HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

TOP 10 szállás Omišban, ha még keresitek az álomnyaralás helyszínét

2 perces olvasási idő

A sziklák birodalmaként emlegetett Omiš lehet az álomnyaralásotok helyszíne, ha szeretitek a kalandokat, az aktív pihenést, de nem vetitek meg a láblógatós tengerparti lazulást sem. Az egykori kalóztanya ma már a gyerekes családok kedvence, mert a Cetina folyó hordalékának köszönhetően remek homokos strandok alakultak ki a part mentén. 

Szállások terén talán pont a családok miatt a városban az otthonos apartmanok dominálnak, de akad azért nagyobb szálloda is. Összeállítottunk nektek egy TOP 10-es listát, ahol változatos szállásokat mutatunk be, hogy a nyaralás valóban álomszerű legyen.

TOP 10 szállás Omišban

Hotel Villa Dvor Omiš***

Bár valóban az apartmanok a legnépszerűbb szálláshelyek a városban, de a Hotel Villa Dvor Omišt meg kell említenünk a TOP 10-es listánkon, mert az erődítményre hasonlító hotel szobáiból csodás kilátás nyílik a tengerre, a folyóra, vagy éppen a városra. A strandok innen kicsit távolabb vannak, 700 méterre található a legközelebbi homokos strand, 900 méterre a városi strand, de cserébe több látnivaló is elérhető közelségre van innen, köztük a Mirabela erőd is.

A hotel nagy előnye, hogy a szobaár magában foglalja a reggelit, ami helyi finomságokat is felsorakoztat, felár ellenében pedig félpanzió is foglalható.

A hotel családias hangulatát biztosítja, hogy mindössze 25 szobája van, ezért azoknak is tetszeni fog, akik nem szeretik a nagy komplexumokat, de nem szívesen mondanak le egy hotel által nyújtott kényelemről.

A szállásnak nincs nagy wellness részlege, de a tengerparton ez talán nem is annyira fontos. Az egész évben használható kültéri jacuzzit már csak a kilátás miatt is érdemes kipróbálni!

Hotel Villa MiraMar Omiš****

Omiš közkedvelt négycsillagos szállodája a Hotel Villa MiraMar, ami a kristálytiszta tenger és a különleges látnivalók mellett szolgáltatásai révén egy kis pluszt is csempész a horvátországi nyaralásba.

A város kissé távolabb, körülbelül 3 kilométerre található, de a hotel közvetlen szomszédságában van a Nemira strand, valamint autóval több látnivaló és strand is elérhető akár pár perc alatt.

A szálláshely egyik nagy előnye, hogy a reggeli már alapból benne van az árban, és a hotel saját éttermében akár teljes ellátásra is van lehetőség.

Wellness részlegében gőzfürdő, szauna és erősítőterem vehető igénybe. Felár ellenében több féle masszázs lehetőséget is kínálnak. A hotel gyerekbarát, 2 éves korig ingyenesen biztosítanak szállást. Gyermekek részére minden nap különböző programokat szerveznek, sőt, díjköteles szolgáltatásaik között gyermekfelügyelet is szerepel, így a szülők is kikapcsolódhatnak kicsit. 

Apartment Adrian Omiš

A tengerre néző 5 fős apartman 3 hálótérrel rendelkezik, ezért kiváló szállás nagyobb családoknak is, még akkor is, ha több generáció nyaral együtt.

A legközelebbi strand kissé távolabb, 900 méterre van, de cserébe egy igazán szépen berendezett, hangulatos, modern apartmanban pihenhet a család. A tágas tereknek köszönhetően a szállás hangulata kifejezetten otthonos, amit csak fokoz, hogy felszereltség tekintetében is magasan az élen jár a Szallas.hu adatlapján olvasható vendégértékelések szerint.

Villa Whitehouse Omiš

A Villa Whitehouse Omiš 9 gyönyörűen berendezett apartmannal várja vendégeit, melyek között találhatók romantikus 2 fős kuckók és nagyobb, két hálóteres családi lakosztályok is. Nehéz választani a szebbnél szebb szobák közül, de ha tehetitek, akkor erkélyeset foglaljatok, mert a szállásról a kilátás is nagyon szép a tengerre.

Elhelyezkedését tekintve kiváló, sétatávolságra található több strand, illetve a boltok, éttermek is könnyen megközelíthetők akár gyalogosan is.

A házigazdák vendégszeretete nagy mértékben hozzájárul az itt töltött felejthetetlen vakációhoz, hiszen a vendégek kényelmét mindennél fontosabbnak tartják. Az apartmanok jól felszereltek, de ha valamire mégis szükség lenne, azt készségesen biztosítják.

Hogy mennyire elégedettek az itt megszálló vendégek, azt bizonyítja kiváló értékelés és a sok dicsérő szó is.

„Álmaink nyaralását töltöttük Omisban, és ehhez a szállás is hozzájárult. Közel van a sétálóhoz, de az utca zaja mégsem zavaró. Kellemes klimatizált lakosztályok. Csak ajánlani tudom…persze csak úgy, hogy nekünk is maradjon hely jövőre…”

Apartmani Marija Omiš

Ennek a kiváló értékeléssel bíró szálláshelynek feltétlenül a TOP 10-es listánkon a helye, mert amellett, hogy nagyon szépen, igényesen berendezett apartmanokról van szó, az elhelyezkedése is remek. Alig 100 méterre már szuper strandokat találunk.

A lakrészek tágasak és kifejezetten otthonosak, a szállás kertje pedig gondozott. A vendéglátók nagyon kedvesek, bármiben szívesen segítenek. A legtöbb szobához tartozik tágas erkély is, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tengerre.

Ezt a tengerparti szállást kifejezetten ajánljuk kutyával nyaralóknak, mert a négylábú kedvencek ingyenesen bevihetők.

Apartman Vito Omiš

Az Apartman Vito a közepes árkategóriájú szállások közé tartozik, de cserébe egy teljesen modern környezetben pihenhetünk és ár-érték arányban az egyik legnépszerűbb szálláshely. Egy igényesen kialakított lakóparkban található az erkélyes lakosztály, ami a vendégek szerint rendkívül kényelmes és praktikus kialakítású.

Kisgyerekes családoknak is ideális választás, mert körülbelül 200 méterre található egy homokos strand, de kavicsos és Kék Zászlós strandok is vannak a közelében.

Apartments and Rooms Nikola Omiš

Az Apartments and Rooms Nikola egészen biztosan el fog varázsolni, ha bizalmat szavaztok a helynek, mert mind a 7 szobájukból meseszép kilátás nyílik a tengerre. Ez már önmagában is nagyon csábító, de azért azt is fontos megemlíteni, hogy a szobák és apartmanok nagyon jól felszereltek, így az itt megszálló vendégek semmiben nem szenvednek hiányt.

Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően könnyen elérhetők innen a közeli strandok, de olyan fontosabb látnivalók is, mint például a Stari Grad erőd, a Mirabela erőd vagy a Szent Péter templom.

Villa the View Omiš

Ez a szállás kakukktojás az előzőekhez képest, de mindenképpen TOP-listás, mert aki fényűző luxus nyaralást tervez, annak nem is kell tovább keresgélni. 

Az üdülőház alapterülete 255 négyzetméter, ami 3 hálószobát, 2 fürdőszobát, 2 wc-t és egy tágas konyhát foglal magában, így nagyobb családnak vagy baráti társaságnak is ideális lehet.

A strandok kicsit távolabb esnek, de a villa saját medencével is rendelkezik, és a nagy teraszról gyönyörű a kilátás a tengerre.

Apartment Zorica Omiš

Az Omiš óvárosában található apartmanban akár egy 4 fős család is elfér, mivel két hálótere van, de pároknak is ajánljuk. A városközpont alig 100 méterre van, ezért remek választás olyan utazóknak, akik szeretik belevetni magukat az éjszakai életbe. 

Alig párszáz méterre remek strandokat és helyi fogásokat kínáló éttermeket, bárokat is találni.

Az apartman berendezése nem csak modern, hanem nagyon igényes is, mintha egy katalógus képei elevenednének meg. Nagy és kényelmes ágyak, tágas, jól felszerelt konyha és fürdőszoba jellemzi, a maximum pontos vendégértékelések pedig csak alátámasztják, hogy jó döntés ide foglalni a nyaralást.

Apartment Toma Omiš

Az Apartment Toma egy 4 apartmanból álló épület, amit azoknak ajánlunk, akiknek fontos, hogy minden elérhető legyen akár egy kellemes sétával is. A szobák egyszerűek, de kényelmesek, akiknek szükséges, kiságyat is kérhetnek, illetve gyerekes családoknál az is fontos szempont lehet, hogy van lehetőség ingyenes mosásra, így nem kell olyan sok ruhát bepakolni.

Az apartman előnye, hogy alig 200 méterre van a strand, sőt Kék Zászlós minősítéssel bíró strand is van a közelben. Központi elhelyezkedésének köszönhetően szinte elég csak kilépni az utcára, és máris találni boltokat, éttermeket, így valóban minden karnyújtásnyira van.

Kihagyhatatlan látnivalók és programok Omišban

Ha már végiglátogattátok a város legjobb strandjait, ne hagyjátok ki a legjobb látnivalókat sem! Amit mindenképpen érdemes megnézni:

  • Séta az óvárosban
  • Stari Grad (Fortica) erőd (megközelíthető egy Via Ferrata útvonalon is)
  • Mirabela erőd
  • Cetina-kanyon felfedezése
  • Hajókázás (bátrabbaknak rafting) a Cetina folyón
  • Zipline a Cetina felett

Részletes programajánlónkat itt olvashatjátok >>

Omis lehet a tökéletes álomnyaralás helyszíne! Nektek már csak választani kell! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%