilyenkor hó borítja, míg a városban a kellemes tavaszi klímát élvezhetitek.

Bahia Palota, Marrákes

Djemaa el Fna, a város főtere az év minden szakában egy rendkívül különleges hely. A kígyóbűvölők, akrobaták, táncosok, zenészek között sétálva szinte elveszítjük időérzékünket, s nincs más teendőnk, mint engedni, hogy a lábunk elvigyen a legnépszerűbb látnivalók helyére. A Ben Youssef Medersa, a Bahia palota, az impozáns Koutoubia mecset csak ránk vár, és a hosszú városnéző túra után nem szabad kihagyni ki a hammam adta kikapcsolódás lehetőségét sem!

Dubai

Pár óra repülőút választ el attól, hogy kellemes, nyár eleji klímában pihenjétek ki az egész éves fáradtságot. Igaz, ebben az időszakban a tenger már itt sem alkalmas úszásra, viszont számos aquapark van, mint Atlantis The Palm és az Aquaventure, ahol még a téli hónapokban is fürödhettek.

Burj al Arab, Dubai

Sőt, mivel Dubairól van szó, nem meglepő, hogy a síelésre is van lehetőség. Itt található a világ legnagyobb fedett sípályája, a Ski Dubai. A mesterséges hegy 60 méter magas, de három focipályányi területet foglal el és 5 sípályának ad otthont. Emellett itt is szeretik a hangos kikapcsolódást, ezért részesei lehettek a Global Village elnevezésű programnak is, ami már novemberben elkezdődik és április 11-ig tart. Amolyan kulturális és kulináris programsorozat, ahol több mint 70 ország, 36 pavilonban mutatja be sajátosságait, kulturális kínálatát, turisztikai attrakciót, gasztronómiai különlegességeit.

Nemzetközi élmények, napsütéses időjárás, nyugodt, turistamentes övezetek, kulináris élmények és megannyi vízparti élmény vár rátok az örök tavasz és nyár városaiban. Ne feledjétek, a bőröndbe most csak nyári ruhákat pakoljatok!

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%