Eldugott kirándulóhelyekToplistákVidéki vendégségVidéki víkend

Top 7 eldugott úti cél – Hangulatos falvak bakancslistás látnivalókkal

1 perces olvasási idő

Elbűvölő tavak, mesébe illő kastélyok, elfeledett várak és hagyományőrző értékek várnak az ország számos pontján. Mutatjuk, melyek azok a hangulatos falvak, amelyek bakancslistás látnivalókkal csalogatnak! 

Hangulatos falvak, bakancslistás látnivalókkal 

Összegyűjtöttük neked, melyek azok a hangulatos falvak, ahol eldugott kincsekkel és rendhagyó látnivalókkal találkozhatsz. 

Luby-kastély, Nagyar

Nagyar, a jellegzetes szatmárfalu népszerű látnivalója a klasszicista stílusú Luby-kastély, amely interaktív kiállítással, egy varázslatos rózsaligettel, és szabadon sétáló pávákkal várja a látogatókat. 

A kívül-belül újjáépített kastély mellett érdemes felkeresni a falu szélén Petőfi fáját, amely a költő Tisza c. költeményének állít emléket. 

Foglalj szállást a közelben >>

Top 7 eldugott úti cél - Hangulatos falvak bakancslistás látnivalókkal
Luby-kastély, Nagyar

Teréz Anya-kilátó, Zalaköveskút

Zalaköveskút határában, a legmagasabb csúcson található a Teréz Anya-kilátó, amelynek névadója Kalkuttai Szent Teréz. 

A kilátóból egyedülálló panoráma nyílik a környező vidékre, tiszta időben a Zalai-dombság tökéletesen kirajzolódik, illetve Keszthely és Hévíz városa is felbukkan. Az építménytől indul egy túraösvény is, ami átvezet a hegyen. 

Szállások a környéken >>

Top 7 eldugott úti cél - Hangulatos falvak bakancslistás látnivalókkal
Teréz Anya-kilátó

Erdőbényei Bányató, Erdőbénye

Az Erdőbényei Bányató a 230 méter magas Mulató-hegy egykori kőbányájának területén alakult ki. A türkizkék vizű bányató mélysége helyenként a 20 métert is eléri, az oldalában található kőzetfalon fel lehet sétálni a felső részre, ahonnan bámulatos kilátás tárul a szemünk elé. 

A hazánkban rejtőző hangulatos falvak közül Erdőbénye egyértelműen a túrázók egyik kedvence, a tengerszem látványa igazán megkapó.

Szállások Erdőbénye közelében >>

Top 7 eldugott úti cél - Hangulatos falvak bakancslistás látnivalókkal
Erdőbényei Bányató

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, Fertőrákos

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház a Fertő-tó térségének egyik leglátványosabb turisztikai attrakciója. A kőfejtőben kialakított Témaparkban megismerkedhetünk a terület kőzettani és őslénytani értékeivel, a Sziklai Benge Tanösvény pedig a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti kincseit mutatja be a látogatóknak. 

A barlangban egy különleges atmoszférájú Barlangszínházat alakítottak ki, amely a legmodernebb hang- és fénytechnikának köszönhetően egyedülálló színházi és koncert helyszín. 

Foglalj szállást a környéken >>

Top 7 eldugott úti cél - Hangulatos falvak bakancslistás látnivalókkal
Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, Fertőrákos

Bujáki vár, Buják

Buják várának romjai a 310 méter magas Sár-hegyen találhatók, a falutól északra. Egyes feltételezések alapján a vár már a tatárjárás előtt is itt állt. A várrom egész évben szabadon látogatható, a kirándulás nagyjából 2-3 órás programot jelent. 

Szállások Buják közelében >>

Szintén Bujákon található a Sasbérci-kilátó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Börzsönytől egészen a Mátráig. A kilátónál padok és asztalok állnak, ezért piknikezésre is van lehetőség. Remek célpont, ha hangulatos falvak közelében keresünk eldugott úti célt. 

Pacsai Állatsimogató, Pacsa

A Pacsai Állatsimogató nyugodt, természetes környezetben várja azokat, akik szívesen megismerkednének az itt élő pónilovakkal, kecskékkel, birkákkal, nyulakkal, szamárral, illetve törpemalaccal. Az állatokat megsimogathatjuk és megetethetjük, emellett pónilovaglásra is van lehetőség. 

Foglalj szállást Pacsa környékén >>

Szennai Skanzen, Szenna

A Szennai Skanzen Somogy megyében várja azokat, akik a Zselic népi építészetével szeretnének megismerkedni. 

10 romantikus parasztház, amely egy skanzenbe repít >>

A Kaposvártól mindössze 8 km-re található skanzen az országban harmadikként, a közösség aktív részvételével jött létre. Célja, hogy bemutassa Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, tárgyi és szellemi örökségét. 

Szállások Szenna környékén >>

Látogatásunk során megismerhetjük a hagyományos somogyi ízeket, és bepillantást nyerhetünk a kiskertek művelésének, illetve a gyógynövények felhasználásának titkaiba. Kár lenne kihagyni, a hazai hangulatos falvak közül Szenna a turisták egyik legnagyobb kedvence. 

Top 7 eldugott úti cél - Hangulatos falvak bakancslistás látnivalókkal
Szennai Skanzen

Magyarországi skanzenek, ahol a hagyományok tovább élnek >>

Többnapos kirándulást tervezel a hangulatos falvak közelében, hogy több idő jusson felfedezni a környék látnivalóit, kirándulóhelyeit és programjait? Foglalj szállást a Szallas.hu kínálatából még ma >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
78%
Imádom
Imádom
19%
Vicces
Vicces
4%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő