Őszi élményszüretCsaládi kiruccanás

Programok a Múzeumok Őszi Fesztiválján

1 perces olvasási idő

Október 1-től november 11-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja országszerte. A program keretén belül különböző érdekes kulturális programokon, túrákon vehettek részt, izgalmas, eddig rejtve maradt helyszíneken és elmélyíthetitek tudásotokat a történelem, az irodalom, a természettudományok és még sok más terén. A tematika idén A kulturális örökség európai évéhez kapcsolódik. Ha tovább olvastok, ti is kaphattok egy kis ízelítőt a programokból és a helyszínekből.

Magyar Nemzeti Múzeum – Budapest

A Magyar Nemzeti Múzeumban megtudhatjátok milyen is volt a szerelem a középkorban és arra is rávilágítanak milyen gyökeres változások mentek végbe azóta. Petőfi Sándor feleségének, Szendrey Júliának valódi személyiségére és érzéseire is fény derül, de megismerhetitek a 19. század nagy riválisainak, Kossuthnak és Széchenyinek feleségeit, férjükhöz fűződő viszonyát is. Reformkori emberekkel beszélgetnétek? Október 16-án és november 8-án megtehetitek, hiszen kifaggathatjátok a pesti polgárt, a vásári kofát és megtudhatjátok miről csevegtek a nemesi szalonokban. Zárás után pedig a múzeum 100 perces időutazásra hívja a merész látogatókat.

A legjobb budapesti szállások ide kattintva>>

A Magyar Nemzeti Múzeum mindenkori kedvezménye ide kattintva

Gödöllői Királyi Kastély – Gödöllő

Fedezzétek fel a barokk színházat és pillantsatok be az egykori lakosztályokba Sissi kedvenc kastélyában. 18 állomáson keresztül bejárhatjátok a kastély és a park minden zegzugát, sőt a túrát teljesítő kicsikre ajándékok is várnak. Megismerkedhettek a kastély sorsával a XX. századba utazva, megnézhetitek a felújításra váró részeket, sőt a mozgókép kedvelői tájékozódhatnak az itt készült filmekről és egy exkluzív vetítésen is részt vehetnek a kastély falain belül. A kertben belülről tapasztalhatjátok, milyen is volt Horthy egykori bunkerében tartózkodni.

A legjobb gödöllői szállások ide kattintva>>

A Gödöllői Királyi Kastély mindenkori kedvezménye ide kattintva

Festetics-kastély – Keszthely

A fesztivál során a Festetics-kastély is feltárja titkait. Rejtett tereken kalandozhattok, megnézhetitek a legrégibb téglát, építéstörténeti érdekességekről hallhattok és a kastély XX. századi sorsát is megismerhetitek. A kultúrtörténeti séta a korabeli sajtón keresztül mutatja meg nektek a kastélyt és a várost a békeidőktől a háborúig. Ha pedig valami ennél is izgalmasabbra vágytok, oldjátok meg a rejtélyt és találjátok meg az elrejtett kincses ládikát.

A legjobb keszthelyi szállások ide kattintva>>

A Festetics-kastély mindenkori kedvezménye ide kattintva

József Attila Emlékház – Balatonszárszó

 Az irodalmat kedvelők jegyezzék be naptárjukba október 20-át és 21-ét. Arany János, Ady Endre és József Attila költészetében mélyülhettek el Balatonszárszón, a József Attila Emlékházban. Rendhagyó tárlatvezetésekkel, rövid filmekkel, városnéző sétával és zenés előadásokkal készülnek a szervezők az Arany-háromszög Irodalmi Hétvége alkalmából. Utazzatok vissza Ady Párizsába, nézzetek fel az Arany200Buszra vagy éljétek át József Attila mindennapjait. A gyermekeknek irodalmi játszóházzal kedveskednek.

A legjobb balatonszárszói szállások ide kattintva>>

A József Attila Emlékház mindenkori kedvezménye ide kattintva

Janus Pannonius Múzeum – Pécs

A Mecsekben barangolhattok a Janus Pannonius Múzeum által szervezett túra keretén belül. Természetesen azonban nem ez az egyetlen program amin részt vehettek, hiszen a Csontváry-találkozások keretén belül igazán különleges tárlatvezetésen vehettek részt, melynek során magyar költők versein keresztül fedezhetitek fel a festő művészetét. Október 26-án pedig azt is megtudhatjátok, vajon kiszabadultok-e a sírkamrából, egy rejtélyes történelmi szabadulós játék jóvoltából.

A legjobb pécsi szállások ide kattintva>>

A Janus Pannonius Múzeum mindenkori kedvezménye ide kattintva

Herman Ottó Múzeum – Miskolc

Biztosan ti is kíváncsiak vagytok mi történik zárás után egy múzeumban. A Herman Ottó Múzeum jóvoltából ennek is utánajárhattok. Nyomozzatok együtt a Krimi-körút program során, minden egyes tárlat egy új, rejtélyes kérdésre ad választ vagy épp elbizonytalanít. Egy másik túra pedig lehetővé teszi, hogy minden aktuális kiállítást és a nekik otthont adó házakat is megismerjétek.

A legjobb miskolci szállások ide kattintva>>

A Herman Ottó Múzeum mindenkori kedvezménye ide kattintva

Ferenczy Múzeumi Centrum – Szentendre

Érdekes családi programon vehetnek részt, akik Szentendrére látogatnak. A Ferenczy Múzeumban Kovács Margit kerámiáival ismerkedhettek egy zenés-énekes tárlaton, majd közösen agyagozhattok. Ha a még régebbi kerámiák vonzanak, a „Tárgydoktor rendel” programon a restaurálás rejtelmeibe nyerhettek bepillantást, sőt saját tárgyakon ki is próbálhatjátok a tanultakat. Kíváncsiak vagytok a raktárak mélyén és a festmények hátoldalán rejlő titkokra? Múzeumi rejtélyeken és rejtvényeken keresztül leleplezhetitek őket.

A legjobb szentendrei szállások ide kattintva>>

A Ferenczy Múzeum mindenkori kedvezménye ide kattintva


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%