Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Újra Libegők Éjszakája! – Egy nap, amikor éjszakába nyúlóan libegőzhetünk

1 perces olvasási idő

Különleges nyárzáró program, ahol most nemcsak a magasba szállhattok, de akár a naplementét és az éjszakai fényeket is megnézhetitek! Idén augusztus 28-án, 5 elképesztő helyszínen és magasságból csodálhatjátok meg a naplementét és éjszakai panorámát a Libegők Éjszakákán. A budapesti Zugligeti Libegő mellett, a mátraszentistváni Síparkban, az eplényi KalandHegyen, a lillafüredi Libegőparkban és a sástói Oxygén Adrenalin Parkban is kipróbálhatjátok az éjszakába nyúló libegőzés élményét. Madártávlatból minden valahogy jobban néz ki, ugye? Pláne, ha személyesen élheted át.

Eplényi Kalandhegy

Libegők Éjszakája helyszínek és programok

1. Zugligeti Libegő, Budapest

Az egyik legrégebbi és legismertebb libegő, igazi budapesti látványosság. 1040 méter hosszú drótkötél út vezet fel a János-hegyre, mellyel 262 méteres szintkülönbséget szárnyalhatunk át. Az alsó szakaszon a zugligeti utcák és kertek fölött „repülhettek”, a felső szakaszon pedig már a János-hegy meredek lejtői és fái fölött. A libegőzés közben megcsodálhatjátok a Remetefej-sziklát, ami egy dolomit-breccsából álló sziklatorony. A felső végállomás közelében található az Erzsébet-kilátó, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra, amit most éjszakai pompájában is megnézhettek így.

  • Libegők Éjszakája nyitvatartás: 19.00 – 01.00 (00.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni)
  • Jegyár: külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjegy kapható, amit előre is megvásárolhattok a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban (Deák téri metró aluljáró), nyitvatartási időben, 10:00-17:00 között. Hétfőnként a múzeum zárva. A 2021. július 17-re megvásárolt jegyek 2021. augusztus 28-án érvényesek a Libegők Éjszakájára!
Erzsébet-kilátó

A János-hegyi Erzsébet-kilátó önmagában is megér egy kirándulást, mivel csodás kilátást nyújt mind a Budai-hegyekre, mind a városra. A felvonóval lefelé ereszkedve pedig olyan, mintha méterről méterre bontakozna ki előttünk a főváros lenyűgöző panorámája.

Szállások a közelben >>

2. Mátraszentistván Sípark

Augusztus utolsó hétvégéjén egész napos programokkal, panoráma liftezéssel és túrákkal vár a Libegők Éjszakája Mátraszentistvánon. Magyarország legmagasabban fekvő hegyvidékén este fél 9-ig meghosszabbított nyitvartatással használhatjátok a panorámaliftet, élvezhetitek a hüttét, sőt a hétvégén zajló Mátra Maratonra is benvezhettek vagy szurkolhattok a résztvevőknek.

Szállások a közelben >>

Mesés kirándulóhelyek a környéken:

3. Eplényi Libegő, Eplényi Kalandhegy

A Libegők Éjszakáján Eplényben nem csak pazar panoráma, de még egy kertmozi is vár. Eplény télen síparadicsomnak, nyáron szuper libegő- és kalandparknak ad otthont. A Bakony szívében működő négyüléses lift, gyönyörű erdei, madárcsicsergős útvonalon szállítja a kirándulókat. A körülbelül 20 perces út során legyetek résen, mert jó eséllyel észrevehettek egy-egy muflont, őzet vagy nyulat! A hegytetőn található Ámos-hegyi kilátóról lenyűgöző panoráma fogad, és ha lefelé a felvonó helyett sétálni szeretnétek (természetesen nem este), választhatjátok a Kalandösvényt is. A Libegők Éjszakája keretében a hosszabbított nyitva tartás mellett, a kertmoziban 20.30-tól a Mamma Mia!-t is megnézhetitek.

Szállások a közelben >>

4. Lillafüredi Libegő, Lillafüredi Libegőpark

A pár éve átadott lillafüredi libegő legfőbb jellemzője a lenyűgöző, festői környezet. A libegők 1080 méter hosszú úton szállítják a vendégeket a Bükki Nemzeti Parkon keresztül a 606 méter magas Jávorhegyre. A felvonó útja így körülbelül 12 percig tart és egyszerre csaknem 200 ember szállítására alkalmas. Ezalatt bőven kigyönyörködhetjük magunkat a meseszép Szinva patak völgyében, illetve a Natura 2000 védelem alatt álló természeti kincsekben. A Libegők Éjszakája alkalmával most este 8-ig van lehetőség a fellegekben járni.

A csúcsról többféle kirándulóösvényen is elindulhatunk: a Rollerösvény például a sportos, aktív túrázóknak ajánlott, ahol tereprollerekkel ereszkedhetünk le a hegyről. Ezzel szemben az Oxigén elnevezésű tematikus túraútvonal könnyed, ismeretterjesztő sétát kínál. Ezen a 7 km-es túrán megismerhetjük a Bükk gazdag növény- és állatvilágát, valamint a Szent István- és Hajnalka-forrást is. Környezetbarát, csendes felvonó, jó levegő, nyugodt erdei környezet – érdemes meglátogatni!

Szállások a közelben >>

5. Sástói Libegő, Mátrafüred

A 2019 májusában átadott Oxygen Adrenalin Parkban játszótér, bobpálya, függőhíd és mesterséges tó is várja a vendégeket. Ezt az Adrenalin Parkot köti össze a libegő a Sás-tóval, ami Magyarország legmagasabban fekvő természetes tava. Bár fürdésre nem alkalmas, viszont lehet csónakázni, pecázni, fahidakon átsétálni a kis szigetekre, és itt található a sás-tói kemping is. A felvonó 62 darab modern, kétüléses székkel üzemel, melyek körülbelül 450 métert tesznek meg, 10 perc alatt. Parkolni azonban ajánlott a kalandparkan, mert a sás-tói parkolóban maximum 40 autó fér el.

Szállások a közelben >>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%