Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégség

Virágos tavasz – megtaláltuk Monet kertjét Magyarországon

1 perces olvasási idő
Monet kertje Givernyben

Képzelj el egy hotelt, ahol bármerre nézel, mindenhol virágok vesznek körül. Színes virágok a kertben, virágmintás berendezés a szobákban és a közös helységekben. Még a híres impresszionista festő, Claude Monet is megirigyelné a kis kerti tavat, amely élővilágával és nyugalmával minden művészt és műkedvelő vendéget megihlet. És ha valaki még több művészetre vágyik, a szobák falát díszítő festmények között garantáltan talál magának kedvencet. A feldebrői Násfa Boutique Hotelben minden adott egy virágos tavasz és pihenés eltöltéséhez, sőt néhány színes programot is tudunk ajánlani a közelben és kicsit távolabb is.

Virágos tavasz Násfa Hotel Feldebrő

Násfa Boutique Hotel, Feldebrő

A Heves megyei Feldebrőn található egykori Károlyi birtok ad otthont a Násfa Hotelnek, amelynek két épületében tudnak a vendégek megszállni. A közel 200 éves Károlyi Kúriában 6 db nagyobb méretű, elegáns szoba biztosítja a nyugalmat, míg a Főépületben 9 db barátságos hangulatú szoba várja lakóit. 

A birtokon egy Szauna Ház és Wellness Ház is található, utóbbiban 2 beltéri medence (28 ºC , illetve 38 ºC), gőzkabin, tepidárium, színterápiás finn szauna, 15 fős kültéri szauna  és merülő medence található.

TIPP: Érdemes kipróbálni a ház mellett, a szabad ég alatt lévő jakuzzit is!

A birtokon elterülő fenyveserdő meditációs útvonala és a kerti tó környezete minden évszakban készen áll arra, hogy adjon valami pluszt a léleknek.

Virágos tavasz Násfa Hotel Feldebrő
Idilli hangulat és kerti tó a feldebrői birtokon
Virágos tavasz Násfa Hotel Feldebrő

TIPP: Monet híres kertje, ahol életének utolsó éveiben alkotott, Párizs mellett, Givernyben található és jelenleg múzeumként működik.

Virágos tavasz Giverny
Monet kertje Givernyben

Vendégértékelések

„Végtelenül kedves személyzet. Finom, bőséges reggeli és vacsora. Csend, nyugalom a szállás környékén. Tiszta, kényelmes, ízlésesen berendezett szobák. Egy kis ékszerdoboz az egész hotel. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Mi biztosan visszatérő vendégek leszünk.”

„Azt hiszem, megleltük a nyugalom szigetét! Kellemes kiszolgálás, kedves személyzet, bőséges reggeli és vacsora, finom, házias ízekkel. Aki a pihenést, nyugalmat keresi, itt megtalálja!”

Tovább a szálláshely oldalára >>

+ SZÁLLÁSTIPP: Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó 

Aki kedveli a virágos környezetet és a festői tájakat, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély és kertje is garantáltan a kedvence lesz!

Virágos tavasz – kirándulóhelyek Magyarországon

Virágokból soha nem elég! Jó dolog a kertben nézegetni vagy a vázában gyönyörködni a színes és illatos növényekben, a legszebb látvány mégis az, amikor egy végtelen virágmezőben vagy virágzó fák között találjuk magunkat. Szerencsére Magyarországon sok szép vidék közül válogathatunk tavasszal is. Érdemes részt venni az áprilisi tulipánszüreten a Balaton déli partján, de akár cseresznyevirágzást is láthatunk testközelből (és még Japánba sem kell elutazni emiatt).

szedd-magad-tulipanszuret-koroshegyen

Virágos tavasz – Cseresznyevirágzás Nagykörűn

Március végén – április elején végre virágba borulnak a gyümölcsfák! Aki csodát szeretne látni, mindenképp látogasson el a Tisza-parti Nagykörűre, Magyarország cseresznyéskertjébe. A régi parasztházak között sétálva lépten-nyomon gyümölcsfákba lehet botlani, de az igazán nagy látványosság a falu határában húzódó több hektárnyi gyümölcsös, amely tavasszal egyszerre virágzik.

Szállások Nagykörűn és környékén >>

Virágos tavasz Nagykörű

Virágos tavasz – Rhododendronvirágzás a Jeli arborétumban

Vas megye egyik gyöngyszeme a Jeli arborétum és benne az a több száz rhododendron bokor (más néven havasszépe, hangarózsa, babérrózsa), amely április végétől különböző színekben pompázik. A több mint 100 hektáros területen kb. 300 változat lelhető fel, ezek virágzás idején elképesztő illatfelhővel borítják be az arborétumot.

Szállások Vas megyében >>

Virágos tavasz -Jeli arborétum

Belépőjegyárak:

  • Felnőtteknek 15 főig: 1000 Ft/fő
  • Felnőtt csoportos 16 főtől: 700 Ft/fő

Megközelíthetőség:

Autósoknak: a 8-as főútról Kámnál a táblával jelzett helyen és irányba kell letérni a 3,6 km-es szilárd burkolatú útra. A Jeli Arborétum GPS-koordinátája: É: 47° 04′ 20″; K: 16° 53′ 52″.

Virágos tavasz – Tündérrózsák a Tisza-tavon

Május végén érdemes egy motorcsónakos ökotúrát is betervezni a Tisza-tavon, ahol több ezer tündérrózsa virágzik a víz felszínén.

Virágos tavasz - Tisza-tó

Program:

„A vadregényes utazás elején a növényvilág megfigyelése és megismertetése mellett bemutatom a növények tájjellegű hasznosítását, a népi felhasználásuk területeit. A folyón haladva szót ejtek a Tisza korai szabályozásáról, közben érintünk egy homokpadot, ahol akár meg is mártózhatunk a Tiszában. A tóra kihajózva elmesélem kialakulásának történetét, funkcióit. A kirándulás során számos állat élőhelyeit figyelhetjük meg, hódok járatait, hódvárakat, madárfészek telepeket, kormorán, küszvágó csér, fattyúszerkő, gémek, gázlómadarak sokaságát. Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított területre érve megcsodálhatjuk a több mint 200 madárfajnak otthont adó madárrezervátumot.”

Szállások a Tisza-tónál >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%