ÍzkalandBarátokkalKedvenc szállásokKülföldi kalandokŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

Gasztrokalandozások – TOP 5 étterem Varsóban

1 perces olvasási idő
TOP 5 étterem Varsóban

Varsói utazásom alatt volt lehetőségem kipróbálni különböző éttermeket, és olyan ínyencségeket, mint például a káposztatorta, vagy a mézes-mogyorós szósszal leöntött oldalas. A lengyel ételekkel kapcsolatos élményeim mind pozitívak voltak a néhány napos kaland alatt, ezért úgy gondoltam, hogy megmutatom nektek is, hova érdemes betérni. Ha a nagy városnézésben megéheztek, akkor ezeket a helyeket érdemes kipróbálnotok! Top 5 étterem Varsóban!

TOP 5 étterem Varsóban
Desszerttál a Stary Dom étteremben

5 kitűnő étterem Varsóban

1. WuWu Bar

A WuWu Bar nagyjából egy éve nyitott meg Varsó Praga városnegyedének Koneser központjában, a lengyel Vodka Múzeum területén. Az étterem fiatalos hangulata magával ragadott, amikor beléptem, a finom illatok pedig ellenállhatatlanul hívogattak az egész napos séta után. Vannak bizonyos napok, amikor programok várják az idelátogató vendégeket, közös focimeccsnézés vagy dj, aki még nagyszerűbb hangulatot csinál a vacsora vagy ebéd mellé. Amikor itt jártam, a menü húsleves volt háromféle húsból; báránnyal, mentával és kecskesajttal töltött tortellini; befejezésként pedig alternatív sajttortát ettünk újrahasznosított konzervdobozból.

2. Bazyliszek

Az óvárosi étterem, a Bazyliszek, egy régi és lenyűgöző történetet mesél el. A monda úgy tartja, hogy régen Varsó városának egyik épületében élt egy baziliszkusz, aki éjjel járta az utcákat, és aki a közelébe merészkedett, kővé változtatta csupán egy pillantással. Senki nem tudta megfékezni a szörnyet, míg a városba nem érkezett Jan Ślązak, aki hősként egy tükröt tartott a szörny elé, így elérte, hogy kővé dermessze önmagát. Jant hősként ünnepelte az egész város. Hajaz kicsit a Harry Potter második részére, igaz? Lehet, hogy innen az ötlet! A történet mellé pedig az étterem olyan gasztro finomságokat kínál, mint például a mézes-mogyorós szósszal leöntött oldalas, vagy az almás pite, amit vaníliafagyival szolgálnak fel. Nyami!

Szálláshelyek Varsóban >>

3. Prasowy tejbár

Lengyelországban kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a tejbárok még ma is. A kommunista évek alatt nagyon szerették az emberek, hiszen kevés pénzért nagy adag ételt adtak akkor is és manapság is. A varsói városnézés során érdemes meglátogatni a Praszowy tejbárt, ahol önkiszolgáló étterem lévén tipikus menza stílus fogad, viszont cserébe az étel mennyei! A sóskalevest és a pierogit ne hagyjátok ki! A lengyel tradicionális ízek alapját képezi mindkét étel, így érdemes kipróbálnotok.

4. Zielony Niedzwiedz

Az étterem magyar neve Zöld Medve. Az egyik kedvenc helyem lett. Az étterem a tradicionális lengyel konyhát magyar borokkal egészíti ki, ami valljuk be, Varsóban nem túl gyakori. Kérjünk bármilyen bort, legyen az édes fehér vagy száraz vörös, hoznak. Az étel pedig fenomenális! Legyen az egy egyszerű húsleves, vagy egy céklaleves, egy sajttál vagy egy steak, nem fogunk csalódni sem a kiszolgálásban, sem pedig a minőségben.

A hely specialitása, hogy “slow food” elven működik, ami azt jelenti, hogy friss, egészséges alapanyagokból készítik az ételeket. Eltérően a “fast food” éttermektől, itt hosszú órákon át ízlelgethetjük a finom vacsorát egy jó bor társaságában. Érdemes többen menni, barátokkal, vagy párban, nem fogunk csalódni! Nálam 10/10 volt a Zöld Medve!

5. Stary Dom

Sosem láttam még olyan családias hangulatú éttermet, mint amilyen a Stary Dom a Puławska utcán. Az étterem egy meleg, kedves hangulatú hely, ahová mindenkit bíztatok, hogy térjen be egy vacsorára. Az étel friss és változatos, nagyszerű lengyel specialitásokkal várják az idelátogató vendégeket. Előételnek olyan különleges remekeket hoztak, mint az olajos hering, és a beefsteak. A séf előttünk készítette el a beefsteaket és hozta ki az alapanyagokat az asztalhoz. Nagyszerű élmény volt látni mindezt, miközben a hangulat fokozódott. Főételnek steaket szolgáltak fel gombamártással és zöldségekkel, desszertnek pedig egy sütemény-válogatást kaptunk.

Remélem, meghoztam a kedveteket egy gasztrotúrához Varsóban! Élvezzétek minden percét, hiszen a lengyel konyha fenséges ételekkel várja látogatóit!

Ha pedig szállást kerestek a lengyel fővárosban, itt tudtok válogatni a jobbnál-jobb helyek közül >>


Olvass tovább: 7 kihagyhatatlan látnivaló Lengyelországban


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%