BalcsiCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Panoráma, hajózás, strandok – Kalandra fel, irány Balatonlelle!

1 perces olvasási idő

Kevés olyan vízparti település van a Balatonnál, amelynek a mólója olyan romantikus hangulattal vár, mint Balatonlelléé. A csodás panorámájáról, és családbarát programjairól híres város kiváló úti cél baráti kiruccanásokhoz, családi pihenéshez, és romantikázáshoz egyaránt. Balatonlelle tárt karokkal vár, tarts velünk, összegyűjtöttük a legjobb programokat a kikapcsolódáshoz! 

Panoráma, hajózás, strandok – Kalandra fel, irány Balatonlelle!
Balatonlelle téged vár!

Top 10 látnivaló és program Balatonlelle környékén

Balatonlelle látnivalói között az egyik bakancslistás hely a Szent Donát kápolna, amely a Kishegyen épült. A kilátás miatt mindenképpen érdemes ellátogatni a szőlősgazdák védőszentjének tiszteletére felszentelt épülethez. Remek úti cél kiránduláshoz, akár barátokkal, akár a családdal veszed célba. A fotósoknak szintén ajánljuk a gyönyörű balatoni panoráma miatt. 

Szállástipp! Ha kirándulós programot tervezel, és a kutyádat is szívesen magaddal vinnéd, válaszd az 500 férőhelyes, retró hangulatú Lelle Hotelt a Balaton partján! Itt a barátok és a család is kényelmesen elfér majd! 

Panoráma, hajózás, strandok – Kalandra fel, irány Balatonlelle!
Lelle Hotel

A kápolnánál sokkal korábban, a XIII. sz. első felében épült a ma csak Árpád kori romtemplomként ismert látnivaló Lellén. A faragott homokkő-tégla építmény megmaradt falai között még napjainkban is rendeznek orgonakoncerteket. 

Panoráma, hajózás, strandok – Kalandra fel, irány Balatonlelle!
Árpád-kori romtemplom

A balatonlellei programok között keresgélve azonnal szembetalálkozol majd a Cseles kelepcével, a szabadulószobás program ráadásul állatbarát, és rossz időben is remek alternatíva. 

A száguldás szerelmesei számára nagy élmény lesz tesztelni a 400 méter hosszú gokart pályát, a romantikus sétákhoz pedig a legjobb helyszín minden bizonnyal a lellei móló. A mólónál tavasztól őszig sokan horgásznak, ha kedvet kapsz hozzá, a közeli horgászboltban minden szükséges felszerelést megvásárolhatsz hozzá. 

Szállást keresel a Balatonlellén? >>

  • Gyerekekkel célozd meg a Balatonlellei Vidámparkot, ahol a belépőjegy korlátlan használatot biztosít minden élményelemre, ráadásul a karszalaggal szabad a ki- és bejárás is.
  • Ha kedveled a cirkuszi előadásokat, tudnod kell, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz nyaranta Balatonlellén 50 idomított állattal várja az érdeklődőket a 7-es főút mellett. A gyerekek az előadás után megnézhetik közelebbről is az állatokat. 
  • Szintén felejthetetlen állatos programot kínál Lellén az Afrika múzeum, amely a Szalay-kastélyban található. A gyűjtemény trófeákat, néprajzi anyagokat és fotókat mutat be Afrika gazdag állatvilágáról. 

Bababarát és gyermekbarát szállások Balatonlellén >>

Népszerű program a településen a Rádpuszta Gasztro Élménybirtok felkeresése is. Itt a kecskék, mangalicák, bocik és pónik mellett lovaglás, lovasbemutató, állatsimogató, kölyök-tanya játszótér, és kemencés ételek várják az érdeklődőket. 

Teszteld a vizes élményeket a Balaton-parton! 

Ha Balatonlellét választod a pihenéshez, egyszerűen muszáj felvenned a hajózást a programlistádra. A hajóállomás a település legszebb részén fekszik, a közelben számos étterem, fagyizó, és üzlet található, valamint innen 4-5 perces sétára van a Rendezvénytér is. 

Legjobb szállások a hajóállomás környékén >>

Tipp! A hajók menetrendjéről, a jegyárakról, és a fontosabb információkról bővebb tájékoztatást nyújt a Balatoni Hajózási Zrt. weboldala

Balatonlellei hajóállomás

Ha strandolás nélkül el sem tudnád képzelni a kikapcsolódást Balatonlellén, keresd fel a település legnépszerűbb strandját, amely a Napfény Strand és Élményfürdő

Szállások a Napfény strand környékén >>

A homokos partszakasz a családok nagy kedvence, a gyerekek nagyon élvezik a lassan mélyülő vizet, illetve a vízparti játszótér felfedezését, míg a felnőtteknek egyértelműen a tengerparti hangulat szerez pihentető élményt. 

A fizetős Élményfürdőben medence, csúszda, pezsgőfürdő, masszázsfal és szaunaház teszi izgalmasabbá a programot, míg a strandon vízibiciklizésre is van lehetőség.  

Balatonlelle szabadstrandjait pedig itt találod! >>

Panoráma, hajózás, strandok – Kalandra fel, irány Balatonlelle!
Napfény Strand és Élményfürdő

Sütemény, hekk, modern konyhaművészet – Gasztorélmények Balatonlellén

Természetesen Lellén sem maradhatunk kulináris élmények nélkül, a településen érdemes több helyet is kipróbálnunk, hogy eldönthessük, milyen finomságok vesznek le a lábunkról. Az alábbi 5+1 helyet egyértelműen vedd fel a listádra! 

  • Vitorlás étterem
  • Márton cukrászda
  • Rock Burger Balatonlelle
  • Móló Étterem Balatonlelle
  • Nádfedeles Halsütő
  • Hegyi Borterasz

Szállástipp! Ha nagyobb társasággal utazol, és medencés szállást keresel ingyenes wifivel, a Naplak Apartman szuper választás lesz számotokra. A kertben szalonnasütésre és grillezésre is van lehetőség! 

Naplak Apartman

Balatonlelle az egyik kedvenc célpontod lesz, ha kedveled az állatbarát programokat, szívesen strandolsz a Balatonban, és a nap végén örömmel sétálsz a város vízparti részén. 

Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és próbáld ki a legjobb éttermeket, strandokat, illetve a hangulatos hajós programokat! >>

(fotó: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%