Vidéki víkendCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Virágkarnevál, Mesterségek Ünnepe és egyéb hagyományőrző programok augusztus 20-án

1 perces olvasási idő
Debreceni Virágkarnevál

Az idei augusztus 20-i hétvége sem múlthat el hagyományőrző programok, kenyérszentelés és tűzijáték nélkül. Országszerte több fesztivál és koncert közül válogathatunk, az elmaradhatatlan Debreceni Virágkarnevál és a budai Mesterségek Ünnepe mellett több város is izgalmas programokkal készül Szent István ünnepére.

Debreceni Virágkarnevál

Debrecen idén augusztusban is egy hétre „virágvárossá” változik, a nemzetközi fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek művészeti csoportok.

Debreceni Virágkarnevál

Az ünnep augusztus 20-án tejesedik ki, amikor a legendákat, meséket megjelenítő, látványos virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak a városon, majd együtt ünnepelnek a „Karnevál éj” elnevezésű gálaműsor keretében a 20 000 fős  Nagyerdei Stadionban, A programsorozatot tűzijáték és utcabál követi a Nagyerdőn.

Szállást keresel Debrecenben? Nézz körül ajánlataink között >>

Mesterségek Ünnepe – Budapest

2018. augusztus 17-20. között a Budavári Palotában rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző fesztiválon a kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit.

Fotó: mestersegekunnepe.hu

A fesztiválon fellép Pál István Szalonna és bandája, Bognár Szilvi gyerekműsorral és új formációval is jelentkezik. Lemezbemutató koncerttel készül Kubinyi Júlia és Szokolay Dongó Balázs. A Vujicsics és a Söndörgő Együttes koncertjének vendége pedig Szörényi Levente lesz.

Budapesti szállások az augusztus 20-i hosszú hétvégére >>

Gasztrosétány és koncertek Győrben

Augusztus 18. és 20. között, vagyis szombattól hétfőig Győr belvárosa megtelik élettel! Koncertek, vidámpark, gasztrosétány, gyerek- és családi programok, valamint felhőtlen szórakozás vár az egész családnak. Fellépnek: Majka & Curtis, Karthago, Bódy János, Ámokfutók, Korda György és Balázs Klári, Help, Name, Gramy és még sokan mások!

Helyszín: Győr, Marcalváros

Győr, Széchenyi tér

Győrben nem csak a popzene kedvelői, hanem az operarajongók sem maradnak program nélkül! Augusztus 18-án (eső esetén augusztus 19-én) a Plácido Domingo által alapított világhírű „Operalia” operaverseny győztesei lépnek fel a Győri Filharmonikus Zenekarral közösen. Az immáron hagyományos operagála a város főterén, a Széchenyi téren kerül megrendezésre, ahol neves előadók, különleges atmoszféra és színpompás zenei előadás várja a vendégeket.

Győri szállások >>

Magyarok Kenyere Ünnep Pécsett

A Magyarok Kenyere Ünnep keretében az ország összes megyéjéből, megyei jogú városaiból, kisebb településeiről, valamint a Kárpát-medence magyar lakta településeiről felajánlott és összegyűjtött búzát ünnepélyes keretek között összeöntik, megőrlik, majd az elkészített lisztből kenyér készül. Ez az ún. új kenyér (az aratásokat követő első kenyér), amelyet rászorulók kapnak meg.

Időpont: 2018. augusztus 10. 20:00

Helyszín: Pécs, Szent István tér

Zsolnay-kút Pécs belvárosában

Hűsítő séta a Zsolnay negyedben – A Zsolnay Kulturális Negyedben 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor tekinthető meg, akár egy vezetett városnézés keretében is. A kellemes nyári séta során az idegenvezető bemutatja a hungarikumként is elismert Zsolnay Negyedet, és elmeséli a világhírű Zsolnay-család izgalmas történeteit.

A vezetett séta időtartama egy óra, indulás júliusban és augusztusban minden kedden, pénteken, szombaton és vasárnap 11-kor, a Zsolnay Negyed Északi Infopontjáról.

Jegyárak: egységesen 800 Ft/fő

Pécsi szállások >>

Államalapító Szent István és az újkenyér ünnepe Hajdúszoboszlón

Augusztus 20-án, Államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepe alkalmából ünnepi kenyérszentelést és élő koncerteket szerveznek Hajdúszoboszló rendezvényterén. A városi ünnepség 20 órótól kezdődik a szabadtéri színpadon, a koncert után ünnepi tűzijáték látható a szabadtéri színpad és a fesztivál tér környékén. A belépés ingyenes!

Augusztus 19-én fellép többek között Geszti Péter Special (GPS), valamint a Piramis utódzenekara.

Hortobágyi Hídi vásár – Hajdúszoboszló szomszédságában, a Hortobágyon idén is megrendezik a Hídi vásárt augusztus 18-20. között. Az Országos Kirakodó és- Népművészeti Vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítik ki.

Foglalj szállást Hajdúszoboszlón és próbáld ki az Európa-szerte híres gyógyfürdőt is! >>

+ 1 balatoni program: Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Nép- és világzene, kézműves hagyományok várnak mindenkit Siófokon, a Bor és Kenyér Ünnepén!

Siófok belvárosa

A koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket a Hajóállomáson, a Balaton partján. A rendezvény hagyományőrző programjai a kenyérszentelés, a város bora választás, végül minden évben tűzijátékkal fejeződik be.

A nap folyamán fellép többek között Deák Bill Gyula, Tóth Vera, Gerendás Péter és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Siófoki szállások >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%