Séta a fák felett – lombkorona tanösvény a Tátrában

PirosKalaposLány 2017-11-16
piros-kalapos-lany

Szlovákiában már a fák fölött is sétálhatunk, hiszen egyedülálló turistaút épült a Bélai-Tátrában!

A fából készült tanösvény kb. 24 méter magasan vezet a fák lombkoronái felett, ráadásul egy 32 méter magas kilátótornyot is építettek rajta, 1234 méteren, ahonnan teljes pompájukban beláthatók a környékbeli hegyek.

A  Tátralomnic és Zár között, a Bachleda-völgyben található Lombkorona tanösvény 600 méter hosszú és 1,8 méter széles, 1000 köbméter fát használtak fel hozzá. Vannak „nehezített” szakaszai is, ilyen például a torony tetejére kifeszített háló, ahonnan lehet látni magunk alatt a mélységet. Egy 67 méter hosszú csúszdán pedig lecsúszhatunk a magasból, valamint bobpálya és egyéb attrakciók is várják a kalandra éhes kirándulókat.

Szállások Zár településen ⇒

A fenti képek mellett érdemes megnézni a következő videót is a nem mindennapi turista látványosságról:

A tanösvény egész évben látogatható, októbertől februárig 9:00 – 16:00 óra között tart nyitva.

A belépő felnőtt részére 8 Euro, 14 év alatti gyerekeknek 5.50 Euro.

Ha pedig szállást kerestek a közelben, ezeket ajánljuk Zár településen ⇒

Látnivalók Zár településen

A lombkorona-tanösvény az egyik legfőbb nevezetesség a környéken, de ne feledkezzünk meg Zár település látnivalóiról sem, amelyek akár több napos programot is kínálnak a turistáknak.

Az Észak-Szlovákiában található Zár község (szlovákul Ždiar) nevét az erdőégetések tüzeiről kapta (žiar = fény). A település igazán festői környezeteben fekszik a Bélai-Tátrában, négy eredeti faházát 1977-ben nyilvánították védetté. Zárban a szlovákok mellett egy lengyel népcsoport, a gorálok laknak, akik kiváló fafaragók, asszonyaik hímzéssel foglalkoznak. A község határában a Podspády-telepen áll a Hohenlohe hercegek egykori vadászkastélya.

Ha pedig szállást kerestek a közelben, ezeket ajánljuk Zár településen ⇒

Zár település Szlovákia északi részén található

További információk: chodnikkorunamistromov.sk

Fotók: shutterstock