Romantikus búvóhelyekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekKedvenc szállásokKülföldi kalandokNyári vakációTavaszi zsongás

Trendi barlangszállások Magyarországon és a nagyvilágban

1 perces olvasási idő

Kinek mi jut eszébe egy barlangról? Látványos, de nyirkos, hűvös képződmény – gondolják sokan. És arról, hogy barlangszállás? Ugyan már, ősemberek laktak barlangban! – vágnák rá többen. Nos, a helyzet az, hogy barlangban megszállni ismét trendi. Világszerte egyre több barlanghotel működik. Magyarország sem kivétel.

barlangszállás, Törökország
Barlangszállások a törökországi Kappadókiában

Magyarország trendi barlangszállása, a Sirocave Barlang Apartmanok

A Mátra keleti végében meghúzódó Sirokot ismerjük festői környezetéről, váráról. Bizonyára többen is hallottak már egykori barlanglakásairól, ahol bő két évtizede még emberek éltek igencsak szerény körülmények között. 

Sirocave barlangszállás
Sirocave Barlang Apartmanok, Sirok

Néhányan gondoltak egyet és kezdeményezésük révén a riolittufába vájt helyiségekből csodás barlang szállás nyílt Sirocave Barlang Apartmanok néven. Nem csak az ősember nézne nagyot egy ilyen barlangszállás láttán, de azok a néhai kőfaragó bányászák, akik a források szerint a barlanglakások eredeti lakói lehettek.

Sirocave barlangszállás
Sirocave Barlang Apartmanok

A Szallas.hu oldalán foglalható Sirocave Barlang Apartmanok már kívülről is mesebeli benyomást keltő bejáratai mögött mintha keleti mesék világa elevenedne meg. A 300 éves barlangokban kialakított barlangszállások tágas és világos nappalival, konyhával és fürdőszobával rendelkező kétszemélyes apartmanok. A 8 apartman némelyik összenyitható, így családoknak is ideális. A teraszokról pazar kilátás nyílik a hegyekre és falura. Igazi elmélyedős pihenés!

Ezeket vidd magaddal, ha a Sirocave-be készülsz!

Vannak barlangszállások, ahol melegen ajánlják a következőket: melegebb hálózsák, derékalj, fej- vagy zseblámpa, gyertya, két napi élelem és víz, főzőeszköz. Hja, ha szállásunk nomád hotel! A klimatizált Sirocave apartmanok azonban minden kényelemmel és jól felszerelt konyhával bírnak. Ha azonban nem bíbelődnétek a konyhai eszközök használatával, a Sirocave Barlang Apartmanok két éjszakás, 3 napos Gasztro-kalandot kínálnak barlangszállással. A teljes ellátást magában foglaló csomagban olyan kulináris élmények elébe nézhettek, mint libamáj bonbonok, csokival és szarvasgombával, húsos, töltött palacsinta, gomolyasajtszósszal vagy szarvassült gombakrémmel és bazsalikomos bodaggal.

Hol található a Sirocave barlangszállás?

Az M3-as autópályát elhagyva a 24-es úton érhető el Sirok. A barlangszállás a kanyargós Vörös utca végén, a domboldalon található.

Néhány különleges barlangszállás külföldön

Olaszország „csizmasarkán”, a Barihoz közeli Matera városában Sassi di Matera néven a Világörökség részét képezik történelmi központot alkotó barlanglakások. Valaha az ország egyik legnagyobb nyomornegyede volt. Az 1980-as években kezdte negyedet az olasz állam megmenteni. Idén Matera Európa kulturális fővárosa. 

Matera, barlangszállás
Matera, Olaszország

A törökországi közép-anatóliai Nevsehir és környéke szintén híres barlanglakásairól. A Nevsehirhez közeli Uchisar látványos sziklájába vájt lakásokból az utolsó lakó 1950-ben költözött ki.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%