ToplistákBarátokkalCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

TOP10 szuper nyári programtipp – szórakozás kicsiknek és nagyoknak

2 perces olvasási idő
  • Nyári programok és kipróbált helyek olvasóink ajánlása alapján
  • Magyarország ismert és kevésbé ismert helyei

Programtippeket kerestek a nyári szünetre? Íme 10 remek belföldi programtipp nyaraláshoz közösségünk tagjaitól. TOP10-es listánkkal garantált a szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

1. Kalandos nyári programtipp: drótkötélen a tengerszem belsejében

„A Megyer-hegyi Tengerszemnél jártunk. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép természetközeli helyeket. 🌲🌳🍄 A parkolótól egy közepesen kényelmes séta visz fel a tengerszemhez, amit körbe lehet kényelmesen járni. A bátrabbakat és sportkedvelőket pedig várja egy via ferrata út is. Mi kipróbáltuk azt is, nagyon jó móka pár méterre a víz felett kúszni mászni drótköteleken a tengerszem belsejében.”

Nyári programtipp: drótkötélen a Megyer-hegyi tengerszem belsejében

Fotók: Varga Nóri – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

2. Nyári zsongás a Szent Jakab sétányon

„Dabason található a Szent Jakab sétány, amely egy lápos terület, 1,5-2 km hosszan cölöpökre épített fahidakkal. Kellemes, könnyed séta – még a gyaloglást annyira nagyon nem szerető gyerekeknek is 🙂 A fahidakon megállva rengeteg apró halacskát, ebihalat, brekit, vízisiklót láthatunk. A sétány végén pár métert továbbhaladva a Duna-Tisza csatornába botlunk. A csatorna felett egy hangulatos fahídon átkelve, további hosszú sétát tehetünk, miközben a csatorna menti növényzet tükröződésében gyönyörködhetünk, faágakon napozó teknősöket találhatunk. Egy nyár eleji 1-2 órás természetközeli kikapcsolódásra tökéletes helyszín.”

Fotók: Pintyőke László – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

3. Frissítő ízutazás, egy ugrásnyira a Balaton várától

„Szeretném figyelmetekbe ajánlani a méltán híres szigligeti fagyizót. Ha erre jártok kötelező megálló 😊. Helyben készült minőségi fagylaltok♥️, sütemények, kávék és frissítő italok a természetesség és egyszerűség jegyében. 

👉 Nagy adag fagyik: a tölcsér aljára igény esetén folyékony nutellát tesznek és a tetejére jár az ostya 🍧

👉 Közvetlen a vár lábánál (Kisfaludy utca 26) 🏰

👉 Gyerek sarok a kicsiknek

👉 Nagy fák kedvező árnyékkal

👉 Biciklibarát

👉 Kutyusbarát (friss vízzel várják őket is) 🐶

👉 Tiszta mosdók

👉 Ajándékboltok kézműves termékekkel

👉 Egyedi székek”

Fotók: Pajor Csilla -Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

4. Családi nyári programtipp: kiruccanás az erdő felett

„A makói Lombkorona tanösvény a Maros partján húzódik. A kilátótoronyból a bátrabbak csúszdán keresztül is lejuthatnak. 😉 Ha erre jártok, érdemes célba venni. Csodálatos környezetben fekszik és ingyenesen látogatható.🌳”

Családi nyári programtipp: kiruccanás az erdő felett

Fotók: Egerszegi Fanni – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

5. A legcukibb nyári programtipp: Macikaland Veresegyházán

„A morcos időjárás ellenére (vagy épp amiatt) nagyon aktívak voltak Pünkösdkor a mackók.  Főleg mikor meglátták, hogy vettünk nekik zöldség-gyümölcs mixet. Leginkább a barackért voltak oda, a répáról és a paprikáról nagyvonalúan lemondtak a lámák javára.
Van bent étterem, kilátó, állatsimogató, játszótér és még egy Macilift is, úgyhogy nagyon tartalmas program. Mi imádtuk, biztosan visszamegyünk még.”

Fotók: Vámosi Brigitta – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Nyári programokat és kipróbált helyeket keresel? A Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára! Facebook csoportunkban Magyarország ismert és kevésbé ismert úti céljait segítünk megismerni. Közösségünkben már több mint 7600 lelkes utazó cserél naponta új programtippeket! Belföldi utazási tanácsokat kaphatsz és örülünk, ha saját tapasztalataidat, élményeidet Te is megosztod a csoport tagjaival.

Csatlakozom az ingyenes nyári programtipp ajánlókért >>

6. Szellemlesen a Zeleméri Csonkatoronynál

„✨Zeleméri templomrom✨ – ez a kis csoda egy kunhalom tetején áll a 35-ös főút mentén, Debrecen és Hajdúböszörmény között. Az alföldi naplemente mesés színeket fest az égboltra, ezért érdemes a késő délutáni órákat itt tölteni. A területhez egy legenda is fűződik: egykoron a templom mellett álló várban egy Maricza nevű lány élt apjával, de egy szerelmi szálakkal átszőtt tragédia miatt a lány szörnyethalt, és a halála évfordulóján évekig kísértetek jelentek meg a templomtorony aljában. 👻 A rémsztorikat félretéve, ha szeretitek a varázslatos és pozitív energiájú helyeket, látogassatok el ide! „

Fotók: Sallai Diána – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

7. Remeték nyomában: a kishartyáni barlang titkai

„Egykor remetebarlang volt, majd a helyi lakosok búvóhelye háborúk idején… egy barlang 3 emelet magasságban, ami egy 30 millió éves homokkőfalban került kialakításra (a fal egykor a tenger feneke volt). Páratlan élmény a feljutás is, s maga a barlang is. Kishartyánban, a Novohrad-Nógrád Geoparkban jártunk.”

Hűsítő nyári programtipp: a kishartyáni barlang titkai

Fotók: Nagy Júlia – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Nem volt elég, még több ingyenes programtippet szeretnék >>

8. Egzotikus élmények a Béke Sztúpánál

„A Kovácsi-hegyen található ez a Buddha-szentély, amely a békét, boldogságot, megvilágosodást képviseli. Európa legnagyobb ilyen típusú létesítménye, mely 30 méter magas és 20 méter széles. Különleges érzés volt itt lenni, aki teheti, mindenképpen látogasson el ide! „

Nyári programtipp: Egzotikus élmények a Béke Sztúpánál

Fotók: Páll Petra – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

9. Vadregényes túraútvonalak Debrecenben

„Debrecent hatalmas erdős területek veszik körbe. A debreceni Erdőspusztákon vadregényes túraútvonalak, csillogó vízű tavak, a fák lombkoronájába nyúló kilátók, arborétum, tájház, és Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja kínál természetközeli élményeket! 🌳🚂🛤️🌾”

Fotók: Erdei Nóra – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

10. Esterházy-kastély, ahogy még nem láttad

„Nemrég nyitott meg a tatai Eszterházy kastély frissen felújított szárnya. Nem zsánerem a főúri kastélyok látogatása, de itt elképesztő élményben volt részem: múzeumpedagógiai szempontból abszolút nyugati volt a kiállítás színvonala. A rajzfilm animációként megjelenített családtörténet, az egész falas interaktív történeti tabló, az informatív táblák és kisfilmek, a virtuális kísérőként vásárolható tablet anyagai, a jegyhez járó gyerek foglalkoztató füzet mind-mind hibátlanok voltak, és másfél órára tökéletesen lekötötték kilencéves hölgy kísérőmet.”

Fotók: Agárdi Krisztina – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Kimaradt valami a listáról? Neked mi a személyes kedvenc nyári programod? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

+1 TIPP: Ha még nem találtad meg az ideális programot a nyárra vagy még több több tipp között böngésznél, ezt a listát ne hagyd ki >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
42%
Imádom
Imádom
55%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
3%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%