ToplistákCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)

2 perces olvasási idő

Szívesen kucorodsz a kandalló mellé egy hatalmas bögre forró teával a kezedben a hideg téli napokon, de ugyanennyire élvezed a téli kirándulásokat is? Tarts velünk, megmutatjuk, melyek azok a titkos téli látnivalók Magyarországon, ahol csend, nyugalom, friss levegő és páratlan panoráma vár a leghidegebb napokon is!

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)

10 téli látnivaló Magyarországon, ahol a leghidegebb napokon is feltöltődhetsz! 

1. Az Apátkúti-völgy titokzatos téli birodalma

Az Apátkúti-völgy ideális célpont egy téli kiránduláshoz, ha olyan helyet keresel, ahol garantáltan nem találkozol sem nyáron, sem télen több ezer turistával. A völgyben gyalogosan eléred, és egymáshoz közel találod a Bertényi Miklós Füvészkertet, az Ördögmalom-vízesést, a Telgárthy-rétet, a Kaán-forrást, és természetesen a Pisztrángos Tavakat. Egy 2-3 órás kikapcsolódáshoz, és téli fotózáshoz is remek úti cél Visegrád rejtett része! 

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)
Apátkúti-völgy

Szállástipp! A visegrádi Patak Park Hotel az Apátkúti-patak partján fekszik, a város egyik legszebb részén. Az állatbarát hotel 29 szobával, ingyenes wifivel és gasztronómiai különlegességekkel várja a kikapcsolódni vágyókat.

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)
Patak Park Hotel

2. Ne hagyj ki egy téli sétát a Bánki-tó partján 

A Bánki-tó környéke nem csak a fürdőzni vágyók és horgászok számára különleges hely, a tavat egy sétaút veszi körbe, így akár egy hidegebb téli napon is körbe lehet járni. A vízpart egy részét néhol erdő szegélyezi, ami még mesésebbé teszi az amúgy is nagyon hangulatos helyszínt. 

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)
Bánki-tó

Szállástipp! A bababarát Tó Wellness Hotel Bánk közvetlenül a Bánki-tó partján fekszik, és 1 ágyas, 2 ágyas standard, classic és deluxe minőségű szobatípusokkal várja vendégeit. A tóra néző panorámás étteremben a klasszikus magyar ízek mellett modern wellness-orientált fogások teszik izgalmasabbá a kikapcsolódást. 

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)
Tó Wellness Hotel Bánk

3. Megyer-hegyi Tengerszem

A Zempléni-hegység egyik legszebb természeti csodája a Megyer-hegyi Tengerszem, amely a Sárospatak fölötti 324 méter magas Megyer-hegyen található. A terület egész évben, szabadon látogatható, és nem véletlenül népszerű az Észak-Magyarországra látogató turisták körében, hiszen több tanösvény is van a tó közelében. 

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)
Megyer-hegyi Tengerszem

Szállástipp! Aki Sárospatakon szeretne egy kicsit pihenni a téli napokon, annak ideális szállás lehet a Klára Apartman, amely a város központjában, a Bodrog folyó partján fekszik. A szálláshelyen az otthon melegéről egy hangulatos cserépkályha gondoskodik. 

Ezt ne hagyd ki! 10 káprázatos téli látnivaló Magyarországon (+szállásajánló)
Klára Apartman

4. Tárt karokkal vár a Börzsönyben Királyrét

Királyrét Szokolya településrésze, a Börzsöny-hegységben bújik meg csendesen, ám annál izgalmasabb programokat tartogat. Királyrét bababarát, kutyabarát célpont. A turisták nagy kedvence melegebb napokon a hajtánypálya, és az erdei vasút, míg télen a Királyréti tanösvény, a Királyréti Látogatóközpont, a Szokolya-Huta Tanösvény és a Várhegy-kilátó igazi bakancslistás helyek minden korosztály számára.

Erdei vasút Királyréten

Szállástipp! A Falusi Legenda egy hangulatos, felújított parasztház Szokolyán, amely csenddel, nyugalommal és különleges, helyi ízekkel várja a kikapcsolódni vágyókat néhány perces autóútra Királyréttől.

Falusi Legenda

5. Mesebirodalommá válik télen Orfű környéke

A téli látnivalók Magyarországon természetesen az ország déli részében is várnak. A csendre és nyugalomra vágyó kirándulók nagy kedvence Orfű, és a Balázs-hegyi kilátó. Bár a 11 méter magas kilátó felső szintjén egyszerre csak néhány ember fér el kényelmesen, a Pécsi-tó és a Mecsek nyugati részének látványáért mindenképpen érdemes ide látogatni. A Medvehagyma Ház – Ökoturisztikai Látogatóközpont szintén nagyon népszerű célpont, családok számára is. 

Medvehagyma Ház – Ökoturisztikai Látogatóközpont

Szállástipp! A Varga Villa Orfű központjától 200 m-re, a Pécsi-tó és Orfűi-tó között helyezkedik el, a túrázni vágyók nagy kedvence. A bababarát szálláshelyen ingyenes a wifi és a parkolás, ráadásul Abaliget és Pécs is könnyen elérhető távolságra van autóval. 

Varga Villa

6. Sétálj végig télen is a Csodabogyó Tanösvényen

A 2,5 km hosszú Csodabogyó-tanösvény a máriagyűdi kegytemplom lábától indul. és a 408 méter magas Tenkes-hegy csúcsára vezet. Útközben a tájékozódást információs táblák segítik, melyek bemutatják a hegy növény-, és állatvilágát. A tanösvény tetejéről bámulatos panoráma nyílik Siklósra

Csodabogyó-tanösvény

Szállástipp! A Hotel Castello a siklósi vár tövében található, a szálloda a gyermekes családok és a gasztronómia szerelmesei számára ideális szálláshely. A közelben számos látnivaló, kirándulóhely és érdekesség várja azokat, akik Siklós környékén terveznek téli kikapcsolódást. 

Hotel Castello

7. A nyugalom fellegvára a makói lombkoronasétány

A makói lombkorona sétány tanösvényen sétálva közelebbről is megtekintheted a fák koronáját, és megismerheted az itt élő madarakat, és más állatokat is. A sétányon átmehetsz egy függőhídon is, ahonnan a Hagymateraszra érkezel. A kilátótoronyból olyan panoráma tárul a szemed elé, ami garantáltan meggyőz arról, hogy a téli látnivalók Magyarországon bizony Makón is szép számmal gyülekeznek. 

Makói lombkorona sétány

Szállástipp! A Grand Hotel Glorius Makó rendhagyó módon egy különleges design szálloda, amely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. A bababarát szálloda a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában fekszik, és ingyenes parkolással, illetve wifivel várja a vendégeit. 

Grand Hotel Glorius Makó

8. A Velencei-tó közelében vár a Madárdal tanösvény

A Madárdal tanösvény a dinnyési Hagyományőrző Központtól indul, és egészen az agárdi Gárdonyi Géza Emlékházig vezet. A Várpark területén közel 35 vármakett helyezkedik el, illetve egy rönkvár is, amely az Egri vár másolata. A tanösvény bejárása és egy séta a Velencei-tó partján télen-nyáron remek program. 

Várpark

Szállástipp! A VVSI Sport Hotel Gárdony 43 szobával, étteremmel, barátságos és segítőkész személyzettel várja vendégeit a Velencei-tó szomszédságában. A szálloda ideális választás azok számára, akik Budapesthez közeli szálláshelyet keresnek, vízparton, nyugodt környezetben. 

VVSI Sport Hotel Gárdony

9. A Kékestetői-kilátó télen is mesés panorámát tartogat

Az ország legmagasabb pontja a Kékes-tető, amely a Balti-tenger szintjéhez mérve 1014 méter. A csúcson egy nemzeti színűre festett kő jelzi a magassági pontot. Innen nem messze található a 180 méter magas Kékestetői TV torony és kilátó, amelynek az alsóbb szintjén egy fedett és egy nyitott kilátóterasz található, ahol bámulatos körpanoráma vár. Minden bizonnyal ez az egyik legvarázslatosabb úti cél télen. 

Kékestetői TV torony és kilátó,

Szállástipp! A bababarát Kékestetői Medical Hotel pollenmentes levegővel várja vendégeit az ország legmagasabb pontján. Több országos jelentőségű turistaút fut a közelben, ezért azok, akik a téli napokon is előszeretettel választják a túrázást programnak, szeretni fogják a gyönyörű környezetben fekvő hotelt. 

Kékestetői Medical Hotel

10. Gyönyörködj a téli Balatonban a Gömbkilátóból!

A balatonboglári Gömbkilátó a Várdombon áll, népszerű kirándulóhely, több tízezer látogatót vonz évente. A 165 méter magasan található kilátó olyan balatoni körpanorámával vár, ami a leghidegebb téli napokon is meggyőz arról, hogy a Balaton hazánk egyik legszebb tava, Balatonboglár pedig a térség egyik legbájosabb települése. 

Gömbkilátó

Szállástipp! Élvezd Siófokon a Prémium Hotel Panoráma kényelmét, és kirándulj át Balatonboglárra egy szép, napsütéses téli napon. A siófoki hotel közvetlenül a vízparton fekszik, étterme változatos kínálattal, a magyar és nemzetközi konyha remekeivel teszi különlegesebbé az itt tartózkodást. 

Prémium Hotel Panoráma

Mindenképpen mozdulj ki a szabadba télen, ha

  • szereted a téli panorámát
  • friss levegőre és nyugalomra vágysz
  • elkerülnéd a nyári időszakban a turistákat
  • szeretnél egy kicsit elmenekülni a szürke hétköznapok elől
  • bebarangolnád a számodra eddig ismeretlen tájakat
  • kikapcsolódnál a családdal és a barátokkal

Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és derítsd ki, melyek azok a téli látnivalók Magyarországon, amelyek téged is garantáltan levesznek a lábadról! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
43%
Imádom
Imádom
7%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
50%