VárosnézésekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki vendégség

Szegedi városnézés, avagy a legjobb halászlé nyomában

1 perces olvasási idő
A szecessziós stílusú Reök-ház

A párommal mindketten nagy halászlé rajongók vagyunk és több forrásból is hallottuk, hogy Szegeden eheti az ember fia/lánya az országban a legfinomabbat. Fogtuk hát magunkat, és egy szép napos hosszú hétvégén felkerekedtünk, hogy magunk járjunk utána ennek a mondának.

A szecessziós stílusú Reök-ház

Az alföldi város utcáin órákon keresztül el lehet sétálgatni és csodálni a szebbnél szebb szecessziós jegyekkel díszített épületeket. A város látképe viszonylag modern hangulatot sugall, ugyanis az 1879-es nagy árvízben az addigi épületek nagy része elpusztult, majd az ár levonulása után szebb, modernebb épületek jelentek meg. Szegeden szinte egész évben találhatunk valamilyen programot, gondoljunk csak a Szegedi Szabadtéri Játékokra, vagy a Szegedi Ifjúsági Napokra. Nagyon élhetőnek tűnik az egész környezet a sok fiatallal, a rengeteg kerékpárossal és bicikliúttal, a virágos parkokkal, játszóterekkel, a hangulatos éttermekkel, kávézókkal és persze a Tisza-parttal.

Stílusos szállások Szegeden

Fogadalmi templom

A szegedi Dóm, vagy más néven a Magyarok Nagyasszonya székesegyház a várost elpusztító nagy árvíz után, a helyi lakosok fogadalmának hatására épülhetett fel.

A szegedi dóm

Hosszas építkezést követően 1930-ban szentelték fel a többféle stílusjeggyel rendelkező templomot. Látogatásunk során érdemes kombinált jegyet váltani, amellyel megtekinthető a történeti kiállítás, valamint a toronyból elénk táruló messze elnyúló alföldi városkép.

10 % kedvezmény a Szegedi Dóm Látogatóközpont belépőjegyeinek árából >>

Víztorony

Ottjártunkkor ritka élményben lehetett részünk, ugyanis éppen nyitva találtuk a Szent István téren található Víztornyot.

A szegedi víztorony

Mindenképpen megéri felmászni a toronyba, mert egyrészt szemet gyönyörködtető a látvány, ami elénk tárul, másrészt szemügyre vehetjük, hogy hogy néz ki egy víztorony víztározó részre.

Vadaspark

Akik szeretik az állatokat a természetes környezetükben megtekinteni és tanulmányozni, azoknak mindenképpen javaslom, hogy látogassanak el a szegedi Vadasparkba. A 44 hektárnyi területen az állatok földrészek szerint vannak csoportosítva, számos különleges fajjal is találkozhatunk. Gyerekek és felnőttek számára is képes akár egész napos szórakozási lehetőséget nyújtani.

Halászlé

Hogy megtaláltuk-e az ország legjobb halászlevét? Több étterem, több halas fogásának megkóstolása után kijelenthetem, hogy Roosevelt téri Halászcsárdában ettem életem eddigi legjobb halászlevét.

A híres szegedi halászlé nyomában

Ezzel egyben új hagyományt is útjára indítottunk. Keressük, hogy hol ehetünk legalább ilyen finom, vagy talán még ennél is ízletesebb halászlevet. Szívesen fogadunk minden tippet!

Mindenkinek javaslom, hogy látogasson el ebbe a csodás alföldi városba, amennyiben szeretné átérezni kicsit a helyi nyugalmat és szívesen elfogyasztana egy jó halászlevet.

Szállást keresel Szegeden? Itt tudsz válogatni >>

További szegedi programokat pedig itt találsz >>

/Fotók: Nagy Enikő/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%