Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásToplisták

Top 10 biciklitúra a Dunakanyarban, minden korosztálynak (+szállástipp)

2 perces olvasási idő

Szédítő dunai kilátás, erdei környezet, strandok és remek cukrászdák várnak rád, ha kipróbálnád, milyen egy felejthetetlen biciklitúra a Dunakanyarban. Mutatjuk, melyik az a 10 útvonal, ahol a családdal és barátokkal is kikapcsolódhattok. 

Top 10 biciklitúra a Dunakanyarban

Összegyűjtöttük azokat a kerékpáros útvonalakat, ahol csodás táj és izgalmas látnivalók várnak. A bicikliket szállíthatjátok autón kívül vonattal is, vagy bérelhettek a térségben is kerékpárokat. 

Budapest – Szentendre biciklitúra

Az egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonal a Budapest és Szentendre közötti szakasz, amely a Budapest, Margit híd, budai hídfő – rakparti kerékpárút – Óbuda, Fő tér – Filatorigát – Római part – Lupa-sziget – Duna-part – Szentendre, Duna korzó útvonalon halad.

Top szállások Szentendrén >>

Szentendrére a 11-es főút melletti bicikliúton is eljuthatunk, ekkor érdemes útba ejteni az Omszki-tó partját, ahol akár piknikezni is lehet, vagy haladhatunk az ártéri erdőn át is. A tekerés nagy élmény lesz, ráadásul Szentendre rengeteg látnivalót tartogat a kirándulók számára. 

Látnivalók és programok Szentendrén >>

Szállástipp: Dali Apartment Szentendre

Két keréken Dunakesziről Vácra

Természeti kincsek, sétányok és helyi büfék mellett haladunk el, ha Dunakesziről Vácra tekerünk az EV6-os kerékpárúton. A táv kb. 20 km. Fontos tudni, hogy már átadták a Dunakeszit Budapesttel összekötő kerékpárutat is, így akár a fővárosból is eltekerhetünk Vácra

Szállástippek Vácon >>

A bicikliút mentén több helyen is megállhatunk gyönyörködni a dunai panorámában és a Szentendrei-sziget látványában. Vác egyébként igazi csillagtúraközpont, tehát a környéken több látnivaló is elérhető könnyen a városból, ám ha Vácon maradunk, akkor sem fogunk unatkozni.

Kihagyhatatlan látnivalók Vácon >>

Szállástipp: Camelot Club Hotel és Étterem Vác

Indulj Vácról, célozd meg Nagymarost!

A Vác – Nagymaros biciklitúra a Dunakanyarban az egyik legnépszerűbb, hiszen csak 17-18 km az útvonal, könnyen teljesíthető, nincsenek benne nagy emelkedők és a panoráma is szép. 

Top szállások Nagymaroson >>

A táv érinti Kismarost és Verőcét is, utóbbi legnagyobb előnye, hogy a vízparton strandolni is lehet, méghozzá a legendás Ybl Miklós támfal szomszédságában. 

Nagymarosra érve ne álljunk meg a révnél, bátran tekerjünk végig a vízparti sétány végéig, ahonnan csodás kilátás nyílik a Visegrádi-hegységre és a visegrádi Fellegvárra. A révhez visszatérve strandolhatunk, vagy a helyi büfék, fagyizók vendégszeretetét is élvezhetjük. 

Mit csinálhatsz Nagymaroson? >>

Szállástipp: Aranyos Házikó Nagymaros

Kipróbálnád a Nagymaros – Helemba utat?

Nagymarostól egészen a Helembára érkező Ipolydamásdi-hídig az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat nyomvonalán haladhatunk. A bicikliút szinte hibátlan, tekerés közben mesés kilátás nyílik a Dunára, a Pilis – Visegrádi-hegységre, a Börzsönyre és az Ipolyra.

Top szállások a környéken >>

A 32-33 km-es táv nem megerőltető, az útvonalon kisebb-nagyobb emelkedők vannak, de hagyományos kerékpárral is könnyedén teljesíthető. A legszebb rész a Nagymaros – Zebegény között haladó Beatrix Királyné kerékpárút, amely közel halad a Dunához, árnyas részen. 

Programtippek a közelben >>

Szállástipp: Erdei Kabin Nagymaros

Zebegényből Sződligetre

Ha fordított irányban haladunk az EV6-os kerékpárúton, Zebegény és Sződliget között csodás útvonalon tekerhetünk. A közel 30 km-es szakasz akár családi kiránduláshoz is ideális választás.

Szállástippek Sződliget közelében >>

Zebegényben ne üljünk azonnal kerékpárra, a Kós Károly-kilátóhoz érdemes felsétálni a kilátás kedvéért, Sződligeten pedig a Mesetó, azaz a Sződligeti Horgásztó kihagyhatatlan látnivaló. 

Top programok a környéken >>

Szállástipp: Aranyhal Vendégház Sződliget

Skanzen – Pap-rét körút gyerekekkel

A Szentendrei Skanzen népszerű kirándulóhely a térségben, ezért egy olyan biciklitúra a Dunakanyarban, ami a szabadtéri néprajzi múzeumot is érinti, csakis jó választás lehet. 

Szállástippek Szentendrén >>

A Skanzen – Pap-rét – Skanzen vonalon haladó, PB3 jelzésű útvonal zömmel aszfaltos részeken visz, a könnyű túrát kb. 1 óra alatt lehet teljesíteni. A Pap-réten belefér esetleg egy kis piknikezés, Szentendrén pedig a skanzen Erdély épületegyüttese remekül kiegészíti az egynapos programot. 

Látnivalók Szentendrén >>

Szállástipp: Bükkös Hotel & Spa Szentendre

Visegrád – Skanzen – Visegrád kitartó bringásoknak

Aki szereti a Skanzent, de egy kicsivel hosszabb útvonalat is szívesen kipróbálna két keréken, annak jó szívvel ajánljuk a Telgárthy-rét (Visegrád)– Pap-rét – Skanzen – Pap-rét –Telgárthy-rét (Visegrád) szakaszt. 

Foglalj szállást Visegrádon >>

A PB4 + PB3 jelzéseket követve egy közepesen nehéz, 2 órás túrára kell számítani, ami igen fárasztó, de valós sportértékkel bír.  Visegrád történelmi, természeti és kulturális kincseire is szánjunk időt, az Apátkúti-patak völgyében a Telgárthy-réten kívül az Ördögmalom-vízesés és a Bertényi Miklós Füvészkert is bakancslistás látnivaló. 

Látnivalók és programok Visegrádon >>

Szállástipp: Patak Park Hotel

Pap-réti túra Pilisszentlászlónál

Friss erdei levegő, gyönyörű környezet és madárcsicsergés vár ránk, ha a Kisrigó Vendéglő (Pilisszentlászló) – Hegytető (Pilisszentlászló) – Pap-rét – Hegytető (Pilisszentlászló) – Kisrigó Vendéglő (Pilisszentlászló) szakaszon tekerünk. 

Top szállások a környéken >>

A PB2 jelzésen egy rövid szakasz kivételével végig aszfaltos úton haladhatunk, a könnyű-közepes nehézségű biciklitúra a Dunakanyarban rejtett, kevésbé zsúfolt részen vezet. 

Fontos tudni, hogy esőzések után ez a szakasz nem ajánlott a rövid, földes úton vezető szakasz miatt. 

Megnéznéd a programokat is? >>

Szállástipp: Thermal Hotel Visegrád

Tekerj Nógrádról Királyrétre

Aki nem tekert még Nógrádtól Királyrétig, annak érdemes felírnia a programot, mert ideális táv egy családi tekeréshez

Foglalj szállást a környéken >>

A Börzsönyben haladó 4 km-es kerékpározható utat akár hosszabbra is kibővíthetjük, ebben az esetben a biciklitúra a Dunakanyarban a Kismaros – Királyrét – Nógrád – Diósjenő – Kemence – Ipoly-völgye – Szob vonalon is teljesíthető. 

Kemencén és Királyréten akár kisvasúton is utazhatunk, a gyerekek legnagyobb örömére. 

Programok és látnivalók >>

Szállástipp: Völgyzug Vendégház Szokolya

Teszteld az Esztergom – Párkány – Helemba útvonalat! 

Az esztergomi bazilikától a Mária Valéria hídig tekerünk, onnan pedig át Párkányba, hogy Garamköves felé vegyük az irányt. Innen Helemba felé indulunk az 1515-ös számú úton.

Top szállások Esztergomban >>

Egy darabig a Garam mentén megyünk, majd visszatérünk a Duna partjára, ahol Szlovákia legdélibb fekvésű és legalacsonyabb hegységének természeti kincseit csodálhatjuk meg. 

Itt érdemes ránézni a navigációra, mert táblát nemigen találunk, de keveset kell már csak tekernünk, hogy az Ipolydamásdi-hídhoz érjünk. Szobig már ne tekerjünk, itt ugyanis már nem közlekedik rév, tehát ugyanezen az útvonalon jutunk majd vissza Esztergomba. 

Programtippek Esztergom környékén >>

Szállástipp: Szent Kristóf Panzió

Felkerült a bakancslistádra az egyik általunk ajánlott biciklitúra a Dunakanyarban? Pattanj két kerékre és foglalj szállást hozzá nálunk >>

A biciklitúra közben remek fotókat is készíthetsz a Duna-parti sétányokon >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
114 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Nyári vakáció

    TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére

    3 perces olvasási idő
    Csobbanóhelyek

    5+1 kenutúra a Dunakanyarban – Büfékkel, strandokkal, sütögetéssel (+ szállástippek)

    1 perces olvasási idő
    Balcsi

    Gyerekbarát nyaralás a Balatonnál – TOP 8 hotel családoknak az északi és a déli parton

    1 perces olvasási idő