CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretTavaszi zsongásToplisták

10 különleges gyógyfürdő, amit érdemes kipróbálnod

2 perces olvasási idő
Kiskunmajsai Gyógy- és Élményfürdő

Hátradőlve, semmire nem gondolva, egyedül, családdal, barátokkal, zenét hallgatva, vagy csöndre figyelve, beszélgetve és nevetve. Csak így érdemes pihenni és regenerálódni a szabad pillanatokban! Hazánk jobbnál jobb termál- és gyógyfürdői várják, hogy ősztől tavaszig felkeressük őket, most ehhez adunk néhány szuper ötletet, természetesen szállásajánlatokkal kiegészítve. 

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A létesítmény fedett és szabadtéri gyógymedencéiben valóban megmártózhatnak az egészségben a vendégek. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Nemrégiben további két gyógyvízzel gyarapodott Mórahalom. A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek.

 

Szállást keresel Mórahalmon? A fürdőhöz közeli Írisz Apartmanházat javaslom >>

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Észak-Magyarország egyik legnépszerűbb gyógyfürdője, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő egész évben várja a vendégeket.

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd

2011-ben adták át a szaunavilágot, ahol a hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aroma kabin és sókabin áll a vendégek rendelkezésére. A szaunázás utáni felfrissülést a jégkút és a merülőmedence szolgálja. Ezek mellett jakuzzi és terápiás medence is igénybe vehető a fürdőben.

 

Szállást keresel Mezőkövesden? A fürdőhöz közeli Pandora Zsóry Apartmanokat ajánlom. Foglalás >>

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő – Szeged

Szeged a napfény városa, és nem csak szép ívű folyójáról, hanem a termál és wellness fürdőjéről is híres.

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő, Szeged

A több mint 100 éves felújított műemléképületbe belépve a harmónia veszi át a szerepet. A megújult Anna Fürdő jobb szárnyában található a termál részleg. Ez a szárny elsősorban a családok, baráti társaságok pihenését szolgálja. Gyógymedencéjében az Anna-kút elismert gyógyvize segít regenerálódni, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni. A gyógymedence mellett gyermekmedence és úszómedence, és szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

 

Szegedi szállást keresel? A fürdőhöz közeli Maya Panziót ajánlom.

Foglalás >>

Aquaticum Debrecen Strand és Termálfürdő

A termálfürdő különböző hőfokú gyógyvízzel, váltófürdőivel és gőzkamráival várja a vendégeket. Az egész évben üzemelő, szabadtéri gyógyvizes medence teszi tökéletesebbé a debreceni gyógykúra hatását.

Aquaticum Debrecen

A gyógykezeléseket a dögönyözőkkel és gombazuhanyokkal ellátott külső- és belső medencék teszik különlegessé. Két különálló, speciálisan kialakított medencében a vendégek körében igen népszerű víz alatti gyógytorna és súlyfürdős kezelés történik. A termálfürdő medencében 33, 35, 38 C-os termálvizes medencék közül választhatnak a vendégek.

Még több látnivaló a cívisvárosban >>

 

Debreceni szállást keresel? A fürdőhöz közeli Péterfia Panziót ajánlom. Foglalás >>

Balfi Gyógyfürdő – Sopron

A Kneipp-féle vízgyógyászati részleg adja különlegességét a soproni gyógyfürdőnek.

A Kneipp-féle leöntések során a vízsugár a hátra, a mellkasra vagy valamelyik végtagra irányul. A vízsugár lehet hideg, meleg vagy változó. Ez utóbbi esetén a meleg hatás hosszabb, 2-3 perc, a hideghatás rövidebb, mintegy 40 másodperc. A kezelés frissítő regeneráló hatású. A kezelések hatékonyságát, a regenerálódást segíti a taposómedence, a térdig érő hideg víz alja kavicsággyal bélelt. Ebben kakasjárással kell körbejárni 2-3 percig, majd a lábat pihentetni, felmelegíteni, és a medencébe kétszer-háromszor vissza lehet menni. Az eljárás különösen javasolható visszérbetegségben szenvedők számára, de jól javítja a fáradt lábat és a lúdtalpat is.

 

Soproni szállást keresel? Én a Hét Pecsét Fogadót ajánlom >>

Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő – Mosonmagyaróvár

Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé sorolják a mosonmagyaróvárit. Hét medencével és sokféle vízhőfokú vízzel várja a vendégeket.

Bio-Flexum gyógyfürdő, Mosonmagyaróvár

A szinte állandó északnyugati vagy délnyugati szél friss tiszta levegőt biztosít a zöldövezetben, természetes folyóvizek közelében fekvő fürdőnek. Az alapvetően gyógyászati célokat is szolgáló termálvízre gyógykezelések épülnek: szakorvosi rendelő, medencefürdő, szénsavas fürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugár-masszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, elektroterápia, gyógytorna.

 

Szállást keresel Mosonmagyaróváron?  A termálfürdő területén található AQUA Hotel Termál& Family Resort&Kempinget ajánlom >>

Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA

A 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 °C-os víz az ország legújabban feltárt gyógyvize.

Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA

A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma. A gyönyörű mozaikkal kirakott demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel – nyakrafolyókkal, hátmasszírozókkal, levegőbuzgárokkal, – mindennap naponta reggel kilenctől éjjel két óráig várja a vendégeket.

Fürdők Demjénben >>

 

Szállást keresel Demjénben? A gyógyfürdőtől karnyújtásnyira lévő Hotel Cascade Resort Spa & Conference Demjén****-t ajánlom. Foglalás >>

Gyulai Várfürdő – Gyula

A Fürdőkomplexum az egykori Almásy-kastély parkjában épült ki, mely ma természetvédelmi terület. A négygenerációs fürdőben minden korosztály megtalálja a maga számára legkellemesebb időtöltési lehetőséget.

Gyulai Várfürdő

A fiatalok, illetve családok részére számtalan szórakozási mód kínálkozik: gyermek víziparadicsom, pezsgő és hullámfürdő, strandröplabda-pálya, óriás- és kamikáze csúszda, fedett és nyitott uszoda, valamint változatos kulturális és strandprogramok. A felnőtt és az idősebb korosztály kellemes környezetben pihenhet, szaunázhat, sétálhat, napozhat, gyógyulhat és fürödhet. A Castello Szaunaparkban világszínvonalú szaunaszolgáltatásokkal várják a látogatókat, kültéren és beltéren egyaránt.

Látnivalók Gyulán >>

 

Szállást keresel Gyulán? A várfürdő közelében lévő Bene-Villa Apartmant ajánlom. Foglalás >>

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda – Hódmezővásárhely

A Hódmezővásárhelyi Strandfürdő 2200 m mélyről jövő, 76 °C-os, alacsony keménységű, alkáli-hidrogénkarbonátokban gazdag vize alapozza meg a város több mint 75 éves fürdőhagyományát.

Török Sándor Strandfürdő – Hódmezővásárhely

Terápiás részlegen nemcsak a víz termikus és kémiai tulajdonsága jelentős, hanem évek óta szakorvosi javallatra az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet szakembereinek bevonásával víz alatti torna, tangentoros kezelések és masszázs is működik fürdőben, így gyógy- és termálvíz hatékony eszköze a helyi orvosi terápiának és rehabilitációnak. Elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésében alkalmazható.

 

Szállást keresel Hódmezővásárhelyen? A fürdő közelében található Hotel Gingko Hódmezővásárhely****-t ajánlom. Foglalás >>

Jonathermál Gyógy-és Élményfürdő – Kiskunmajsa

Az 1960-as években meginduló szénhidrogén-bányászat melléktermékeként felszínre törő 72 °C-os nátriumhidrogén-karbonátos termálvíz hasznosítása 1984-ben kezdődött meg.

Kiskunmajsai Gyógy- és Élményfürdő

A kezdeti szabadtéri medencék mellett a későbbiekben kapott helyet a faszerkezetű csarnok, melyben egy 36, és egy 38 °C-os gyógymedence, valamint egy 25 méteres feszített víztükrű gyógy úszómedence, finn szauna, aroma szauna, gőzfürdő, hideg vizes mártózó medence található. A szabadban egész évben igénybe vehető gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

 

Szállást keresel Kiskunmajsán? A fürdő közelében található Pipacsos Vendégházat ajánlom! Foglalás >>

És nektek melyik a kedvenc gyógyfürdőtök? Írjátok meg kommentben!

Még több belföldi gyógyfürdő >>

Fürdőkhöz közeli szálláshelyek >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%