ToplistákCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekŐszi élményszüretProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

TOP 3 extrém kalandpark és aktív program a hegyekben

2 perces olvasási idő
Fun Extreme Canopy és Kalandpark - Visegrád

Mielőtt teljesen begubóznál otthon, vagy szinte eltűnnél a munkahelyi feladatokban, ne feledd: legjobban a szabadtéri programokban töltődhetsz fel! Próbálj ki valami újat, legyél bátor és vegyél részt az alábbi extrém szórakozások valamelyikében!

Mátra – Oxygen Adrenalin Park

Kellemes erdei környezetben szórakozhatsz a Mátra déli részén fekvő Sástón. Az Oxygen Adrenalin parkban 35 élményelem vár, kicsik és nagyok is biztosan megtalálják a kedvencüket, egész napos program adrenalinnal, jó levegővel, hatalmas nevetésekkel.

Magasan a legjobb! – Mátra Bob
A Mátra bob az ország legmagasabban fekvő bobpályája. Kaland a javából a 930 m hosszúságú pályán száguldozni. Az egész család élvezni fogja ezt a programot. A sikítás is garantált, hiszen akár 42 km/h sebességgel is csúszhatsz.

Lélegzetelállító élmény – sástói függőhíd
Amint észrevesszük a fejünk felett lévő függőhidat, elakad a szavunk. A bátor jelentkezők 18-28 m közötti magasságban, 183 m hosszan haladhatnak át a sástói kőbánya felett.

Függőhíd (fotó: Deák-Ember Ágnes)

Hihetetlen panoráma tárul elénk a hídról mindkét irányban: a jellegzetes sárga színű sástói kilátót, Gyöngyös városának látképét és Kékestetőt a TV toronnyal is megcsodálhatjuk és kellemes látvány az alattunk található tó a tavirózsáival is. Magyarországon páratlan létesítmény a függőhíd és Európában is kevés hozzáfoghatóval találkozhatunk.

Szabadesés az adrenalinparkban
A szabadesés élménye minden kalandort vonz. A sástói adrenalinparkban átélheted az extrém érzést, amikor egy óriás hintában ülve, 20 m szabadesés után a kötél megfeszül. Tériszonyosoknak nem ajánlott, viszont hihetetlen, semmihez sem hasonlítható élmény annak, aki vállalkozik rá és kipróbálja ezt a Közép-Európában egyedülálló, szenzációs játékelemet.

Megúszod szárazon?
Ez a kérdés, ha a vízi akadálypályát választod. Az ingyenesen használható pályához ügyesség szükséges, hogy szárazon a túlsó partra érkezhess. Az izgő-mozgó elemeken kalandos átjutni és nem is mindig sikerül. Váltóruhával készülj, a zsebeidet pedig ürítsd ki indulás előtt. Ha egyszerre többen indultok szerencsét próbálni, még izgalmasabb.

Szállást keresel a Mátrában?

Zempléni-hegység – Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyen lévő Zemplén Kalandparkban libegőről és egy többszintes kilátóból is meg lehet csodálni a mesés Zemplén vidékét, de kalandosabb programokban is részünk lehet. Érdemes tesztelni a merészségünket!

Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely (fotó: Zemplén Kalandpark facebook)

Csúszni jó!
Kipróbálnád az ország leghosszabb bobpályáját? Akkor jó helyen vagy! 2275 méter hosszú pályán lehet csúszni, a bobokat pedig abszolút biztonságosan alakították ki, 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződnek. A pálya elhelyezkedése, a környék szépsége pluszt ad a felejthetetlen élményhez.

Mászásra fel!

Magyarország legmagasabb beltéri mászófalán mozgathatod meg elgémberedett végtagjaidat, ha  pedig még több izgalomra vágysz, akkor a köteles mászás helyett válaszd a biztosítás nélküli nehézségi mászást, élvezd a szabadságot a 3-4 méteres magasságban.

Ezenkívül 4 különböző nehézségű kalandtúra pályán tesztelheted kitartásodat, erődet. A pályát záró 60 m hosszú drótkötélpályán való lecsúszás pedig a hab lesz a tortán!

Szálláshelyek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében >>

Extrém kalandra vágyóknak

Lenyűgöző élmény az üvegpanorámás zárt kabinban utazni a Szár-hegy és Magas-hegy között, de tedd meg egy 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán a több, mint 1 km-es szakaszt. Repülj, akár a sólyom! Ez ugyanis a pálya neve, és ilyen extrém kötélpálya hazánkban nincs is máshol, Európában egyelőre csak az alpesi területeken találkozhatsz vele.

Visegrád – Gokart és Kalandpark

Egy igazi kis versenypálya vár az ország festői részén, a Dunakanyarban, Visegrád szélén. Izgalmas kanyarokban tesztelheted a tudásod és vezetheted le a mindennapi stresszt a nagyszerű gokartokkal száguldozva.

Visegrád Gokart és Kalandpark

A kalandparkban gyerekek és felnőttek számára is kialakítottak pályákat. Már 4 éves kortól is lehet mászni. Tartalmas napot tölthet az egész család a Gokart és Kalandparkban, melyet még sokáig fogtok emlegetni. A kikapcsolódás, a szórakozás és az adrenalinszint emelkedése garantált, de másnap izomlázra is számíthatsz.

Fun Extreme Canopy

Tedd próbára a bátorságodat és élvezd a 11 oszlop közötti lecsúszást a Fellegvár közelében található kötélpályán! Fentről, a Nagyvillám étteremtől indul ez a nagyszerű extrém program. 12 éves kortól lehet igénybe venni és 14 méteres a legmagasabb pont.

Fun Extreme Canopy és Kalandpark – Visegrád

Nem fogod megbánni, ha kipróbálod és meglátod, nagyon gyorsan elfog telni az 50 perc, amíg a 10 szakaszon végigérsz. Maximum 10 fős csoportokban indulnak a csúszások, miután mindenki megkapta a biztonságos felszerelést és két kísérő is veletek lesz a program végéig. A fák lombjai felett száguldást imádni fogod, a látvánnyal pedig nem fogsz győzni betelni. A lecsúszások között várakozva a visegrádi vár, a mesés Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis hegyeinek pazar panorámája tárul eléd. Magyarország első canopy pályája a legjobb választás, a tökéletes aktív program, ahol a lényeg a sebesség, a látvány és a szabadságérzet élménye.

Visegrádi szálláshelyek >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%