Őszi élményszüretBarátokkalÍzkalandVidéki víkend

Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán 2021 – Ugorj fejest a különleges gasztrokalandba!

1 perces olvasási idő

Izgalmas kulináris kalandok, változatos koncertek, és színes programkínálat vár szeptember 17-18-án Palkonya Gasztrofaluban, a Szüreti Nyitott Pincék rendezvényen. Milyen élményeket tartogat a szüreti időszak egyik legnagyobb forgataga? Tarts velünk, máris mutatjuk! 

Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék 2021 – Ne hagyd ki az év szüreti forgatagát!

Régóta tervezed, hogy végigsétálsz a 19. században épült palkonyai pincesoron? A Szüreti Nyitott Pincék rendezvényen nem csak a présházakat látogathatod végig, de a helyi pincék borait is végigkóstolhatod, emellett Palkonya fantasztikus éttermei és bisztrói is rád várnak! 

Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán 2021 – Ugorj fejest a különleges gasztrokalandba!
Palkonyai pincesor présházai

2021-ben egy 0. nappal bővül a rendezvény, a pénteki napon Slow Gasztrovacsorákkal készülnek a látogatók számára a szervezők, és a Slow Living Mozgalom tagjai.  

Programok Palkonya környékén

A Szüreti Szombaton lesz lovas felvonulás és traktoros felvonulás is, méghozzá zenés kísérettel, de a Magashegyi Underground koncertjét, és a zenés-táncos kísérőprogramokat sem szabad kihagyni. Palkonya pincészetei zamatos helyi borokkal, a helyi éttermek és bisztrók pedig ízletes fogásokkal várják az érdeklődőket. A Pulled pork szendvics, a szarvasgombás ízek és a házi desszertek biztosan nagy népszerűségnek örvendenek majd. 

Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán 2021 – Ugorj fejest a különleges gasztrokalandba!
A helyi borokat érdemes lesz megkóstolni!

Slow Market, Palkonya Pohár, kóstolójegyek

Szeptember 18-án, szombaton a Szüreti Nyitott Pincék keretében tárt karokkal vár a Slow Market Palkonya Gasztrofaluban. A Malom Parkkal szemben található kézműves vásáron és piacon megismerheted a Slow Living Pannon kézműveseit, termelőit, és borászait.

A helyi pincék borait kóstolójeggyel kóstolhatod végig, a kóstolójegy tartalma 1 db Palkonya logós üvegpohár és 10 db kóstolójegy, melyeket a kijelölt pincészeteknél válthatsz be. A kóstolójegyeket a kijelölt pohárértékesítő pontokon lehet beszerezni.  

Tudtad? A palkonyai vincellérek borait logózott Palkonya Pohárból lehet majd megkóstolni, így a környezetünk megóvása felé is tehetsz egy lépést. Jól hangzik, nem igaz? 

Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán 2021 – Ugorj fejest a különleges gasztrokalandba!
Szőlőhegy Palkonyán

Hogyan juthatsz el Palkonyára?

  • Vonattal – Vonatok nagyjából kétóránként indulnak Pécsről Palkonyára. A menetidő 33 perc, a táv 31 km. Emellett Mohácsról és Villányból is indulnak járatok. Még több infó ITT >>
  • Busszal – Rendszeresen indulnak autóbusz já ratok a Pécsi autóbusz pályaudvarról. A menetidő járattól függően 35-50 perc lehet. Még több infó ITT >>
  • Autóval – Palkonya Budapesttől 2 óra 20 perces (M6), Pécs belvárosától 30 perces autóútra fekszik (578.út). 
  • Robur szolgáltatással – A Robur szolgáltatást a Villány-Palkonya útvonalon, illetve a palkonyai vasút és a Haraszti Birtok között lehet igénybe venni.
Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán 2021 – Ugorj fejest a különleges gasztrokalandba!
Palkonya hangulatos pincesora

Mivel készülj, ha részt veszel a szüreti programon?

Vigyél magaddal a piknikezéshez plédet, hogy a szabad ég alatt élvezhesd az édes pihenést, és vidd magaddal a családot és a barátokat is, hogy legyen kivel átélni a kulináris kalandokat.

A Szüreti Nyitott Pincék programjaihoz jókedvre is szükséged lesz, ha pedig tovább maradnál Palkonyán, a többnapos kikapcsolódáshoz fogalj szállást a Szallas.hu kínálatából!  

Erről a bájos faluról és további programtippekről bővebben itt olvashattok >>

(Képek: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%