Romantikus kikapcsolódásEldugott kirándulóhelyekProgramok hétvégéreTéli tájoló

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen

2 perces olvasási idő

Csillaglesés, pár pohár ízletes bor és közös éjszakai láblógatás a barlangfürdőben. Jól hangzik? Mutatjuk, milyen helyeket érdemes felfedeznetek a téli hónapokban a kedvesetek társaságában. Tartsatok velünk, romantikus programok közül válogathattok!

Romantikus programok Tarcaltól Tapolcáig

1. Kuckózzatok be Zebegényben!

Mi is lehetne tökéletesebb program annál, mint minőségi időt tölteni a kedveseddel egy meghitt és romantikus hangulatú helyszínen? Erre a célra remek választás a Dunakanyarban megbújó Zebegény, ahol a természetközelség miatt garantált a nyugalom. Ha szeretnétek felfedezni a környéket, akkor érdemes meglátogatni a Hajózástörténeti múzeumot, melyet Farkas Vincze hajóskapitány alapított még 1984-ben. Természetjáróknak pedig bátran ajánljuk a Kós Károly Kilátó felkeresését, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Dunára és a Pilisre is. 

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen
Zebegény

Itt szálljatok meg, ha mentek: Centrál Apartman

A Zebegény szívében meghúzódó Centrál Apartmanház alig 100 méter távolságra helyezkedik el a Hajózástörténeti múzeumtól, így nem kell sokat sétálnotok, ha megfogadjátok a programtippünket. A szálláshelyen összeér a modern és a klasszikus stílus, megspékelve egy csipetnyi romantikával. 

Tipp: Amennyiben a szallas.hu-n keresztül intézitek a foglalást, úgy megajándékozunk egy 10%-os kuponnal, amit a Hajózástörténeti múzeumba használhattok fel –  ezzel is csökkentve a belépőjegy árát. 

2. Borban az igazság Tarcalon!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Alföld és a Zempléni hegység találkozásánál, kiemelt borászati régióban fekszik Tarcal. Amennyiben szeretitek a jó borokat és a pincészeteket, akkor nektek találták ki ezt a települést. Tokaj Hegyalján ráadásul számtalan programlehetőség közül tudtok válogatni – szinte az év bármely szakaszába – és amennyiben nem riaszt benneteket egy kis természetjárás, érdemes felkerekedni és egy sétát tenni a türkizkék vízű tarcali bányatóhoz, mely a Nagy Kopasz hegy lábánál rejtőzik vagy meglátogatni a szebbnél szebb panorámával tűzdelt túraútvonalak egyikét. 

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen

Itt szálljatok meg, ha mentek: Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel *****

Szeretnétek valami különleges szálláshelyet választani magatoknak a romantikához? Akkor az Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel *****-t nektek találták ki. Itt minden a luxusról, a kifinomult eleganciáról és a kényelemről szól. A VinoSense Spa világát ne hagyjátok ki, ha erre jártok!

3. Hozd le kedvesednek a csillagokat!

A téli hidegben is elmerülhettek a csillagok nyújtotta ragyogásban, ha szeretnétek. Ráadásul megfázni sem fogtok, mert a Bakonybélen található Pannon Csillagdában fűtött termekben kéz a kézben deríthetitek fel a planetáriumot, a csillagászattörténeti kiállítást és a távcsőparkot is. Bónuszként pedig 3D Marsmozit is nézhettek.

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen

Itt szálljatok meg, ha mentek: Dublecz Vendégház

A romantikus hangulatú Dublecz Vendégház alig 300 méterre található a Pannon Csillagdától. A szálláshely teljesen felszerelt konyhával vár rátok, így ha szerettek közösen sütni-főzni, akkor itt azt is megtehetitek. Ha pedig az este végén kedvetek támadna egy kis infraszaunázáshoz, akkor 1000 Ft-os felár ellenében ezt is kipróbálhatjátok.

4. Sétáljatok a hófödte arborétumban!

A vadregényes Csaplári erdőben húzódik meg az Alcsútdobozi Arborétum, mely minden évszakban gazdag látnivalókkal kápráztatja el az ide érkezőket. Nézzétek meg a saját szemetekkel, hogyan öltözik téli köntösbe a Kápolna, a Medveház vagy a kastély romjai és hogyan növeszt jégpáncélt magára a tó. Februárban pedig megjelennek a tavasz első hírnökei és hóvirágmezők lepik el a tájat. Fedezzétek fel együtt a 40 hektáros természetvédelmi területet! 

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen
Alcsúti arborétum

Itt szálljatok meg, ha mentek: Barok 366 Vendégház, Óbarok

A természetközelséget nem csupán a szálláshelyen kívül, hanem az épületen belül is megtalálhatjátok, mert a szobák kialakításánál a négy évszak hangulata és az élet örök körforgása köszön vissza.

5. Fürdőzzetek a barlang mélyén!

Mi lehetne tökéletesebb páros program télre, mint egy nyugtató és energetizáló wellness fürdőzés. Amennyiben erre adjátok a fejeteket, ne hagyjátok ki az Északi-Középhegységben található Miskolctapolcai Barlangfürdőt a repertoárból. Itt különleges helyszínen merülhettek el a kellemes hőmérsékletű és gyógyító medencékben. Ráadásul szombatonként éjszakai fürdőzéssel is kiegészíthetitek a közös élményeket. 

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen
Miskolctapolcai Barlangfürdő

Itt szálljatok meg, ha mentek: Villamerica Panzió

Az ízlésesen berendezett panzió ideális a romantikus hangulat megteremtéséhez – számos szoba rendelkezik sarokkáddal, így az egész napot egy közös fürdőzéssel koronázhatjátok meg. Ráadásul a szálláshelyen egy infra és finn szaunával ellátott wellness részleg is kialakításra került, mely egy modern jakuzzival van kiegészítve… vigyetek pezsgőt is!

Villamerica Panzió

6. Csónakázzatok a Tapolcai-tavasbarlangban!

A Veszprém megyében található Tapolca egyik különleges turistamágnese a Tapolcai-tavasbarlang, mely a város alatt húzódik meg és egész évben látogatható. Pattanjatok csónakba és evezzetek együtt a közel 150 méteres útszakaszon, majd utána járjátok be közösen a fogadóépületben található kiállítást, ami a karsztvidékek egyedülállóan különleges világát tárja elétek. 

Utazás kéz a kézben: romantikus programok télen
Tapolcai tavasbarlang

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hunguest Hotel Pelion****+superior

Az épület különlegessége az a karsztbarlang, mely a szálloda alatt húzódik meg és különleges mikroklímája miatt tökéletesen alkalmas a légúti megbetegedések gyógyítására. A szálláshelyen 300 négyzetméteres wellness részleg is található, mely jakuzzit, élmény- és termálmedencét, valamint gőzkamrát, szaunákat és élményelemeket is tartalmaz. 

Még több belföldi szállásért nézzetek körül a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%