Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásÍzkalandRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Télen is 20 fok és napsütés – irány Andalúzia!

1 perces olvasási idő
Alhambra

Itthon már beköszöntöttek a mínuszok, talán még a karácsonyunk is fehér lesz. Aki szeretne azonban télen is 20 fokban és napsütésben kirándulni, annak javaslom Andalúziát. Mi egy nagyobb baráti társasággal, a nyár közepén látogattuk meg a vidéket.

andaluzia

Malaga

Budapestről fapados járattal először Malagába érkeztünk meg. A szállásunk is végig a városban volt és bérelt autóval jártuk be Andalúzia további nevezetességeit.

Bár Malaga nem az a tipikus turista városnézős város, mégis érdemes eltölteni néhány napot Picasso szülővárosában. Látogassuk meg az Alcazabat, a 8. században épült mór erődítményt, majd a felette fekvő Gibralfaro várat, ahonnan mesés kilátás nyílik a városra és a kikötőre.

Malaga városában

A belvárosban sétáva ne hagyjuk ki a La Manquita katedrálist, és feltétlenül menjünk végig a Calle Larioson, Malaga ikonikus utcáján.

Tengerparti város lévén Malaga számos szép és jól felszerelt stranddal rendelkezik. Az óceán közelsége miatt a víz még nyáron sem nagyon melegszik 20-22 fok fölé, ami számomra már kicsit hűvös volt. A tengerparti hangulat és a parton található éttermek miatt azonban mindenképpen érdemes kilátogatni ide.

Tengerparti hangulat, Malaga

Finomságok Andalúziában

A gasztronómia szerelmeseinek ajánlom, hogy látogassák meg a Mercado de Atarazanast. Ha már itt járunk, feltétlenül kóstoljuk meg a spanyol nemzeti édességet, a Chocolate con Churrost, nem fogunk csalódni.

Churros

Granada

Granadáról valószínűleg mindenkinek a mór erődítmény, az Alhambra jut eszébe elsők között. Az épület valóban varázslatos látványt nyújt a mór építészeti stílus elemeivel a falon. A rengeteg zöld növénnyel és belső szökőkutakkal számomra olyan volt, mint egy oázis a sivatagban. Hatalmas területen fekszik, rengeteg a látnivaló, órákat el lehet itt bolyongani.

Alhambra, Granada

Tipp: Érdemes megváltani a belépőt előre, ami a Nazrid palotába, az Alcazaba-ba és Generalife-ba biztosít bejutást. Már a jegy birtokában is érkezzünk jóval az időpontunk előtt a sorok miatt. Ha lekéssük, sajnos már nem lesz lehetőségünk később bemenni.

Granada és környéke számos egyéb látnivalót is tartogat a látogatók számára. A kis zegzugos utcákon barangolva biztosan belebotlunk a Katedrálisba. Mi ottjártunkkor meglátogattuk az Albaicín városnegyedet, azon belül is felmentünk az Ermita de San Miguel Alto templomhoz, ahonnan csodás panorámával tárult elénk a város és az Alhambra.

Gibraltár

Igazán különleges élmény egy működő kifutópályán keresztül átsétálni egy másik országba, egy teljesen más kultúrába. Mindezt átélheti, aki ellátogat Gibraltárra, hogy megtapasztalja a mediterrán Anglia hangulatát. A félsziget közepén hatalmas szikla magasodik, ahová mi felvonó segítségével jutottunk fel. A szikla tetején számtalan majom él, akik néha igen szemtelenek tudnak lenni egy-egy táska elcsenésénél, kipakolásánál. Fontos azonban megjegyezni, hogy védett állatok, aki bántaná őket, komoly pénzbírságra számíthat.

Gibraltár egyben Európa legközelebbi pontja Afrikához. Tiszta időben láthatjuk a másik kontinenst is. Nekünk sajnos ehhez nem volt szerencsénk, de így mindenképpen van miért visszamenni.

Ronda

Andalúzia talán egyik legszebb városkája Ronda. Igazi mediterrán hangulatot kölcsönöznek a szűk utcák, a fehérre meszelt házak, a cserép tetők. A város egyik jelképe az Új híd, ami a két városrészt köti össze. A Guadalevín folyó partján magasodó hatalmas sziklafalak tetején épült Ronda.

Sevilla

A csillagtúránk során nekem talán Andalúzia fővárosa, Sevilla tetszett leginkább, amit egyben Andalúzia pénzügyi és kulturális központjaként is emlegetnek. A város számtalan látnivalót tartogat, ezért ha lehetőségünk van, töltsünk el több napot itt.

Városnézés Sevillában

Sevilla szintén büszkélkedik egy mór erődítménnyel, az Alcazarral, ami később királyi palotaként is szolgált. Itt található a világ legnagyobb gótikus katedrálisa, valamint a hozzá tartozó harangtorony, a Giralda is.

Giralda, Sevilla

Star Wars rajongóknak kötelező meglátogatni a Plaza de Espanat, ugyanis voltak jelenetek, amelyeket itt forgattak. A Canal de Alfonso partján kialakított sétányon igazán kellemes nyáresti sétát tehetünk flamenco zenével a háttérben. A folyó partján található a Torre del Oro is, amely egykoron katonai őrtoronyként működött.

sevilla

Tipp: Ha igazán bepillantást akarunk nyerni a spanyol kultúrába, látogassunk egy bikaviadalra. Csak erős idegzetűeknek ajánlom.

Mindenkinek javaslom, hogy fedezze fel maga is Andalúziát. Engem teljesen magával ragadott mind a táj, a kultúra, a nyelv és nem utolsósorban a gasztronómia is.

/Fotók: Nagy Enikő/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%