Őszi élményszüret

Őszi bakancslista: 5 hely itthon, amit ne hagyj ki! 

1 perces olvasási idő

Az ősz varázslatos évszak: a természet gyönyörű színekbe öltözik, a levegő friss, és kevesebb a turista. Ideális időszak a hazai tájak felfedezésére. Őszi bakancslistánkra öt különleges belföldi úti célt válogattunk össze, melyek mindenki számára tartogatnak programlehetőségeket – legyen szó családi kirándulásról, egyéni vagy páros kalandról. Íme az őszi bakancslista: 5 kihagyhatatlan város, ahol számos csodás őszi program vár.

1. Budapest – Gasztro- és kultúrprogramok tárháza 

Az ősz gasztronómiai és kulturális élményekkel indul Budapesten. Szeptember 12-15. között a Budavári Palota ad otthont a Budapest Borfesztiválnak, ahol hazai és külföldi borokat kóstolhatunk festői környezetben, mely csodás, kihagyhatatlan őszi program.

Filmrajongók számára szeptember 17-22. között a Budapesti Klasszikus Film Maraton több mint 100 klasszikus filmet kínál különböző helyszíneken. A hónap záróeseménye a Kutatók Éjszakája szeptember 27-28-án, mely több száz ingyenes programmal és előadással vár. 

A Margitszigetet se hagyd ki! Különleges élményt nyújt a Víztoronyból nyíló páratlan kilátás és a Lumina Park fényinstallációi, amelyeket október 18-tól csodálhatsz meg! 

Szállások Budapesten őszi kiruccanáshoz  >>

2. Eger – boros élményszüret, a tökéletes őszi program

Az őszi bakancslista kötelező eleme Eger. Az Egri-vár az év minden napján csodás látványt nyújt, emellett érdemes meglátogatni a Szépasszony-völgyet is, ahol híres egri borokat kortyolgathatunk egy kellemes őszi séta közben. 

A rengeteg őszi program az, amiből nincs hiány a városban! Október 17-én következik Eger legnagyobb történelmi ünnepe, az Egri Vár Napja, ahol haditorna- és fegyverbemutatók, valamint történelmi játszóház idézi fel az 1552-es hőstettet. Az őszi programokat október 19-én a VII. Egri Bikavér Pincetúra zárja, amely során a Szépasszony-völgy pincészeteiben a legjobb borokat kóstolhatjuk, miközben koncertek és gasztronómiai élmények teszik teljessé az eseményt. 

Egri szállások  >>

3. Szeged –  újra itt a különleges Bor Tér! 

Szeptember 18-22. között a város egyik legnépszerűbb eseménye, a Bor Tér tökéletes őszi progam a Dóm téren, ahol prémium borok, gasztronómiai különlegességek és zenei programok biztosítják a hangulatot. 

Az idei újdonság, hogy a Dóm téri nyüzsgéstől távolabb, az Aradi vértanúk terén is élvezhetjük a kézműves italokat. Ha Szegeden járunk, érdemes felfedezni a Dóm tér impozáns épületeit, amely ősszel is lenyűgöző látványt nyújt. A Szegedi Füvészkert színpompás őszi növényvilága szintén tökéletes kikapcsolódást kínál a természetkedvelők számára. A város az őszi bakancslista kihagyhatatlan eleme.

Szállások szegedi gasztrokalandok mellé  >>

4. Balaton – Halfesztiválok minden mennyiségben 

A Balatonhoz látogatva ne hagyjuk ki a Tihanyi Bencés Apátságot, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. Az aktív pihenés kedvelői számára a Balaton-felvidéki Nemzeti Park számos túraútvonallal és természeti csodával szolgál. 

Szeptember 27-29. között a Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál várja a Malomtó partján az érdeklődőket, ahol pisztrángételek, borok, jazz koncertek, gyermekprogramok és kézműves sátrak teszik különlegessé az őszi program élményeit. Az őszi bakancslista következő eleme: október 11-13. között a Siófoki Halfesztiválon élvezhetjük a halételek mellett az őszi családi programokat, kézműves termékeket és koncerteket a Fő téren. Ha a sok hal után ennél mást is, mutatjuk a Balaton legjobb pizzáit >>

Az őszi programok mellé kijár a pihenés is. Válogass Balaton-parti szállások közül  >>

5. Villány – őszi borünnepek

Szeptember 20-22. között az Európai Bordalfesztivál kerül a középpontba Villányban, ahol három napon át néptáncosok, zenekarok és Villány legjobb borai várják a látogatókat. Október 4-6. között a Villányi Vörösbor Fesztivál tölti meg élettel a város utcáit, borokkal, gasztronómiai különlegességekkel, szakmai programokkal és kézműves vásárral. 

Az őszi szezon zárásaként, november 22-én rendezik meg a Franc & Franc Fórumot és Kóstolónapot, ahol a nemzetközi cabernet franc termelők mutatkoznak be, a Villányi borvidék legkiválóbb franc boraival a középpontban.

Maradj több napot! Szállások Villány környékén  >>

Te mivel egészítenéd ki az őszi bakancslista elemeit? Az ezernyi csodás őszi program mellé kiváló szállások is járnak. Válogass közülük itt!  >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%