Családi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki vendégség

Türkizkék tengerszemek, pazar várak, felejthetetlen élmények – Zempléni kalandok és szállások

2 perces olvasási idő

Hazánk egyik legkedveltebb és legvadregényesebb része Borsod-Abaúj-Zemplén megyén át húzódik, mely csodálatos természeti kincseket, ember alkotta erődítményeket, wellness örömöket, valamint végtelen élményeket rejt. Vízesések, várak, fürdők, kalandparkok… ezekből szemezgethettek egy tökéletes zempléni hosszú hétvégéhez!

Zempléni kalandok és szállások

…ha felfedeznétek a természet ajándékait:

Igazán bőkezű volt a természet, mikor Észak-Magyarországot formálta, hiszen annyi gyönyörű látnivaló lapul errefelé, melyeket nehéz egy szuszra listába gyűjteni. Az biztos, hogy a lebilincselő Lillafüredet nem szabad kihagyni. Itt rejtőzik ugyanis a hegyekkel és erdőkkel körülölelt Hámori-tó, melyen szép időben bátran csónakázhattok a színes ladikokkal vagy épp bebarangolhatjátok a Palotaszállónál megbújó Lillafüredi függőkertet! A legnagyobb attrakció azonban kétségkívül a magasból lezúduló, Lillafüredi vízesés lesz, melyet a sétálóteraszok kialakításának köszönhetően, különböző magasságokból szemlélhettek meg. Hazatérés előtt viszont váltsatok jegyet a mésztufákkal borított Anna-barlangba is!

Az aggteleki Baradla-barlangot sem éri meg lehagyni a bakancslistáról, mert a tekintélyt parancsoló sziklafalba vágott bejáraton át szuper vezetett túrákhoz csatlakozhattok. Apropó! Tudtátok, hogy hangversenyeket is tartanak itt?

Zempléni kalandok és szállások
Baradla-barlang

A természetjárók legnagyobb örömére, a közelben fekszik a türkizkék színben játszó, Jósvafői Tengerszem is. A mesebeli vidéket fahidak és zuhatagok teszik még izgalmasabbá – ráadásul a téli zimankóban kormoránokat, míg nyáron foltos szalamandrákat láthattok a környéken! 

Zempléni kalandok és szállások
Jósvafői Tengerszem

Ha pedig a csodálatos tavaknál járunk, akkor nem maradhat ki a Rudabányai Tó sem, ahol a 12 millió éves előember, Rudi maradványaira bukkantak rá egykor. Másszátok meg a Kilátót, majd térjetek be a Rudapithecus Látványtárba vagy a Bányászattörténeti Múzeumba!

…ha mesés várakat nézegetnétek:

Fotótémának sem utolsó a nagy népszerűségnek örvendő Boldogkői vár, ahol jelmezes tárlatvezetésen és fegyvertapogatáson vehettek részt, de érdemes úgy időzíteni az érkezéseteket, hogy a kóborlovagok csatáját is meg tudjátok tekinteni! 

Zempléni kalandok és szállások
Boldogkői vár

Innen már csak egy ugrás a Régéci vár, mely nem csak az eszméletlen körpanorámájával, hanem szuper, interaktív kiállításaival is egyaránt lenyűgöz majd benneteket – csak bírjátok erővel az oda vezető utat! 

Zempléni kalandok és szállások
Régéci vár

A határ felé közeledve, Hollóházától elérhető közelségben magasodik hazánk egyik legrégebbi erődítménye, a szikrázóan fehér Füzér Vára, melynek falai között korhű ruhákba bújt animátorok kalauzolnak majd körbe, hogy minden kövét megismerhessétek az épületnek!

Zempléni kalandok és szállások
Füzéri vár

Persze, megéri kirándulás tennetek a Sárospataki- vagy a Diósgyőri várba is. Bár igaz, hogy utóbbira a felújítási munkálatok miatt idén még nem kerülhet sor, de a fantasztikus Tündérkertbe azért benézhettek!

Zempléni kalandok és szállások
Tündérkert

…ha végtelen élményekre vágytok:


Célozzátok meg a Lillafüredi libegőparkot, ahol a talpatok alatt fütyül majd a szél, miközben gyönyörködtök a festői tájban! Ezután vár rátok az Oxigén sétakör vagy a Bükk minden irányába futó, többi varázslatos sétaútvonala. Ha pedig marad még erő a lábatokban, akkor nevezzetek be a Lillafüredi Sport és Kalandparkba, amit minden korosztály imádni fog!

Vagy csak szimplán feltornáznátok az adrenalinszintet? Akkor a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban a helyetek, mely szenzációs bobot és extrém átcsúszópályát is ígér!

Esetleg lustálkodásra vágytok? Akkor még mindig ott van a miskolctapolcai Barlangfürdő vagy az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, ha wellnessel egybekötött láblógatással töltenétek a pihenés napjait.

Zempléni kalandok és szállások
Barlangfürdő


Ár-érték arányban verhetetlen és kifogástalan szállásajánlattal is készültünk nektek, amennyiben útra kelnétek felderíteni Borsod-Abaúj-Zemplént. Ezt nézzétek meg:

1. Bor, mámor, Tokaj-hegyalja: Dorogi Borkuckó, Tarcal

A Tokaj-hegyaljai borvidéket bizony mindenkinek látni kell – legalább egyszer! Látogassatok el Tarcalra, a Dorogi Borkuckóba, mely 3 gyönyörű szobával, akár 7 személynek is tökéletes szállást tud kínálni! Érdemes kérni a finom reggelit, illetve benevezni egy fantasztikus borkóstolóra is!

2. Életre kelt fantázia: Csipke Porta Vendégház, Cserépfalu

Az apró, de csodálatos Cserépfaluban, igazi varázslatban lehet részetek, mert a Csipke Porta Vendégházban a hamisítatlan, régi idők szellemét idézhetitek meg. A bájos házikót ezer virág és legelésző állatka fogja közre. A küszöböt átlépve pedig az utánozhatatlan vintage hangulat fogad majd titeket – lenyűgöző kényelemmel párosítva.

3. Játékos szálláshely: Little Cozy Apartman, Miskolc

Egyedi hangulatú designnal találkozhattok a miskolci Little Cozy Apartmanban, mely szuper galériával, fával burkolt belső tereivel és remek elhelyezkedésével könnyen lefegyverez benneteket is. Ráadásul akár 4-en is kényelmesen elfértek, a gyerkőcök pedig biztosan értékelni fogják a játékos megoldásokat. 

4. A természet megnyugtató közelsége: Rigópohár Vendégház, Alsótelekes

Mesés pihenésben lehet részetek a felújított Rigópohár Vendégházban, ahol a hagyományokról sem feledkeztek el. Ezt mutatja, hogy egy tető alatt jól megfér egymással a modern szauna, az álomszép cserépkályha és a fából faragott ágy is. A kertben hódolhattok a szabadtéri sütögetés élményének, és ha figyeltek, akkor még poroszkáló szarvasokat is láthattok!


5. Ahol édes a pihenés: Annabella Vendégház, Edelény

6 főnek is ideális választás az Annabella Vendégház, melytől elérhető közelségben fekszik az Edelényi Kastélysziget és a Császtai Kilátó is. Ebben a patyolattiszta, letisztult és kiválóan berendezett szálláshelyben tuti nem csalódtok majd!

6. Grátisz patakcsobogás: Hotel Szeleta Miskolc Alsóhámor***

A hegyvidékek szerelmeseinek álmodni sem lehetne megfelelőbb szállást, mint a Hotel Szeleta Miskolc Alsóhámor***. A komfortos szobákba a Szinva patak hangjait sodorja felétek a szél, de a szórakozásra sem lesz panasz (egyik korosztálynak sem) a játszótér, a medencék, a szaunák és a sókamrának köszönhetően.

7. Két világ találkozásánál: Old House, Bogács

Szőlővel benőtt pergola, szőttesekkel díszített szobák, valamint modern és teljesen berendezett konyha alkotja az Old House lelkét. A gyümölcsfákkal tarkított udvaron függőágyban olvasgathattok, amíg a gyerekek birtokba veszik a mászófallal, hintával és csúszdával megbolondított játszóteret. Ne hagyjátok ki! 

8.Wellness a fák gyűrűjén: Erdővarázs Panzió, Lillafüred

Madárdalos reggelek és harapni valóan friss levegő ölel körül benneteket az Erdővarázs Panzióban, ahol designos szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket. Előtte azonban szaunázzatok, csobbanjatok a jakuzziban, sütögessetek a szabad ég alatt, és fedezzétek fel a többi izgalmas kalandot is, amit a szálláshely tartogat nektek!

9. Levendula és pancsolás: Vidéki Varázs Vendégház, Bogács

Mediterrán életérzésre vágytok a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőtől alig pár lépésre? Akkor táborozzatok le a Vidéki Varázs Vendégházban, melynek kültéri wellness terasza igazi testi-lelki feltöltődést nyújt nektek! A veranda ráadásul kiváló helyszíne lehet egy kis borozgatásnak, miközben enyhe levendula illat vesz körül titeket…

Vidéki Varázs Vendégház

10. Szuper grillezések a levegőben: Tulipán Vendégház, Sárospatak

A Végardó Fürdő közvetlen szomszédságában álló Tulipán Vendégházban akár nagyobb családdal vagy baráti társasággal is hibátlan vakáció elé néztek. A jól felszerelt, kényelmes apartmanokat hangulatos filagória teszi teljessé, így a kinti sütés-főzés is biztosan öröm lesz majd mindenkinek.

Még több zempléni kaland és szállás vár a Szallas.hu oldalán >>

(Képek: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
94%
Imádom
Imádom
6%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%