Wellness + HotelekBarátokkalCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációVízparti szállások

Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!

2 perces olvasási idő

Mára vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási formává vált Magyarországon az aktív pihenés. Viszont ha aktív nyaralásra vágysz, nagyon fontos a jól megválasztott szálloda. Fontos odafigyelni arra, hogy a szállodában is elérhetőek legyenek az aktív élményeket nyújtó programok, valamint a környék is hemzsegjen a sportolási lehetőségektől. Az ország egyik legjobb ilyen szállodájába, a Sport Hotel Velencébe invitálunk ma téged, mely Magyarország aktív turisztikai központjában, a Velencei-tó partján várja mozogni vágyó vendégeit. És, hogy pontosan milyen szolgáltatásokkal, extrákkal, kedvezményekkel csábít aktív pihenésre a térség legfiatalabb szállodája? Máris mutatjuk! 

Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!
Sport Hotel Velence

Ha Budapestről indulsz, 45 percen belül már csobbanhatsz is!

A Sport Hotel Velence közvetlenül a Velencei-tó partján található. Budapestről autóval mindössze 30 perc alatt, tömegközlekedéssel az ingázó vonatoknak köszönhetően 40 perc alatt már elérhető, a szállodából pedig alig 2 perc alatt már be is sétálhatsz a hűsítő tó vizébe. Így akár az indulás után 45 perccel már csobbanhatsz is Magyarország harmadik legnagyobb tavában! Ha a megmártózás mellett pedig vizes kalandokra is vágysz, itt abból sincs hiány. A retro életérzés kedvelőinek a vízibiciklit ajánljuk, aki pedig valami újat szeretne kipróbálni, vagy csak nincs kedve pedálozni, választhatja az elektromoshajó-bérlést.

INDULOK IS CSOBBANNI! >>>

Sport Hotel Velence, ahol a pihenés is garantált: vízparti hangulat, modern belső és páratlan panoráma vár!

Mielőtt rátérünk az aktív programokra, ismerkedjünk meg egy kicsit a szállodával! A tóparton található hotel 31 szobájában összesen 76 vendéget tud fogadni. A letisztult, modern stílusú szobák kialakításánál odafigyeltek minden igényre, ezért ideális választás pároknak, baráti társaságoknak és családoknak is. Sőt, nem kell félned elindulni kisebb gyerkőccel sem! Gyerekágynemű, fürdetőkád, bébiétel melegítési lehetőség, gyerekfellépő és hordozható kiságy áll majd rendelkezésedre, így nem kell az összes gyerekholmit magaddal hurcolni.

Jó ha tudod: A legkisebb utazókat (4 éves kor alatt), a szálloda ingyen fogadja! De ha most foglalsz a Szallas.hu-n, a 4-12 éves kor közötti gyerekek is 50% kedvezménnyel nyaralhatnak!

Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!
Sport Hotel Velence

Nincs is jobb, mint a csodás naplementében gyönyörködni, egy aktívan töltött, élményekkel teli nap lezárásaként! A Sport Hotel Velencében szerencsére erre is lesz lehetőséged, mivel a szobák egy része erkéllyel rendelkezik, ahonnan csodás panoráma nyílik a szálloda kertjére és a Velencei-tóra. A hotel egész területén igazi vízparti hangulat uralkodik, a kék és fehér színek dominálnak a letisztult belső térben és a patyolattiszta szobák dekorációjában is. 

Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!
Sport Hotel Velence

Tipp: Így hosszabbítsd meg pár órával a nyaralásod: a szálloda az érkezés napján már délelőtt 11 órától ingyenes parkolást és csomagmegőrzést biztosít, így már a szobák elfoglalása előtt belevetheted magad a vakációba!

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT! >>>

Kerékpárral a Velencei-tó körül – milyen látnivalók várnak és miért hagyd otthon a biciklidet?

Szerencsére egyre kedveltebb kikapcsolódási forma a kerékpározás Magyarországon. Népszerűségét pedig az olyan látványos és izgalmas, mégis könnyen teljesíthető túráknak is köszönheti, mint a Velencei tókör.

Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!
Két keréken a Velencei-tó körül

A 30 km-es tókör teljesítéséhez nem szükséges átlagon feletti fizikum, néhány óra alatt kényelmesen teljesíthető, akár idősebbek és gyerekek számára is. Az északi parton haladva páratlan panoráma fogad. A Velencei-tó türkiz színben csillogó vizéről garantáltan nem fogod tudni levenni a tekinteted! A déli parton pedig közvetlenül a tó partján tekerhetsz, így bármikor belógathatod a lábad a frissítő vízbe, egy szusszanásnyi pihenő során. Ráadásul izgalmas látnivalókból sincs hiány az út során!

 Az egyik legcsodásabb látnivaló a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, ahol a közel 100 hektáros területen egyszerre élvezhető a flóra és fauna varázsa. A „Pákozdi Pagony” a a Mészeg-hegy oldalában helyezkedik el, ahol vadon élő állatok mellett madárröpde, kilátó és egy bájos mesterséges tó is várja az ide betérő vendégeket. Az arborétum szomszédságában található a pákozdi Katonai Emlékpark. Történelem rajongóknak kihagyhatatlan helyszín, mely az 1848-ban, Pákozd és Sukoró határában vívott győztes csata emlékét őrzi és ápolja.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

Jó ha tudod: Miért hagyhatod otthon a biciklidet? A Sport Hotel Velence ajándékban biztosít kiváló minőségű túrakerékpárt minden szállóvendége számára! Ezért ha nem tudod vagy nem szeretnéd a saját kerékpárodat szállítani, akkor sem kell lemondanod a tó körüli tekerés varázslatos élményéről!

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT! >>>

A kerékpártúrán túl – ilyen aktív programokkal vár a Velencei-tó, Magyarország aktív turisztikai központja!

A kerékpározás szerelmesei mellet a vízi sportok és a túrák rajongóit is elkényezteti ez a környék. Lássuk egész pontosan milyen aktív programok várnak!

Ezeket a vízi sportokat próbálhatod ki, ha a Sport Hotelbe foglalsz:

  • Kenutúrán vehetsz részt a Duna – Ipoly Nemzeti Park kincsében, a Dinnyési fertőben 
  • Sup, kajak -és további kenutúrák várnak az utánozhatatlan Velencei-tavi naplementében
  • Az extrém sportok kedvelői pedig szörfoktatáson vehetnek részt, bérelhetnek szörfdeszkát, valamint kipróbálhatják magukat az európai színvonalú wakeboard pályán is
  • Ha imádod a vizet, de valamiért nem sportolhatsz, akkor is van számodra program! Vár egy hangulatos sétahajózás az úszólápok között
Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!
Kilátás a Velencei-tóra

A túrák szerelmeseinek sem lesz okuk panaszra, ha a Sport Hotelt választják:

  • Pákozdon találhatóak a Velencei-hegység legizgalmasabb túralátványosságai, a gravitációval is dacoló Pákozdi ingókövek. A könnyű, 7,2 km-es körtúra során mindenképp fedezd fel a híres Kocka-követ, mely azt az érzést kelti, mintha bárki el tudná mozdítani! A gránitsziklák legmagasabb pontján a Pogány-kőnél pedig  fantasztikus körpanoráma fogad
  • Ha egy kicsit nagyobb kihívásra is vágysz, járd be Sukoróról indulva a Velencei-hegység legmagasabb csúcsait! A 11,5 km-es túra során az Angelika-forrás mellett megcsodálhatod a Hurka -és Bodza-völgyet, a Likaskő, a Gyapjaszsák és az Olasz Gránitfejtő csodás szikláit.
  • Érdemes meglátogatni a Bence-hegyi kilátót is, ahol tiszta időben nem csak a Velencei-tó, hanem a Budai-hegység, a Vértes és a Bakony egy csücske is megcsodálható! A kilátó legmagasabb, csaknem 20 méter magas pontjáról lélegzetelállító, 360 fokos panorámában gyönyörködhetsz. 
Bence-hegyi kilátó

Színvonalas kulturális és gasztroprogramok a Velencei-tó környékén, melyek teljessé teszik a nyaralást

Az aktív programok és a sport szerelmesei számára is szükség van pihentető kikapcsolódásra. Ezért koncertek, fesztiválok, kulturális és gasztroprogramok sora vár a Sport Hotelbe látogatókra a Velencei-tó meleg nyári napjain és éjszakáin.

A környék kulturális programjai közül a kedvenceink a kápolnásnyéki Halász-kastély kiállításai, valamint a Csajághy Laura Szabadtéri színpad színvonalas előadásai.

Gasztroprogramok a Velencei-tónál

Az igazi borrajongók figyelmébe pedig at Etyek-Budai borvidék, Velencei-tó körzeti hegyközség kiváló borait ajánljuk. A mennyei nedűket meg is kóstolhatod a helyszínen, hiszen számos pince borkóstolóval csábít a tó körül, a nyári nagy melegben.

Sport Hotel Velence – ideális választás, ha tóparti aktív pihenésre vágysz!
Sport Hotel Velence

Foglalj most a Sport Hotel Velencébe, ha kedvet kaptál egy aktív nyaraláshoz! Ne feledd, vidd magaddal kedvezményesen vagy ingyenesen a gyerekeket is, a kerékpárokat pedig felejtsd otthon, majd a szálloda gondoskodik róla! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%