Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek

3 perces olvasási idő

Itt az április elseje, de ez a bejegyzésünk mégsem áprilisi tréfa! Olyan vicces nevű helyeket és településeket gyűjtöttünk most össze nektek, amiket érdemes felkeresni egy kirándulás keretében, mert amellett, hogy magával a település névtáblájával szelfizni extra menő, még látnivaló is akad a környéken. Ondód, Heréd és Bugyi már elcsépelt, irány Kiscsákó, Apácatorna, és ha időnk engedi, kiránduljunk egyet a Lófingató-hegyen, majd ejtsük útba a Kula-tornyot!

Vicces nevű települések, ahol érdemes megállni egy kis nézelődés erejéig

Pornóapáti, az egyik legviccesebb nevű hely az országban

Az osztrák – magyar határnál fekvő településnek természetesen semmi köze a pornóhoz, ám mégis sokakat megmosolyogtat, és a település névtáblája is nagy népszerűségnek örvend a szelfizők körében. De nem csak emiatt éri meg erre kirándulni, hiszen a környék olyan szuper látványosságoknak ad otthont, mint a szépséges Jáki Templom, vagy a közeli Szombathely nevezetességei.

Szállások Szombathelyen >>

Rum, ahol nem az alkoholé a főszerep

Rum település több mint 750 éves múlttal büszkélkedhet, ám történetében nevével ellentétben az alkohol nem kapott szerepet. Egyik legjelentősebb látványossága a Bezerédj – Széchenyi-kastély, melyben ma gyógypedagógiai intézmény működik, de a „Töltsön nálunk egy napot” programjuk keretében lehetőség van bepillantást nyerni a falai mögé.

Tipp: a szomszédos településnek szintén vicces neve van, nézzétek meg Gutaházát is, ahol egy kis harangláb található.

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek

Apácashow Apácatornán?

Valljuk be, a név hallatán azonnal beugrik valamiféle komikus kép, ami kicsit talán az Apácashow jeleneteire hajaz, csak itt éppen nem énekelnek és táncolnak a főkötős apácák, hanem cigánykereket hánynak. Nos, aki ilyesféle látványosság miatt érkezik ide, az csalódni fog, mert a településen utoljára valamikor a középkorban élhettek apácák, mikor még kolostori birtok volt. Az aprócska falunak igazából a vicces nevén kívül nincs semmilyen turistacsalogató attrakciója, hacsak nem az a semmihez sem fogható nyugalmas vidéki hangulat, amit a hely áraszt magából.

A környék viszont szuper kirándulóhelyekkel van tele, amik ráadásul nem is túl felkapottak, így nem lesz nagy tömeg. Érdemes például felkeresni a közeli Somlói várat, a Szent István kilátót, a Kőkonyha-Kőlyuk bazaltorgonákat, vagy éppen a 20 percnyi autóútra lévő Sümeg nevezetességeit.

Sümegi szállásajánlatunk: Hotel Kapitány >>

Mérges, a békés település

A nevével ellentétben kifejezetten barátságos hangulatú mérges sem rendelkezik olyan látványossággal, amiért átutaznánk az országot, de egy győri pihenés keretében ne hagyjuk ki, hiszen a vicces neve miatt mégiscsak érdemes útba ejteni.

Látnivalók a környéken >>

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Győr folyói

Táska, ami csacskanicát rejt

Táska település a Balaton déli partján, Balatonfenyveshez közel helyezkedik el. Nem csak a település neve hangzik viccesen, hanem az az étel is, ami miatt tulajdonképpen híressé vált. Ez nem más, mint a táskai csacskanica, ami a káposztás béles megfelelője. Érdemes felkeresni a falu műemlék pincesorát is, de a környék is tartogat érdekes látnivalókat, mint például a Marcali-víztározó, vagy a buzsáki Népművészeti Tájház.

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Népművészeti Tájház Buzsákon

A Rinyamenti Kistérség legviccesebb nevű települése, Bolhás

Már önmagában a Rinyamente is viccesen hangzik, de nem kell félni, a térség településein nem a rinyálás a jellemző. A környék egyik legviccesebb nevű települése, Bolhás sem hemzseg a bolháktól, viszont a kastélyrajongóknak érdemes itt megállni egy kis nézelődés erejéig, mert az aprócska falunak egy igen szép műemléke is van, a Tallián-kúria, ami sajnos eléggé elhanyagolt állapotban van, de még így is gyönyörű.

Nem messze található innen a csodás Baláta-tó, de környék még számos látványosságnak ad otthont.

Szállások a közeli Kaszón >>

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Baláta-tó

Mosdós és a mesekastély

Mosdós neve sem hétköznapi, azt hihetnénk, ilyen település nem is létezik, pedig de! A Kaposvárhoz közeli község ráadásul egy igazi mesekastélyt rejt. A Pallavicini-kastélyban egy kórház működik, ezért belülről nem látogatható, de a parkjában érdemes egyet sétálni, és így kívülről is közelebbről megcsodálhatjuk az épületet.

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Pallavicini-kastély

Rém, a szellemfalu?

Aki Baja környékén kirándul, tegyen egy kis kitérőt Rém felé is. Aggodalomra semmi ok, szellemekkel nem fogunk találkozni, és a hely sem olyan rémes, mint azt a neve jelzi, ám néhány fotó a vicces nevű település névtáblájával garantáltan fel fogja dobni a hangulatot. Kevesen tudják, hogy Rémtől alig 6 kilométerre található az Alföld legmagasabb pontja, a 174 méteres Ólom-hegy, így akár ezt is megnézhetjük.

Programajánlónk a közeli Baján >>

A vagány Kiscsákó

Tényleg nem viccelünk, Kiscsákó is egy létező hely, bár nem önálló település, hanem Orosháza része. Egykor itt állt teljes pompájában a Geist-kastély, ami ma már sajnos sokkal inkább hasonlít egy elhagyatott szellemkastélyra.

Orosháza turisztikai szempontból még nem annyira felkapott hely, pedig van saját gyógyfürdője, meseszép tava és még számos látnivalója.

Töltsetek el itt néhány napot, és fedezzétek fel a környéket! Szálláskínálatunk >>

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Geist-kastély

Szalonnán a kerítés is kolbászból van?

A fenti kérdésre akkor adhatunk biztos választ, ha mi magunk is utána járunk, és felkeressük a borsodi községet. A település nevének egyébként nincs köze a szalonnához, valószínűleg a szláv slana szóból ered, melynek jelentése sós, ami a közelben található enyhén sós vizű forrásra utalhat. Szalonna látnivalója az Árpád-kori körtemplom és a mellette álló harangláb, de a környék is szuper kirándulóhelyekkel van tele, hiszen közel az Aggteleki Nemzeti Park.

Szállásajánlatunk Szalonnán: Tópart Vendégház

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Tópart Vendégház

Sonkád nem csak húsvétkor jó úti cél

Ha már megnéztük Szalonnát, a nem kevésbé vicces nevű Sonkádra is érdemes ellátogatni, mert tartogat néhány meglepetést a kirándulók számára. Egyik fő nevezetessége a 15. századi református temploma, de ami miatt kihagyhatatlan kirándulóhely, az a település határában található Kisbukó nevű gát és környéke, ahol jókat lehet túrázni.

A legjobb vendégházak Sonkádon >>

Vicces nevű kirándulóhelyek, amik valóban léteznek!

Ez a túra nagyot durran: a bakonyi Durrantós-tető titkának nyomában

Jó ideje gyűlik már a bakonyi bakancslistás helyek száma, de nemrég egészen meghökkentő túracélpontokkal bővült. Nemrég a bakonyi Gyilkos-tóhoz közeli Durrantós-tető (egyes térképeken Durrogós-tető) nevén nevettünk egy jót, és elhatároztuk, ezt a vicces nevű helyet muszáj lesz felkeresnünk.

A nevet egyébként tényleg onnan kapta, hogy még a mészégetős időkben krétamárgát égettek itt, ami erősen durrogó hangot ad ki az égés során.

A környékbeli túrákhoz érdemes Bakonybélen szállást keresni >>

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek
Hubertlaki-tó (fotó: Martin Edit)

Hogy még nagyobbat szóljon, irány a Fingó-kút!

Ha szeretnénk egyet kirándulni ehhez a vicces nevű helyhez, akkor Taliándörögdig kell autóznunk, itt található ugyanis a Fingó-kút. Bár nem jelölt turistaút mentén fekszik, de a legtöbb természetjáró alkalmazás jelöli a kis forrást. A hely neve arra utal, hogy vulkáni tevékenység utóműködéseként apró buborékok törnek fel itt, amit a talajhoz hajolva mi is megfigyelhetünk. A szag szerencsére elmarad.

A vicces nevű Kula-torony

Szabadbattyán vára, a Kula-torony igencsak meghökkentő nevet kapott, de nem kell rögtön rosszra gondolni, a kula törökül lakóházat jelent, és innen a viccesen hangzó név.

Érdemes egy székesfehérvári kiruccanással összekötni a látogatását, ehhez itt adunk néhány ötletet:

Kalandos kirándulás a Lófingató-hegyen

A Vértes és a Gerecse között található 305 méter magas hegy nevét valószínűleg a meredekebb lejtőiről kaphatta, de aki szeretné megmászni, azt ez ne tántorítsa el, mert szerencsére vezet oda barátságosabb ösvény is. Óbarok felett halad a Mária-út Csabdit és Nagyegyházát összekötő szakasza, ami tulajdonképpen a vicces nevű Lófingató-hegy gerincén vezet végig. Érdemes végigjárni ezt az egyébként nem túl zsúfolt turistautat, mert több pontról is csodás a panoráma.

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek

Bugyihó meghódítása

Talán a legnagyobb meglepetés a viccesen hangzó kirándulóhelyek között Bugyihó volt számunkra, mert bár Bugyi településről már sokat hallottunk, Bugyihóról még nagyjából semmit. A kettőnek egyébként nincs köze egymáshoz, míg Bugyi Pest megyében, Dabashoz közel található, addig Bugyihó az Észak-Börzsöny második legmagasabb hegye. Talán nem meglepő, hogy sem a bugyihoz, sem a hóhoz nincs köze, a szláv Budich személynév birtokos alakjából, a Budichovból alakította a leleményes magyar ember a saját kedvére. A Bugyihó csúcsán egy geoláda található, ezért akik szeretik az ilyen jellegű túrákat, azoknak kifejezetten ajánljuk, viszont káprázatos panorámára senki ne számítson, mert a csúcson lévő tisztást erdő veszi körül.

Vicces nevű kirándulóhelyek, amikről nehéz elhinni, hogy valóban léteznek

Vicces nevű szálláshelyek, amiket érdemes kipróbálni

Végül hoztunk néhány olyan hazai szálláshelyet, amiknek szintén viccesen hangzik a nevük, de nem csak emiatt ajánljuk őket, hanem azért is, mert mindegyik különleges valamiért.

Cicáskacus Vendégház Mátrafüreden

A mátrafüredi Cicáskacus Vendégház nevét könnyű megjegyezni, mert olyan dallamosan cseng. Hogy pontosan mit jelenthet, azt nem tudjuk, de a házigazdák biztos szívesen elmesélik majd. A takaros kis palóc portán egy 9 szobás vendégház található.

Fekete Kutya Vendégház Vidornyalakon

A cicák után ne feledkezzünk meg a kutyusokról sem, Vidornyalakon található ugyanis egy 4 fős kis parasztház, aminek egészen különleges a dizájnja. A vendégház nevét a tulajdonosok két örökbefogadott kutyusa ihlette, és ha már róluk nevezték el, természetesen maga a szálláshely is állatbarát, kutya, cica ingyen vihető.

Fogadó a Táncoló Kecskékhez Galyatetőn

Nem csak a szállás nevét, a cégtábláját is imádjuk, amin éppen két kecske ropja egy-egy csésze kávéval a „kezében”. Ha a Mátra egyik legszebb pontján szeretnétek pihenni, ezt a helyet jó szívvel ajánljuk.

Likaskalács Vendégház Regölyön

A Tolna megyei Regöly egy csendes kis település, melynek közelében olyan kincs rejtőzik, mint a Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület. A Likaskalács Vendégház neve megmosolyogtató, de ez a péksütemény valóban létezik, ráadásul nagyon finom, úgyhogy érdemes megkóstolni, ha a környéken jártok.

Anyós Vendégház Szigetszentmártonban

Az anyós után elnevezni egy szállást bátor dolog, de a vicces névválasztás és a hangulatos környezet meghozta a gyümölcsét, az itt megszálló vendégek 9,9 pontos kiváló értékeléssel jutalmazták a kreativitást és a házigazdák vendégszeretetét.

Ti melyik vicces nevű kirándulóhelyen jártatok már? Megtetszett valamelyik a listánkról?

Tovább szálláshelyeket találtok a szallas.hu oldalon >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
32%
Imádom
Imádom
3%
Vicces
Vicces
61%
Hűha
Hűha
3%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%