ToplistákCsaládi kiruccanásÍzkalandŐszi élményszüret

TOP 7 gesztenyefesztivál, amelyet az egész család imádni fog

1 perces olvasási idő

Itt az ősz, országszerte válogathatunk a jobbnál jobb gesztenyés programok közül!

Amikor tegnap Zsombiért az oviba mentem, egy cuki gesztenyesünivel várt.

– Anya, ezt én készítettem! – kiálltotta. Az úton hazafelé rengeteg frissen hullott gesztenyére bukkantunk. Összegyűjtöttünk jó párat, és otthon különböző állatfigurákat készítettünk belőlük.

Fotó: Pajor Csilla

Újra itt az ősz!

Zsombit és Zorit teljesen magával ragadta a gesztenyeláz, kedzve a Kippkopp meséktől a gesztenyés rajzokon át a sült gesztenyéig, mindent igyekszünk kipróbálni. Arra gondoltam, mi lenne, ha idén elmennénk egy gesztenye fesztiválra is. Lehetne egy ottalvós, kirándulós, gyermekprogramokban gazdag hétvégénk.

A gesztenyés ünnep kiválasztásában fontos szerepet játszott az is, hogy a környék gazdag lehetőségeket kínáljon a kicsiknek is. Miután kiválaszottuk a számunka legideálisabbat, lefoglaltam egy szuper kis vendégházat. Most már nincs más hátra minthogy gesztenyés élményekkel gazdagodjunk.

Összegyűjtöttem 7 belföldi gesztenyefesztivált:

Velem (Kőszeg mellett) – 2018. október 13-14.

Kőszeg környékének legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, és ennek köszönhetően rendezik meg immár 4. alkalommal ezt a csodás ünnepet. Ez a fesztivál igazi gasztronómiai kavalkád, hagyományörző vásárral. Ha már a közelben járunk, érdemes ellátogatni Kőszegre, Léka várát megismerni.

TIPP: Liszt Ferenc szülőházát se hagyjátok ki Doborján!

Szállást keresel Kőszegen? >>

Ágfalva (Soprontól néhány km) – 2018. október 13-14.

Az Ágfalvi Gesztenyefesztiválon táncbemutatók, fellépők, kirakodó vásár, kézműves foglalkozások és kulturális előadások várják a vendégeket. A Fertő tó közelsége önmagában is remek kikapcsolódás, madárlessel és egy kenutúrával vagy a Sarródi Látogatóközponttal (sokféle háziállat) megspékelve meg már abszolút felejthetetlen élmény.

Soproni szálláshelyek >>

Keszthely – 2018. október 6-7.

A Tavirózsa Kalandparkban tartandó feszitálvra is érdemes ellátogatni, mert a megszokott kézműves vásár mellett különleges programok várják mind a kicsiket, mind a nagyokat. Vegyetek részt a versenyeken, lehet  rajzolni, receptet írni, gesztenyét gyűjteni és még sok mást.

TIPP: Ne hagyjuk ki a Festetics Imre Állatparkot, és ha szép az idő a balatoni hajózást is érdemes kipróbálni.

Keszthelyi szállások >>

Tormafölde (Lentitől néhány km) – 2018. október 6.

4. alkalommal rendezik meg a Gesztenye, Bor és Toros fesztivált Tormaföldén. Bár az elnevezés inkább a szülőket csábítja, a szervezők a kicsikről is gondoskodnak. Színes programsorozattal (fellépők, tombola, tűzijáték) várják a látogatókat. Ha már itt vagyunk, ne hagyjuk ki a Lenti Termálfürdőt, ami nemrég élményfürdővel bővült, sőt pancsolója is van a legkisebbek számára. A Márokföldi Kalandparkban pedig akár egy egész napot el lehet tölteni.

Szállást keresel Lentiben? A négycsillagos Thermal Hotel Balance 94 szobával várja a vendégeket >>

Thermal Hotel Balance Lenti ****

Katica-tanya (Kaposvártól nem messze) – 2018. október 13-14.

Igazi gyerekprogrammal kedveskedik ez évben a baranyai tanya. Különféle gesztenyés játékokat készíthetnek a kicsik például medált, ajtódíszt, állatfigurákat. A gasztronómia kínálat is nagyon gazdag és bővelkedik különlegességekben is. Persze állatsimogatás, etetés, kisvonatozás is szerepel a programsorozatban.

Szállások Kaposváron >>

Orfű – 2018. október 21.

A Rácz-tanyán a felnőttek megkóstolhatják az ételkülönlegeségekeket, például a gesztenyés pogácsát, gesztenyével töltött csirkemellet, sült gesztenyét, gesztenye krémlevest és a gyerkek is találnak játszási lehetőséget. A Mecsek ölelésben csillogó tavak mindenki számára igazi feltöltődést nyújtanak. Kukkantsunk be a Kemencés Udvarba és az Öreg Vízimalmot is látogassuk meg.

Érdemes megnézni még a mecseki lombokornatanösvényt az Erdő házánál (kb 2 km-es túra). A lombkoronaösvény nem hosszú, de jó piknikezési lehetőséget kínál a környék és még játszótér is van. Ha jól bírjuk a kihívásokat akkor ne hagyjuk ki a Mecsextrém parkot se, ami igazi játszótér az egész család számára.

Orfűi szálláshelyek >>

Pécsvárad – 2018. október 19-21.

A pécsváradi leányvásár háromnapos rendezvénysorozatán garantált a jókedv és a gesztenye! Gyerekprogramokkal, játszóudvarral, vurstlival várják a kicsiket! Ha már ide utazunk, érdemes elmenni az igényesen felújított várba, ahol ki lehet próbálni a mecseki teakülönlegességeket. Látogassunk el a néhány éve felújított pécsi állatkerbe is vagy menjünk el a pogányi Zsályaliget Élményparkba, ahol akár egy egész napot eltölthetünk a gyerekekkel.

Szállást keresel Pécsváradon? Nézd meg a Vendégház a Zengőhöz ajánlatát! >>

Vendégház a zengőhöz, Pécsvárad

Igaz, ősz van, de merjünk kimenni a szabadba a gyerekekkel, hiszen számtalan lehetőség közül választhatunk. Kalandra és gesztenyére fel!

 

/Fotók: shutterstock/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%