BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációTippek utazáshoz

10 ingyenes balatoni szabadstrand

1 perces olvasási idő

Minden év júniusában, a nyári napfordulóhoz legközelebb eső vasárnap a Nap napja. Ebből az alkalomból álljon itt kedvcsinálóként néhány ingyenes balatoni szabadstrand!

A Nap napja idén június 23-ra esett. A Nap napja a megújuló energiaforrások, különösen a napenergia hasznosítására hívja fel a figyelmet 1994 óta. Az ünnepet a Napenergia Társaság európai tagozata kezdeményezte. Napimádók, óvatosan! A Nap nélkül nem lennének strandok, SZÉP-kártya és egyáltalán semmi, de semmi, még UV-sugárzás sem, ami alaposan oda tud pörkölni a bőrnek, ha nem figyeltek!

Az életet adó Nap

10 ingyenes balatoni szabadstrand

Kiválasztottunk 10 egészen pici és meghitt, közepes vagy éppenséggel terjedelmes és igen népszerű ingyenes balatoni strandot, hogy mindnyájan megtaláljátok a nektek tetszőt.

Móricz utcai szabadstrand, Balatonszárszó

Lassan mélyülő vízű, 200 méter hosszú ingyenes balatoni strand. Lidó jellegű part, ahol a kicsik találnak játszit, evezhettek, vízibicajozhattok és még büfé is van. A közelben pedig számos balatonszárszói szállást tudtok foglalni >>

10 ingyenes balatoni szabadstrand

Balatonvilágosi szabadstrand

Ez a strand meglehetősen kicsi, de annál barátságosabb. Van egy kis büfé, tiszta a víz és még értékmegörző és öltöző is működik itt.

Balatonvilágosi szálláshelyeket itt találtok! >>

Siófok, Aranypart

Az ingyenes balatoni szabadstrandok nagyágyúja a siófoki Aranypart. Mintegy négy kilométerén számos szolgáltatást tudtok igénybe venni; vízibicikli, wakeboard, játszótér, míg a háttérben a Balaton bulifővárosa terül el.

A Szabadi Vízpart Apartmanház Siófok kényelmes választás lehet, ha az Aranypart közelében szeretnétek megszállni.

Szabadi Vízpart Apartmanház Siófok

Városi szabadstrand, Fonyód

A fonyódi városi szabadstrand – aka Tungsram strand – lassan mélyül, 400 méter hosszú, vize remek, büféiben hideg a sör és még röplabdázni is tudtok.

Szállások Fonyódon >>

10 ingyenes balatoni szabadstrand
Fonyód

Platán strand, Balatonboglár

A 450 méteres partszakaszon se szeri, se száma a kikapcsolódási lehetőségeknek. Lazán el tudjátok tölteni itt az egész napot. Kabint és napozóágyat is bérelhettek.

Balatonboglári szállások >>

10 ingyenes balatoni szabadstrand
A boglári vízparton

Balatonberényi szabadstrand

„A Balatonberényi szabadstrand festői szépségű, sosem zsúfolt partja két kilométeren át húzódik a Balaton déli partján” – mutatkozik be a strand a strand.hu oldalon. Ez a strand valóban nem a szolgáltatások sokaságáról szól.

Balatonberényi szállások >>

Zamárdi Nagystrand

Zamárdiban nagy élet van. Zamárdi nyári események sokaságáról már tájékoztattunk titeket. Hogy csak egyet említsünk: Balaton Sound. Addig is strandoljatok nagyot a közel három kilométeres igyenes szabadstrandon!

Zamárdi szállások >>

10 ingyenes balatoni szabadstrand
A kép illusztráció

Jegenye téri szabadstrand, Zamárdi

A Jegenye téri pindurka, de meglehetősen jól felszerelt szabadstrand. További előnye, hogy sétatávra fekszik a háromcsillagos My Lake Hotel Zamárdi épületétől. A családoknak is ideális hotelben összesen 50 vendég fér el 2-4 ágyas szobákban, apartmanokban.

My Lake Hotel Zamárdi

Platán szabadstrand, Örvényes

A bennfenntesek szerint a legszebb tihanyi panoráma tárul elétek a Tihanyi-félsziget szomszédságában megbújó Örvényes strandjáról. A fürdés mellett strandröplabdázhattok, pingpongozhattok, büfézhettek.

Örvényesi szállások >>

Keszthely Déli Szabadstrand

„Keszthely egyetlen ingyenesen használható strandja, a Déli Szabadstrand a nyugodt, csendes fürdésre vágyókat várja” – írják a strand.hu oldalán a reggel 9 és este 7 között nyitvatartó strandról.

Keszthelyi szállások >>

10 ingyenes balatoni szabadstrand

Amiért fizetünk, jobban megbecsüljük? Nem feltétlen és nem csak azért megyünk szabadstrandra, mert nincs belépő, hanem mert mások, mint a teljesen kiépített, belépős strandok. Imádjátok a Napot és ünnepeljétek a napját balatoni szabadstrandokon!

A fenti 10 ingyenes balatoni szabadstrand csak a jéghegy csúcsa. Találtok többet is, és természetesen szállást is a közelükben >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%